Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą / Vanilla cake with raspberries and white chocolate

Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą / Vanilla cake with raspberries and white chocolate

Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą / Vanilla cake with raspberries and white chocolate

Scroll down for recipe in English. Składniki: (tortownica o średnicy 18 cm.) Biszkopt 1: 3 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki octu 2 łyżki oleju rzepakowego Biszkopt 2: Składniki identyczne jak na biszkopt 1. Krem: 400 g. śmietanki 36% 500 g. mascarpone 3/4 szkl. cukru pudru 1 laska wanilii 200 g. białej czekolady 2 szkl. malin Do nasączenia: 1 szkl. wody 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny Śmietankę i mascarpone schłódź w lodówce ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.