cześć! Ostatnio było dużo kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie
Domowe ciastaTorcik bezowy z kremem cytrynowym i owocami Pyszny i efektowny torcik. Wcale nie jest taki trudny w wykonaniu, jak by się mogło wydawać, a w smaku
Blog z ApetytemKolejny dyniowy deser, tym razem w bardziej wykwintnym wydaniu. Oto bowiem keto torcik korzenno - dyniowy, który powstał na uczczenie urodzin mojej babci. :) Smakowite połączenie dyni, kakao
Modern Cave Girlkroję na trzy blaty. Dolny nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu, na nim konfiturę pomarańczową. Drugi blat biszkoptu układam, nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu. Ostatni blat biszkoptu nasączam. Smaruję kremem. Tort składam w obręczy i wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień smaruję boki i dekoruj
wesoła kuchniaPrzepis na bezowe duszki idealne na dekorację tortów i ciast z okazji Halloween. Jak wykonać takie bezowe duszki pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BEZOWE DUSZKI SKŁADNIKI: 2 białka (z jajek rozmiaru M) cukier (120 g) sól (szczypta) gorzka czekolada
RITA food channelUpieczony czarny biszkopt wyciagamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt najlepiej przekrawać na drugi dzień. Tutaj możesz zoaczyć jak zrobić ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast warstwowych . Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów
RITA food channelUrodziny to wyjątkowa okazja, szczególnie urodziny najblizszych osób. ( Sto lat Brat: ) ) , dlatego tort musiał być wyjątkowy, spersonalizowany pod gusta Jubilata. Biszkopt nasączony mocną kawą, krem Pischinger oraz krem czekoladowy i co by nie było za słodko: przełamanie dżemem z czarnej porzeczki i akcent orzechowy. Bardzo dobry, stabilny, niezamulający torcik. Składniki na biszkopt
Domowe ciastaZauważyłam, że rzadko kiedy wykonuję ciacha ( inne niż torty) w okrągłej formie. Pora to zmienić: ) Przed Wami Mleczna Kanapka- biszkopt przełożony polewą deserową i kremem na bazie mascarpone z białą czekoladą, całość mocno nasączona nakropkiem cytrynowym pod pierzynką z cukru pudru. Delikatne,puchate, mimo wszystko nie za słodkie ; ) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru
Domowe ciastawrzątku, mieszać do zagotowania i zdjąć z ognia, gdy przestygnie wlać do reszty truskawek w misce i delikatnie wymieszać ( truskawki nie puszczą soku, dłużej ładnie wyglądają na ciastach, tortach ), schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo lekki, delikatny, orzeźwiający, nie za słodki torcik z kremem kawowo-truskawkowym i z mascarpone........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem kokosowy: 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 100 g pasty … Czytaj dalej Tort kokosowo-jagodowy
czarrna od kuchnibiałej czekolady to poezja. Jestem nim zachwycona. Oprócz tego, że jest pyszny, to jest prosty w wykonaniu. Można go wykorzystać również do tarty, lub przełożyć nim tort. Pomysł na posmarowanie owoców dżemem, od Moniki z bloga Pysznie czy przepysznie Krem z białej czekolady również od Moniki. U mnie tylko inne proporcje. Składniki: Biszkopt
Agusiowe smakołykiDziś jedno z lepszych połączeń, czyli ciasto czekoladowe, krem i wiśnie. To taka trochę inna wersja tortu "Czarny las", bardziej lżejsza, więc idealna na lato. Taki torcik można zrobić też z innymi owocami. Pięknie się prezentuje, więc śmiało można go podać na każdej imprezie. UWAGA ! Ciasto wyszło dość wysokie - żeby zmieścić galaretkę z owocami, musiałam "powiększyć" tortownicę za pomocą
Healthy food explorermusi być u mnie ciasto na biszkopcie z kremem i galaretką. W tym roku postanowiłam zrobić takie bardziej wypasione, z dwóch blatów biszkoptowych, przełożone kremem i podwójnie truskawkowe. Ten tort wymagał trochę pracy, ale efekt wszystko wynagrodził. Ciasto jest delikatne, puszyste, lekkie i mocno truskawkowe :) Krem to mój najnowszy udany eksperyment, który ostatnio bardzo często wykorzystuje do ciast czy deserów
Healthy food explorerużyjemy dwóch) gorącej wody (ja wykorzystałam 1 galaretkę, w przypadku dodawania owoców proponuję dać 2) - świeże lub mrożone maliny pod galaretkę i świeże owoce na wierzch tortu - listki świeżej mięty 2 galaretki rozpuszczamy w 500g gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Ser wraz z mascarpone (ilości sera i mascarpone są dowolne, ważne, by razem było ich 500g
Smaczne Zdrowe