torty - 16045 przepisów (strona:552/1070)

Krem jabłkowy, czyli przepyszny apple curd 103

stałe wiążą cząsteczki wody, dzięki temu potrawa gęstnieje. To tak w wielkim skrócie. Zastosowanie kremu jabłkowego. Krem jabłkowy można wykorzystać na wiele sposobów. Jest doskonałym wypełnieniem do tart , tortów, ciast. W postaci ubitej świetnie się sprawdza jako nadzienie drożdżówek, pączków itp. W okresie świątecznym, po dodaniu do niego cynamonu , goździków lub imbiru , pasuje idealnie do wigilijnych ciast. Print Apple curd

SmartBake.pl
Tort śmietanowy z brzoskwiniami i kajmakiem 113

Pyszny tort,przekładany bitą śmietaną,kajmakiem i brzoskwiniami.Idealny na każdą okazję - urodziny,imieniny , komunię lub po prostu do niedzielnej kawki.Owoce możecie zamienić na inne jeśli wolicie,ale to połączenie nigdy nam się nie nudzi ,a brzoskwinie w syropie są dostępne w sklepach cały rok.Do tego biszkopt bez proszku do pieczenia ,który pięknie wyrasta,polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Tort Sachera 110

Tort Sachera znany i lubiany, wprawdzie polewa nie wyszła gładziutka, ale czy wszystko musi być perfect....chyba nie, ważne że ciasto jest bardzo smaczne ;) Składniki na tortownice o śed. 22 cm: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/3 kostki masła  1/3 szkl cukru pudru 3 jajka kl L lub XL (osobno żółtka i białka) 1/2 szkl mąki pszennej tortowej

Gotowanie...to proste !
Tort kokosowy z konfiturą truskawkową by Oliwia :) 151

Przepiękny tort kokosowy wykonany przez moją przyjaciółkę Oliwię na specjalną okazję - urodziny jej Taty :) Jak tylko mi go pokazała, stwierdziłam, że takie cudo musi znaleźć się na blogu. W środku znajdziecie puszysty biszkopt, aksamitną masę kokosową i domową konfiturę truskawkową. Mnie ujęła cudowna dekoracja, sami zobaczcie :) Przepis,zdjęcia i wykonanie: Oliwia Poźniak Biszkopt: 4 jajka, 100 g ksylitolu( puder

Chocolate Muffin Blog
Torcik z wiśniami i malinami 121

nawilżamy odrobiną soku z owoców lub wodą, smarujemy nutellą. Na to układamy owoce, na to warstwa kremu, przyciskamy drugą częścią biszkoptu. Pozostałym kremem , owocami  i posypką dekorujemy wierzch tortu i wsadzamy do lodówki do zastygnięcia

Kuchnia Pełna Emocji
Tort kokosowy z kremem waniliowym i śmietanką kokosową 141

Taki tort sobie wymarzyłam... puszyste blaty biszkoptowe, wilgotne od likieru amaretto, niesamowicie waniliowy krem i śnieżnobiała pianka kokosowa - a wszystko zdrowsze niż mogłoby się wydawać! Do posłodzenia używamy erytrolu, a w całym cieście znajduje się znikoma ilość tłuszczu :) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki erytrolu lub cukru Białka oddzielić od żółtek i ubić

Chocolate Muffin Blog
Prosty sernik z ricotty 124

Wierzch powinien się lekko przyrumienić. Uchylić piekarnik i pozostawić ciasto do przestudzenia. Wierzch sernika polać roztopioną czekoladą i  dowolnie udekorować. Podawać schłodzony. Mój sernik stał się okazjonalnym tortem i doskonale spełnił swoją rolę

Zakamarki mojej kuchni
Keto beza cytrusowa (Paleo, LowCarb) 134

porcja ma zaledwie 2 g węglowodanów netto, to chyba nikt już nie będzie oponował przed zjedzeniem kawałeczka... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword beza , ciasta z kremem , jajka , owoce , tort Porcje 10 porcji Czas przygotowania 25 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki Blaty bezowe 4 białka jaj 0,5 szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Modern Cave Girl
Biszkopt tradycyjny 89

Biszkopt to pyszne, puszyste i cudownie lekkie ciasto. Wykorzystywane to wszelkiego rodzaju tortów, rolad, oraz jako baza do ciast. Można go przyrządzić na nieskończenie wiele sposobów. Poprzez dodawanie różnorodnych składników do tego wspaniałego ciasta, możemy uzyskać wiele ciekawych połączeń smakowych. Poniższy przepis jest efektem mojej kilkumiesięcznej pracy nad idealnymi proporcjami tego ciasta. Wiele jaj zużyłam, aby uzyskać odpowiednią puszystość

SmartBake.pl
Ciasto Makowa Panienka z Żurawiną 75

lekki i nie zapychający. Dla osób ze szczególną nietolerancją glutenu, proszek do pieczenia można pominąć, ciasto i tak ładnie urośnie . Ja często używam tego biszkoptu również jako blat do tortu. Kolejną warstwą ciasta jest żurawina . Ja używam żurawiny mrożonej. Bez odmrażania prażę jej owoce na patelni. Następnie dodaje miodu i dalej prażę do uzyskania konsystencji gęstej marmolady . Na samym końcu

SmartBake.pl
Krem czekoladowy – pyszny :) 80

Czekoladowy – pyszny , puszysty , lekki , łatwy w przygotowaniu. Dzięki zastosowaniu prostego triku kulinarnego smak czekolady jest jeszcze bardziej intensywniejszy niż zwykle. Bardzo lubię ten krem. Szczególnie jako wypełnienie do tortu. Często łączę go z orzeszkami lub z prażynką . Smakuje wyśmienicie , nawet jako deser sam w sobie. Wystarczy dodać herbatniki, kilka malinek i gotowe. Moje dzieci to uwielbiają. Poniżej opisałam

SmartBake.pl
Lemon curd, czyli krem cytrynowy :) 73

intensywnej kwaskowatości . Świetnie komponuje się ze słodkimi przyjemnościami. Moje dzieci uwielbiają smarować nim gofry i naleśniki ( to ich ulubione śniadanie) :). Razem z kremem śmietanowym świetnie komponują się jako wypełnienie tortu. Ja uwielbiam stosować Lemon Curd jako różnego rodzaju wypełnienie: drożdżówek , bez, bezików . Niedawno robiłam pączki z ubitym lemon curdem… pyszne, mąż zabrał je do pracy. Wszyscy byli zachwyceni Największą

SmartBake.pl
Ciasto Rocher / Rocher Cake 95

też udekorować ciasto pralinkami. Ciasto ,,Rocher" to naprawdę przepyszny wypiek dla wielbicieli bardzo słodkich, warstwowych ciast. To doskonały wybór na kolejne Boże Narodzenie, Wielkanoc, a nawet na urodziny jako tort . Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na ciasto ,,Rocher": na dużą blaszkę o wymiarach 36x25cm: na biszkopt (przygotowujemy dzień wcześniej): 5 jajek (w temperaturze pokojowej), 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki

Lekcje w kuchni
Tort kebabowy 127

Kebab jest uwielbiany przez wiele osób. Więc, czy może być coś lepszego dla jego miłośników, niż pyszny […] Artykuł Tort kebabowy pochodzi z serwisu PanGotuje

PanGotuje
Leśny mech, czyli ciasto szpinakowe z bitą śmietaną 108

doszłam do wniosku, że powinno znaleźć się także tu na blogu. Stare zdjęcia nie nadawały się do publikacji, więc razem z córką miałyśmy pyszną zabawę. Natalka uznała, że zielony tort jest pycha. Polecam! Leśny mech - składniki: (Tortownica o średnicy 26 cm) Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 3 jajka 1 szklanka ksylitolu/cukru (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka oleju

Di gotuje