torty - 15938 przepisów (strona:560/1063)

Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 125

dodać do tężejącej masy, wsypać pokrojone truskawki, wymieszać i rozprowadzić na cieście. Pozostałą śmietanę nierównomiernie rozprowadzić na cieście, wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry. Bezy pokruszyć i oprószyć wierzch tortu. *źródło: Sól i Pieprz 5/2010 Artykuł Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Tort bezglutenowy z kremem bezmlecznym 205

mój debiut, jeśli chodzi o tort, który jest jednocześnie bezglutenowy i bezmleczny. Wybrałam do niego połączenie smaku truskawek z kokosem, a torcik ten jest nieco mniej zaawansowany od dotychczasowych glutenowych ze względu

Dietologia.com.pl - ciekawe przepisy i diety
Serowy torcik malinowo-kawowy 145

zdążyłam się nacieszyć niektórymi chwilami. Najpiękniejsze momenty są zbyt ulotne... Zbliżały się urodziny M a ja już od jakiegoś czasu zastanawiałam się co by mu upiec. Nie chciałam klasycznego tortu tylko czegoś bardziej wyrafinowanego. Chodziło za mną połączenie kawy i malin. I tak przeglądając internet w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na ten przepis ( klik ). Nie zastanawiałam się długo. Kupiłam potrzebę składniki

My simple kitchen
Tort motyl z bitą śmietaną i truskawkami 143

cukrem waniliowym., następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. ciasto przekładamy bitą śmietaną oraz paroma truskawkami, przykrywamy drugą częścią ciasta, przekrawamy na pół wzdłuż i układamy na tacy jak motyl. wierzch tortu dekorujemy resztą śmietany, truskawek oraz listkami mięty lub melisy... odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny

Camilla w kuchni
Tort z ananasem 170

Tort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku

Przepisy Kulinarne
W truskawkowym koszyczku. 166

zrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie .  Pierwsza rzecz którą wypróbowałam:  Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie zapachy z lodówki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 135

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Black velvet cake z jagodową frużeliną. 244

odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Chabrowy tort ananasowo - porzeczkowy 160

dzielę na 3 części, jedną do masy ananasowo śmietanowej, drugą do masy porzeczkowej i tutaj dodaje niewielką ilość śmietanki około 100 ml, a trzecią częścią jest masa do obłożenia tortu. W tym przypadku na wierzch poszła masa śmietanowa z niebieskim barwnikiem i odrobina masy z zielonym barwnikiem co widać na zdjęciach. Jeśli żelatyna jest już rozpuszczona i zimna, najlepiej taka

Życie zaczyna się w kuchni
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 141

możesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj blat na blat :). Z pozostałej masy wysmaruj resztę tortu. Jako, że nie mam do tego specjalnych łopatek i deseczek zrobiłam to gumową łyżką. Polewa to (gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej). Dodałam też na wierzch ulubione słodkości

ClauditteMissCooking
Kakaowa rolada z masłem orzechowym 163

Ostatnio miałam bardzo mało czasu na pieczenie, a chciałam przygotować coś smakowitego na urodziny męża. Uwielbia masło orzechowe, dlatego wymyśliłam sobie, że zamiast tradycyjnego tortu zrobię roladę. Ciasto piecze się tylko kilkanaście minut, a zrobienie masy jest banalne jak bułka z masłem ;) Ciasto wyszło delikatne i puszyste, a masa idealna w smaku i konsystencji. Nie za słodka, czyli taka

Mienta blog
Tort ananasowo- śmietanowy z galaretką 317

miksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Galaretki żółte rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Plastry ananasa kroję w małą kostkę. Układam na masie śmietanowej. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Tort wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort z puszystych naleśników 143

środka za pomocą płaskiej łyżki. Smażyć na średnim ogniu do momentu aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki ( takie dziureczki) Przewrócić na drugą stronę i smażyć już tylko chwilkę. Formowanie tortu – położyć usmażone naleśniki na talerz, obłożyć zmiażdżonymi truskawkami i malinami. Następnie położyć kolejne naleśniki i owoce. Polać płynnym miodem. Możecie podać takie naleśniki złożone na pół w środku

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania