torty - 15938 przepisów (strona:566/1063)

Tort chałwowy 131

więc nie będę tutaj się rozpisywać kto jest autorem całego zamieszania. Myślałam aby zrobić coś na próbę i troszkę tu ryzykowałam czy śmietana nie padnie jak dodam chałwę ale tort wyszedł pyszny a masa delikatna. Do dekoracji użyłam produktów od http://www.cukieteria.pl/ . Mają świetne różności więc możecie się zaopatrzyć choć niektóre ceny przyznam, że trochę przerażają swoją wysokością. Ale czasami

Ewa w kuchni
Torcik mascarpone z malinami 145

Nadszedł czas na mój pierwszy tort na blogu. Jest on bardziej z rodzaju kwaskowatych niż słodkich, ale osobiście takie najbardziej lubię. Idealny na letnie urodziny z racji tego, że nie jest ciężki. Dość gadania, bierzmy się do roboty :) Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Rolada Szwarcwaldzka 166

Przygotowałam ją zamiast tortu do imieninowej kawy. Jest niesamowicie delikatna i wręcz rozpływa się w ustach. Lekka słodycz śmietanki doskonale współgra z kwaskowatymi wiśniami.  Roladę przygotowałam wg własnego pomysłu. Zamiast konfitury czy dżemu wiśniowego możecie użyć wiśni z kompotu a biszkopt nasączyć wiśniówką. Ja pominęłam alkohol ze względu na dzieci, które będą ją jadły.  Jeśli nie chcecie piec

Smakołyki Asi
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 182

wypieku używamy mąki żytniej. A krem? Bardzo prosty w wykonaniu, na bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki

Chocolate Muffin Blog
Sernikowy tort z malinami 367

Wspaniały na lato, bardzo polecam…(zmodyfikowany przepis z gazetki „Pieczenie jest proste”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose .     Sernikowy tort z malinami Składniki: Ciasto: 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 kopiasta łyżka kakao 40g cukru 100g schłodzonego masła 1 żółtko 30g zmielonych migdałów Masa serowa: 4 żółtka 170g cukru szczypta

Mała Cukierenka
Sernik jogurtowy borówkowo-cytrynowy 175

zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko,  a bezglutenowe spody trochę mi się przejadły… Postawiłam więc na jogurt grecki z borówkami i masą cytrynową, jako dwa przeciwstawne smaki, które połączone w jedno dadzą całkiem miły efekt dla podniebienia. No i dały Składniki na warstwę jogurtowo

gutfut
Najlepszy jasny biszkopt do tortów 141

Jeżeli chcecie przygotować domowy tort to zachęcam do samodzielnego upieczenia spodów do ciasta. Biszkopt z poniższego przepisu jest puszysty, miękki i pięknie wyrasta. Nie opada i świetnie smakuje :) Najlepiej kroić go kilka godzin po upieczeniu, ponieważ jeszcze ciepły - delikatnie się kruszy (widać to na moich zdjęciach).  Składniki na biszkopt przygotowany w tortownicy o średnicy 22-24 cm: 5 dużych

Ugotować
Zjedz pan yorka, czyli wizyta na Expo Sweet 2013 130

odwiedziłam bodaj najsłodsze miejsce w tym kraju. Targi EXPO SWEET to miejsce, gdzie można podpatrzeć najnowsze trendy w cukiernictwie i lodziarstwie. Cukiernicy chwalą się tu swoimi dokonaniami artystycznymi (bo torty, które tam można oglądać, to już sztuka) i walczą o tytuły mistrzów swego fachu. W porównaniu do zeszłorocznej edycji, słodkie prace były bardziej różnorodne […] Artykuł Zjedz pan yorka, czyli

Wiszniówka
13 LIPCA – COOK UP NA SŁODKO – WARSZTATY KULINARNE – POZNAŃ 131

13 lipca Cook Up zaprasza na słodkie warsztaty. W poznańskim... Artykuł 13 LIPCA – COOK UP NA SŁODKO – WARSZTATY KULINARNE – POZNAŃ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Torcik urodzinowy 81

Specjalne zadanie, zrobić tort dla babci 67 letniej.Udało mi się powstał,nie dość że smaczny to i nawet ładnie wygląda.   Składniki: jaja L 6 szt mąka pszenna Kłos-Pol typ 500 1 szklanka cukier brzozowy( ksylitol 1/3 szklanki) Kłos-Pol szczypta proszku do pieczenia. Masa 1 śmietana 30% 700 ml błonnik kakaowy 1 łyżka Kłos- Pol cukier brzozowy

Różowa kuchnia
Tort węgierski 153

Tort węgierski to kwintesencja czekolady, wiśni w alkoholu i lekkiego kakaowego biszkoptu. Cudo. Jeden z lepszych jakie udało mi się zrobić. Przygotowany przeze mnie na urodziny męża okazał się strzałem w dziesiątkę. Przepyszny. W dodatku w miarę prosty w przygotowaniu, wiec nie powinien nikomu sprawić zbytnich trudności. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zielone ciasto z jagodami 130

owoców odłożyć, resztę wymieszać ze śmietaną. Herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny i cukrem. Biszkopt równo przyciąć, aby brzegi były równe. Włożyć do tortownicy (ja używam obręczy do tortów – układam biszkopt na podstawie i zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu), nasączyć biszkopt (nie przesadzić z ilością płynu – biszkopt ma być lekko wilgotny a nie ociekający wodą ;) ). Następnie wyłożyć

królestwo garów
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 178

układamy płaski blat bezowy, wykładamy połowę kremu, układamy warstwę pokrojonych truskawek i drugą połowę kremu. Przykrywamy drugim krążkiem bezowym (nierówną powierzchnią do góry). Do czasu podania przechowujemy w lodówce. Tort bezowy kroimy na porcje ostrym nożem z piłką. Podajemy z sosem truskawkowo-waniliowym

cool and minty
Mini torcik czekoladowy 162

wlać roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać. Pierwszy blat ciasta, ułożyć na tacy, nasączyć ponczem. Wyłożyć porcję kremu, przykryć drugim blatem ciasta. Tak samo postąpić z trzecim blatem. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem, obsypać wiórkami czekoladowymi, udekorować perełkami i posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Tort urodzinowy na 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool 144

dowolną ilość placków. Każdy placek nasączyć ponczem i przełożyć kremem. Udekorować marchewkami. Schłodzić w lodówce. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zawsze się udaje. Żeby uzyskać wygląd klasycznego tortu, można przekładać placki ciasta umieszczając je w tortownicy. Ja celowo wybrałam formę luźno spływającego kremu

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania