torty - 16045 przepisów (strona:564/1070)

Serowy torcik malinowo-kawowy 151

zdążyłam się nacieszyć niektórymi chwilami. Najpiękniejsze momenty są zbyt ulotne... Zbliżały się urodziny M a ja już od jakiegoś czasu zastanawiałam się co by mu upiec. Nie chciałam klasycznego tortu tylko czegoś bardziej wyrafinowanego. Chodziło za mną połączenie kawy i malin. I tak przeglądając internet w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na ten przepis ( klik ). Nie zastanawiałam się długo. Kupiłam potrzebę składniki

My simple kitchen
Tort motyl z bitą śmietaną i truskawkami 152

cukrem waniliowym., następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. ciasto przekładamy bitą śmietaną oraz paroma truskawkami, przykrywamy drugą częścią ciasta, przekrawamy na pół wzdłuż i układamy na tacy jak motyl. wierzch tortu dekorujemy resztą śmietany, truskawek oraz listkami mięty lub melisy... odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny

Camilla w kuchni
Tort z ananasem 179

Tort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku

Przepisy Kulinarne
W truskawkowym koszyczku. 172

zrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie .  Pierwsza rzecz którą wypróbowałam:  Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie zapachy z lodówki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Black velvet cake z jagodową frużeliną. 257

odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Chabrowy tort ananasowo - porzeczkowy 174

dzielę na 3 części, jedną do masy ananasowo śmietanowej, drugą do masy porzeczkowej i tutaj dodaje niewielką ilość śmietanki około 100 ml, a trzecią częścią jest masa do obłożenia tortu. W tym przypadku na wierzch poszła masa śmietanowa z niebieskim barwnikiem i odrobina masy z zielonym barwnikiem co widać na zdjęciach. Jeśli żelatyna jest już rozpuszczona i zimna, najlepiej taka

Życie zaczyna się w kuchni
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 147

możesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj blat na blat :). Z pozostałej masy wysmaruj resztę tortu. Jako, że nie mam do tego specjalnych łopatek i deseczek zrobiłam to gumową łyżką. Polewa to (gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej). Dodałam też na wierzch ulubione słodkości

ClauditteMissCooking
Kakaowa rolada z masłem orzechowym 169

Ostatnio miałam bardzo mało czasu na pieczenie, a chciałam przygotować coś smakowitego na urodziny męża. Uwielbia masło orzechowe, dlatego wymyśliłam sobie, że zamiast tradycyjnego tortu zrobię roladę. Ciasto piecze się tylko kilkanaście minut, a zrobienie masy jest banalne jak bułka z masłem ;) Ciasto wyszło delikatne i puszyste, a masa idealna w smaku i konsystencji. Nie za słodka, czyli taka

Mienta blog
Tort ananasowo- śmietanowy z galaretką 328

miksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Galaretki żółte rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Plastry ananasa kroję w małą kostkę. Układam na masie śmietanowej. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Tort wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort z puszystych naleśników 154

środka za pomocą płaskiej łyżki. Smażyć na średnim ogniu do momentu aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki ( takie dziureczki) Przewrócić na drugą stronę i smażyć już tylko chwilkę. Formowanie tortu – położyć usmażone naleśniki na talerz, obłożyć zmiażdżonymi truskawkami i malinami. Następnie położyć kolejne naleśniki i owoce. Polać płynnym miodem. Możecie podać takie naleśniki złożone na pół w środku

Kuchnia Pokoleń
Tort czekoladowy 177

czasu a mamie się nie chce. Szkoda bo tyle ostatnio wspaniałych rzeczy robiła. Przede wszystkim cudne bezy. Może w wakacje postaram się troszkę wrzucić nowych przepisów, choćby właśnie na torty bezowe. Dziś jednak uzupełnię z mamą wpis na torcik czekoladowy.  Składniki : 50 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 200 g cukru szczypta soli 5 żółtek 250 g mąki

Lili w kuchni
Tort bezowy z lodami 135

Krucha beza, puszysta warstwa śmietanki i zimne lody to trio obok którego nie da się przejść obojętnie, trzy warstwy wyśmienitego słodkiego smaku, do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu.  Deser nad deserami, na paterze prezentuje się przepięknie, wbrew pozorom przygotowanie wcale nie jest trudne! Składniki: 3 blaty bezowe

Wanilia i Kardamon