łyżki powstałej masy jogurtowej, dokładnie mieszamy i wlewamy wszystko z powrotem do miski z masą jogurtową. Wszystko mieszamy za pomocą miksera. Masę zostawiamy na chwilę, aby lekko stężała. Tort: Biszkopt przecinamy na pół i pierwszy blat wkładamy ponownie do tortownicy. Na pierwszym blacie biszkoptowym rozsmarowujemy połowę tężejącej masy jogurtowej i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na którym wykładamy pozostałą masę jogurtową
Kuchnia MagdaLenymąki tortowej i 20 g skrobi kukurydzianej. Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym identycznie, jak Rolada Huragan wyszło puszyste, wilgotne, lekkie i sprężyste niczym gąbka. Z powodzeniem nada się na torty, ciastka tortowe, wszędzie tam, gdzie może zastąpić tradycyjny biszkopt… i nie tylko. Dzięki nietypowej strukturze powinno zasmakować nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Przepis pochodzi ze strony Jeannietay
mojewypiekiinietylkoTorcik okolicznościowy Tort o smaku maślano czekoladowym. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiPyszny, niesamowicie elegancki tort, którego wykonanie jest bardzo proste, wręcz dziecinnie proste. Jeżeli macie ochotę przygotować dla swoich gości wykwintne i pięknie wyglądające ciasto - jak z cukierni, ale Wasz umiejętności nie są szczytem umiejętności cukierniczych - polecam przygotować czekoladowy torcik na bazie buraków! Buraki w tym cieście nie są wyczuwalne ani trochę, może poza tym, że dzięki nim ciasto jest
MamaOskarkaTort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany
Przepisy Kulinarnenastępnie rozkładamy porcję dżemu, rozsmarowujemy i porcja bitej śmietany, ponownie rozsmarowujemy i przykrywamy następnym ciastem. Czynność tą powtarzamy aż składniki się wyrobią. Górę i boki ciasta należy wyrównać. Tort dekorujemy według uznania, ja obsypałam boki kokosem, górę udekorowałam ciasteczkami kokosowymi i wisienkami. Ciasto chłodzimy kilka godzin. Zimne kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikażdą rozetkę spłaszczamy do środka ( patrz FILM ). Wierzch dekorujemy arbuzem (taką zaokrągloną łyżeczką powycinałam kulki z arbuza, patrz FILM ) i ubitą śmietanką, która zostanie po zrobieniu rozetek. Na koniec tort dekorujemy mini bezami. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery
Mała CukierenkaOstatnio na instagramie odkryłam fajny blog I love bake a na nim cudnie wyglądające ciasto z malinami. Postanowiłam je zarobić ale w formie tortu na urodziny. Ciasto wyszło przepyszne. W dodatku jest proste w wykonaniu, nie trzeba wielu składników i każdy powinien sobie z nim poradzić. Polecam, póki są maliny. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktort zrobiłam już jakiś czas temu, ale dopiero teraz znalazłam czas, żeby w końcu stworzyć dłuższy post i umieścić przepis na blogu :) Świetnie się w sumie złożyło, bo blog właśnie obchodzi swoje 1 urodziny! Torcik doskonale nadaje się żeby to uczcić, zwłaszcza, że zawiera w sobie nieco wina :D Ciasto jest w bardziej letnich klimatach, z dużą ilością owoców
Healthy food explorersię nazbierać taką ilość, że starczy na jedno ciasto. Początkowo chciałam zrobić tartę, ale szkoda było mi poddawać owoce obróbce cieplnej. I tak też ze skromnego ciasta wyszedł ogromny tort z galaretką i musem czekoladowym. Lubię do swoich wypieków dodawać zdrowy akcent, dlatego też mus składa się z jogurtu greckiego, zaś zamiast cukru dodałam miodu. Całość komponuje się pysznie. Lekko
Passions hobbies lifeamaretti). Wyrównaj górę i poukładaj na wierzchu ciasteczka amaretti. Wstaw torcik do lodówki (najlepiej na całą noc) do stężenia. Bezpośrednio przed podaniem posyp wierzch kakao. Możesz również przyozdobić boki tortu pokruszonymi ciasteczkami amaretti. Będzie się prezentować jeszcze piękniej! Smacznego
Garniec MagalieTort w kształcie piłki nożnej może być oryginalną niespodzianką dla fanów futbolu
Przepisy Kulinarnezmiksować. Na paterze ułożyć pierwszy blat bezowy, przykryć go kremem cytrynowym i delikatnie polać lemon curd. Na kremie ułożyć drugi blat bezowy i wierzch również delikatnie polać lemon curd . Tort można podawać od razu
KUCHNIA POLSKAGenialny torcik bez pieczenia! Boki tortu zrobione są z maślanych herbatników. Środek torcika to krem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem czekolady i wiórków kokosowych. Na wierzchu słodziutkie sezonowe truskawki, starta biała czekolada i kulki kokosowe. Do tego aromatyczna filiżanka kawy, powiew świeżego powietrza, zapach kwiatów i świeżo koszonej trawy, śpiew ptaków… Mieszkam na wsi i takie piękne atrakcje
VioletoweKucharzeniePołożyć drugi blat i wylać drugą część kremu ponownie odstawiając do stężenia. Wierzch przykryć trzecim blatem i wylać ostatnią warstwę kremu. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia tort powinien już stężeć. Delikatnie zdejmujemy obydwie obręcze. Nożem wygładzamy brzegi. Wierzch posypujemy płatkami białej czekolady i dekorujemy truskawkami, ciasteczkami i listkami mięty
KUCHNIA POLSKA