Dacquoise to tort bezowy przełożony masą kajmakową z orzechami i daktylami. Ponieważ bezę się dość długo suszy, a zależało mi, na czasie wymyśliłam szybszą wersję tego deseru.Wykorzystałam masę z dacquoise'a do torciku na czekoladowym biszkopcie. Ciasto wyszło przepyszne. Kto chce kawałek? TORCIK A'LA DACQUOISE Składniki: biszkopt: 4 jajka 3/4 szl cukru kryształ 3/4 szkl mąki 2 łyżki
Bon appetit mon amieTort z niskim indeksem glikechemicznym a jednak z doskonałym smakiem. Uwielbiam mak i masło orzechowe więc jest to dla mnie idealne połączenie. Dodatek borówek przełamuje delikatnie smak i dodaje świeżości. Składniki: 4 jajka 60 g erytrytolu drobno zmielonego w blenderze 2 łyżki maku 40g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 40g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej Skórka otarta z połowy
Mohiellaprzekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować połowę kremu czekoladowego. Następnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić biała czekoladę i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy
Ciastka - domowe słodkościszklanka cukru kryształu 190 g mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej czekolady Krem: 600 ml śmietany kremówki 2 śmietan … Czytaj dalej Tort śmietanowy
czarrna od kuchnicukru\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki ziemniaczanej,\r","2 jajka,\r","200g \u015bmietanki 30%,\r","cukier waniliowy,\r","wydrylowane wi\u015bnie."],"name":"Sernik z wi\u015bniami","recipeCategory":"ciasta, torty","cookTime":"PT1H0M","prepTime":"PT0H15M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka i mas\u0142o, aby otrzyma\u0107 mas\u0119 o konsystencji mokrego piasku. Wklepa\u0107 w dno tortownicy.\r","Na spodzie
Bardzo Gruby Smokjajek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 300 g orzechów włoskich 1/2 … Czytaj dalej Tort makowy
czarrna od kuchnikażdy z nich potrzebujemy: 3 jajka 4 płaskie łyżki mąki (48 g) 4 płaskie łyżki erytrytolu (48 g) można zastąpić cukrem 1/2 łyżeczki proszku do … Czytaj dalej Lekki tort śmietanowy
czarrna od kuchnicześć! Ostatnio było dużo kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie
Domowe ciastaTorcik bezowy z kremem cytrynowym i owocami Pyszny i efektowny torcik. Wcale nie jest taki trudny w wykonaniu, jak by się mogło wydawać, a w smaku
Blog z ApetytemKolejny dyniowy deser, tym razem w bardziej wykwintnym wydaniu. Oto bowiem keto torcik korzenno - dyniowy, który powstał na uczczenie urodzin mojej babci. :) Smakowite połączenie dyni, kakao
Modern Cave Girlkroję na trzy blaty. Dolny nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu, na nim konfiturę pomarańczową. Drugi blat biszkoptu układam, nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu. Ostatni blat biszkoptu nasączam. Smaruję kremem. Tort składam w obręczy i wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień smaruję boki i dekoruj
wesoła kuchniaPrzepis na bezowe duszki idealne na dekorację tortów i ciast z okazji Halloween. Jak wykonać takie bezowe duszki pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BEZOWE DUSZKI SKŁADNIKI: 2 białka (z jajek rozmiaru M) cukier (120 g) sól (szczypta) gorzka czekolada
RITA food channelUpieczony czarny biszkopt wyciagamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt najlepiej przekrawać na drugi dzień. Tutaj możesz zoaczyć jak zrobić ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast warstwowych . Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów
RITA food channel