Ciasto miodowo – orzechowe – bez cukru 142mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem miodu i mielonych orzechów laskowych, otulone kremem z gorzkiej czekolady, który świetnie się komponuje ze słodkim ciastem. Do tego uprażone, chrupiące orzechy laskowe… Taki zdrowszy tort bez przełożenia. Świetnie się sprawdzi na wszelkie domowe imprezy czy święta. Gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, lepiej sięgnijmy właśnie po takie zdrowe przekąski, które oprócz zaspokojenia naszego podniebienia
Moja Delicja
Ciasto marchewkowe najlepsze 147kremie). Ciasto z nutą cynamonu, z orzechami włoskimi, oprószone kakaem. Marchewki absolutnie nie czuć. Jej dodatek wraz ananasem nadaje ciastu wilgotności. Ciasto marchewkowe świetne samo, jak również w formie tortu, czyli z kremem. Tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. Najlepsze jakie jedliśmy . Wilgotne i nie za słodkie. Robiłam dwa dni pod rząd 🙂 W pierwszy dzień w formie
Moja Delicja
Bezowy wieniec wigilijny (Bezowy wieniec świąteczny) 147kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Tort bezowy w kształcie wieńca oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności tym, którzy
Moja Delicja
Dacquoise (Dakłas) 173Kochacie beze tak jak ja? To ten przepis na tort bezowy z dodatkiem daktyli i orzechów na pewno zadowoli wielu wielbicieli. Nieskromnie dodam, że lepszy jak u Sowy Dacquoise Beza – składniki 6 białek jaj250 g cukr Artykuł Dacquoise (Dakłas) pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!
Tort śmietanowy z truskawkami 177font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kochani, chciałam podzielić się z Wami przepisem na tort, który upiekłam dla mojej rodziny na dzień mamy. Delikatny biszkopt, przełożony nie za słodką masą z dodatkiem pysznych, aromatycznych truskawek. Biszkopt składniki: 5 jajek
W garach u Gosi
Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy 166pewności dodać jej tylko płaską łyżeczkę, postępując jak w opisie. Całość: Upieczoną bezę smarujemy kremem i polewamy wiśniową frużeliną. Smacznego Artykuł Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam
Tort porzeczkowo-czekoladowy 190Kwintesencja lata w jedynym miejscu - tak mogę nazwać ten cudowny porzeczkowo-czekoladowy tort. Polecam ogromnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's world
Biszkopt kakaowy z olejem. 207biszkopt od formy ostrym nożem. Wyjmij biszkopt i studź go najlepiej na ażurowej kratce. Po czym odwróć do góry dnem i przekrój na blaty. Płaski spód stanowi górę naszego tortu. Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a 2 razy w miesiącu przyślę Ci maila z nowymi przepisami. Proszę również o współdzielenie przepisu
SmartBake.pl
Rocznicowy tort truskawkowy 307cukru 120 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem truskawkowy: 1 kg truskawek 1/2 szklanki cukru 40 g … Czytaj dalej Rocznicowy tort truskawkowy
czarrna od kuchni
Tort Leśny Mech 177wlać do masy jogurtowej, wymieszać. Dodać maliny i borówki, wymieszać. Na biszkopcie zapiąć obręcz, wylać połowę masy, ułożyć drugi blat ciasta i wylać pozostałą masę. Całość posypać odłożonym okruszkami. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami
Smakołyki Asi
Tort truskawkowo rabarbarowy 187budyniowego,zakładam obręcz metalową, wylewam galaretkę i wstawiam do lodówki aż stężeje. Układam drugi blat biszkoptu, nasączam go, smaruję 1/3 kremu. Ostatni blat układam, nasączam, dociskam. Boki i górę tortu smaruję pozostałym kremem.Boki obsypuję migdałami, dekoruję truskawkami, czekoladkami
wesoła kuchnia
Ciasto truskawkowe z truskawkami 159dodać do pozostałych truskawek Truskawki z rozpuszczoną żelatyną ubijać, aż powstanie puszysta masa. Ciasto przekroić w poprzek na dwa blaty. Blat ciasta włożyć do tortownicy lub obręczy do tortów. Nasączyć sokiem, kompotem lub naparem herbaty. Na blacie ułożyć połowę musu (można ułożyć połowę 1/4 masy, na niej pokrojone truskawki i przykryć 1/4 masy). Na musie truskawkowym położyć drugi blat, nasączyć
królestwo garów
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 226połowę. Ciasto Gaja z jogurtem i nutellą zawiera też dość słodki krem czekoladowy z mascarpone - jeśli lubicie gorzką czekoladę, zdecydowanie warto użyć jej w kremie. Dzięki nutelli nasz tort bez pieczenia jest dość słodki, więc należy pamiętać o ostrożnym słodzeniu warstwy jogurtowej. Jogurtu można nie słodzić też wcale. Ciasto Gaja bez pieczenia z galaretką i truskawkami to prosty, słodki torcik
Lekcje w kuchni
Tort bezowy z truskawkami 397jest tylko jedna – beza! Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Dziś w towarzystwie kremu oraz truskawek i migdałów. Wierzcie mi, jest warta grzechu . Drukuj Tort bezowy z truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone
Przepisy na widelcu
Motylek 165dowolny alkohol 50ml biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypać boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wśród gości
przepisy- Milki