torty - 16045 przepisów (strona:572/1070)

Malinowa chmurka 167

Ciasto, robione przez moją mamę, co prawda jest czaso- i pracochłonne, ale jego smak to wynagradza. Ciasto można zrobić także w formie tortu- zamiast kruchego spodu, upiec biszkopt. Maliny sprawiają, że można poczuć smak lata, nawet gdy za oknem pogoda jest jeszcze wczesno wiosenna.  Poziom trudności ****  Składniki: Ciasto kruche: 3 żółtka 30g cukru Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Idę coś wszamać
KREM BUDYNIOWY 161

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń

Zrób to smacznie
Sezonowo: truskawki 174

truskawkowe   Tarta truskawkowo-porzeczkowa      Koktajl truskawkowy z białą czekoladą      Koktajl ananasowo-truskawkowy   Deser truskawkowy   Panna Cotta z musem truskawkowym   Tort straciatella z truskawkami     Ciasto truskawkowe

Passions hobbies life
czekoladowe ciasto z bitą śmietaną 146

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto czekoladowe: 140 g mąki orkiszowej 150 g cukru 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
Najlepszy biszkopt mojej mamy 121

Udaje się zawsze, nigdy nie opada. W zależności od formy w jakiej biszkopt upieczemy, tak wysokie ciasto uzyskamy. Idealnie sprawdzi się przy tortach ale i do innych ciast przekładanych.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru kryształ * 2 szklanki maki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały

Magiczne Życie Marty
Tort komunijny okrągły 211

Moja kolejna propozycja skromnego tortu komunijnego z czekoladowo- śmietanowym wnętrzem. Składniki Biszkopt jasny 2 szt ( tortownica 24 cm) 2x 3 jajka 2x 3/4 szkl mąki 2x 1/2 szkl cukru 2x. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt ciemny ( tortownica … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort komunijny kwadratowy 263

Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. To moja propozycja skromnego, kwadratowego tortu z malinowo- czekoladowym wnętrzem. Biszkopt 3 szt ( 21 x 21) 3x 3 jajka 3x 3/4 szkl mąki 3x 1/2 szkl cukru 3x. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort "Kraina Lodu" 198

Mój drugi tort o tematyce bajkowej krainy lodu- prezent dla małej Lenki. Wszystkie dekoracje zrobione własnoręcznie z domowej masy cukrowej

Maślane ciasteczko
Tort na Chrzest św. 195

Pierwszy raz robiłam tort na tak ważną uroczystość :) Oto efekt

Maślane ciasteczko
Tort z ciasteczkową dekoracją 94

Upiekłam na 17 urodziny mojej córki wyjątkowy tort, bo pierwszy w życiu bez glutenu i bez laktozy - jeśli pominiemy oczywiście te dekoracje. Wyszedł bajeczny, cudny w smaku i z wygląd. Zachwycił każdego kto miał okazje go zobaczyć, a szczególnie solenizantkę, która jak go zobaczyła powiedziała "Skąd wiedziałaś że własnie o takim marzyłam?" Jak to skąd.. mamy wiedzą

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zielony torcik z truskawkami 129

biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Beza z malinową galaretką 124

wierzch mniejszą, celem dekoracji. Pozostawione w zamrażalce lub lodówce maliny zużywamy do dekoracji. Część wkładamy w śmietankę, by przełamywały jej strukturę. Kilka kładziemy na wierzchu. Kombinacja dowolna. Tort podajemy od razu po złożeniu. Najlepiej zjeść go jak najszybciej. Dwa, trzy dni w lodówce, to niestety jego maksimum. Z racji tego, że jest to beza, to nie kroi się zbyt łatwo

Karczma Honorietty
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 244

ciebie mam...* Aby „się nigdy nie skończyło” to wszystko, co nas łączy, dbamy każdego dnia. A co roku świętujemy kolejną, wspólną rocznicę. By podkreślić jej wyjątkowość, zrobiłam tort. Tym razem mój wybór padł na przepis Dorotus . Do oryginału wprowadziłam kilka modyfikacji. Użyłam też truskawek. Ich smak doskonale komponuje się z chrupkością bezy I pysznym kremem waniliowo-budyniowym. To co? Częstujcie

W mojej kuchni
Tort śmietankowy z czekoladą i różami 191

Przepis na lekki tort złożony z trzech warstw puszystego ciasta biszkoptowego przełożonych niezbyt dużą ilością bitej śmietany. Obsypany wiórkami startej czekolady, przyozdobiony różami i złotymi perełkami podobał się i smakował nie tylko jubilatce. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tort kokosowo-truskawkowy 159

nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe do obsypania wierzchu i boków tortu Wykonanie Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy wodą kokosową. Smarujemy dżemem z 1 słoika, wyłożyć ¼ kremu kokosowego. Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować dżemem z 2 słoika, wyłożyć ¼ kremu kokosowego

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania