torty - 15938 przepisów (strona:581/1063)

Pavlova 149

Pavlova - popularny tort bezowy dekorowany bitą śmietaną i świeżymi owocami. Australijski i nowozelandzki deser, którego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny

Słodka Strona
Tort na Pierwszy Dzień Lata 192

pojechała do koleżanki. Muszę przyznać, że ciasto zrobiło odpowiednie wrażenie - wygląda ślicznie, a smakuje wybornie - lekkie, niezbyt słodkie, rozpływa się w buzi. A w dodatku z czekoladą! Idealny wakacyjny tort. Owocowy ogródek Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 3 jajka 1/4 łyżeczki soli 80 g cukru 80 g czekolady (80%) 55 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort mokka 284

ponczem z herbaty, cukru i soku z cytryny, przełożyć kremem kawowym. Dekoracja.  Czekoladę stopić z łyżką śmietanki. Wafel pokroić w trójkąty, posmarować czekoladą i ułożyć dekoracyjnie na wierzchu tortu

Kulinarny karnet Christophera
Torcik Rafaello 248

poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.      Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.      Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba zbliżający się koniec

sama złodycz
Pischinger 2611

mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej, Dolewamy śmietankę i masło , mieszamy i smarujemy nią torcik , boki również. Odstawić do zastygnięcia .( ok. 5 godzin)  Kroić jak tort w trójkąty ostrym nożem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW 160

Bardzo często piekę torty, przeważnie robię je na biszkopcie. Ten przepis jest w mojej rodzinie od zawsze, ja dostałam go od mojej babci i zostałam mu wierna bo biszkopt pięknie rośnie i nie opada.  Składniki: na prodiż 28 cm: do przekrojenia na 2 lub 3 częsci 6 jajek 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z Majeczką w kuchni
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 133

pokusiła się nawet o uszczypliwe uwagi ani porozumiewawcze uśmiechy, więc musiało być dobrze! Serio, serio, nie było uwag. Nawet kolorystyka masy została przemilczana. Czyli polecamy! Kawoszu, miłośniku migdałów, wielbicielu tortów i innych słodkości - jeśli chciałbyś być na bieżąco: zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :)  Więcej przepisów znajdziesz w zakładce " PRZEPISY

Wypisz Wymaluj
Torcik cytrynowy 170

się komuś zachce tortu to nie ma opcji, żeby zaczekał do urodzin! Rzadko kiedy pieczemy je bez specjalnej okazji, co jest moim zdaniem ogromnym niedopatrzeniem. W wersji cytrynowej, z lekkim kremem na bazie mascarpone i lemon curdem w środku jest cudowną, orzeźwiającą propozycją deseru na jesień. Co ja mówię... na każdą porę roku! Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół szklanki

sama złodycz
Ptysiowy tort z masą brzoskwiniową i czekoladą. 151

wyłożyć na masę i przykryć resztą masy. Na wierzchu ułożyć kulki ptysiowe  z niespodzianką w środku, czyli wisienką i posypać  suto wiórkami czekolady . W ostateczności można zrobić tort tylko ze śmietaną

Kulinarny karnet Christophera
Tort z bitej śmietany i malin na daktylowym cieście (bez glutenu i jajek) 222

dodać mus malinowy, wymieszać. Warstwę ciasta nasączyć ponczem lub herbatą (np. Earl Grey) Nałożyć warstwę bitej śmietany, zostawiając około 0,5 szklanki do dekoracji.  Do boku tortu przykleić połówki pianek (użyłam typowych żelkowych pianek do grillowania, które przekroiłam wzdłuż). Wierzch udekorować pozostałą bitą śmietaną, wyciskając ze szprycy zawijasy - rozpoczynamy małym kółkiem, potem zawijamy zbliżając się do środka

głodny alergik
Brzoskwiniowy tort 119

kostkę i mieszamy ze śmietaną. Nakładamy śmietanę między biszkopty i na wierzch. Na samej górze układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i dekorujemy brzegi tortu

Aga w kuchni
Tort z jagodami 127

miesiąc... ale udało się:D Niby zwykły torcik z bitą śmietaną, jagodami... ale ten mega puszysty biszkopt z cytrynowym nasączeniem robi wrażenie:D Jest to mój ulubiony tort i wszystkim zdecydowanie go polecam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki ziemniaczanej,   3 łyżki mąki tortowej,   1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru,  6 jajek, Krem

Aga w kuchni
Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami 426

Dawno nie jadłam tak równie fantastycznego tortu ! Do tej pory moim ulubionym tortem bezowym był ten z masą kawową, ale został zdecydowanie zdetronizowany przez dacquoise. Jego przygotowanie nie sprawia wiele trudności, poza odrobiną cierpliwości, a efekt końcowy zdecydowanie ten czas oczekiwania rekompensuje. Inspiracja  Margarytka . Do bezy będą nam potrzebne tylko białka jajka, więc jeśli na przykład robicie lody(...)nich żółtka, odłóżcie białka do plastikowej miseczki i je zamroźcie. Doskonale się przechowują w zamrażarce przez kilka miesięcy. Warto napisać na pudełku ile znajduje się w nim żółtek. Bezowy tort  dacquoise z daktylami i orzechami Składniki: Beza 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki brązowego cukru szczypta soli 1 łyżeczka octu 8 suszonych daktyli

Kulinarne przygody Gatity
Tort czekoladowo - chałwowy z Whisky 603

smarowaniu. Z chałwy odkrajamy 2 rogi do dekoracji a pozostałą cześć kroimy na bardzo cienkie paski i dzielimy na dwie części i zabieramy się na kończeniem tortu :) Biszkopt układamy na tortownicy, nasączamy go ponczem, smarujemy masą i kruszymy chałwą, czynność powtarzamy następnie przykrywamy trzecim biszkoptem. Cały tort smarujemy starannie masą wyrównując go. Na wierzchu przez(...)dolną końcówkę ścięłam gdyż biszkopciki były za wysokie) związujemy wstążką aby wszystko razem ładnie się złączyło i dekorujemy na górze chałwą, pałeczkami czekoladowymi i miętą. Cały tort schładzamy w lodówce przez 2 h przed podaniem. Smacznego

Niezły Młynek
Tort Wenus 146

Lekki i puszysty piankowy tort Wenus. Raczej znany i dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy Galaretki(...)brzoskwiniowym (ja o tym zapomniałam). Ciasto przekładać w tortownicy tężejącą masą. Na wierzch też wylać masę serową. Trochę masy zostawić aby po wyjęciu z tortownicy wysmarować i wyrównać boki tortu. Schłodzić. Udekorować dowolnie

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania