tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:41/105)

Jak zrobić naleśniki? 108

tego stopnia, że ciężko stwierdzić gdzie tak naprawdę przyrządzono je po raz pierwszy. Maksymalnie uniwersalne, podawane na słodko: z dżemem, serem, kremem czekoladowym, ale także na słono: z pieczarkami, mięsem, meksykańskim farszem, w formie krokietów, czy tortu naleśnikowego. Z tego tekstu dowiecie się jak zrobić naleśniki i co [...] Artykuł Jak zrobić naleśniki? pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 299

Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta i kilka słów o wyjątkowej paterze od MyGiftDNA 308

przepisów. Pyszne, proste, idealne na świąteczny stół: Makowiec z podchmielonymi wisienkami Babka serowa (pyszna, wilgotna, szybka) Rodzinne ciasto serowo-czekoladowe z dżemem porzeczkowym Ciasto cytrynowy puszek (pyszny, efektowny sernik) Świąteczny piernikowy tort z cytrynowym kremem i wisienkami Kajmakowy sernik (bez spodu)   Smacznego

Słodkie okruszki
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 153

goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Płatki jak tiramisu & tort na poniedziałek. 141

jakby go nie było? chyba już się powinnam przyzwyczaić.  a do szkoły oprócz drugiego śniadania zabieram dzisiaj też... tort trzymajcie kciuki bym go całego dostarczyła :)  pod spodem jest ukryty  kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem z mascarpone i drażetkami

More food, love and dreams
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 157

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszny tort który składa się z cienkiego biszkoptu masy budyniowej gotowanej na kompocie wiśniowym i pysznego kremu czekoladowego. Ciasto w sam raz nie za słodkie  nie za kwaśne. Szybko znika z talerzyków :)   Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na cienki biszkopt kakaowy: 3 jajka 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)letnią czekoladę, mieszamy mikserem. Wylewamy na warstwę herbatników i odstawiamy na kilka godzin do stężenia.Możecie odłożyć około 1 szklanki kremu do dekoracji ale nie koniecznie.Ja przełożyłam troszkę do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki, wyszły jak wyszły :) cały tort posypałam gwiazdeczkami. Trochę się spieszyłam więc dekoracja wyszła taka sobie :) Wam zapewne wyjdzie ładniejsza :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort kokosowy ala Raffaello 376

śmietany kremówki 8-10 kuleczek Raffaello DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Uwaga!: Nasączamy herbatą tylko górę tortu! Pierwszy i drugi biszkoptowy blat wchłonie sok z konfitury! Wykonanie Tortu: BISZKOPT MIGDAŁOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną i ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka(...)kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura

Domowe Torty
Wielkanocne muffinki z kremem 163

jajko 300 ml jogurtu naturalnego  1/3 szklanki oleju cukier waniliowy z prawdziwą wanilią ( lub ziarenka wanilii ) Składniki na krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie wielkanocnych muffinek z kremem: 1. W misce wymieszać suche składniki, czyli  mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Jajko, jogurt, olej  zmiksować(...)dodać białą rozpuszczoną czekoladę. Szybko zmiksować, do połączenia składników. Nie ubijać zbyt długo, gdyż krem może się zważyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekorowania tortów. Wyciskać krem na ostygnięte muffinki, tworząc tzw. "koszyczek". Na środku muffinek, we wgłębienie kremu wetknąć kolorowe czekoladowe jajeczka. Smacznego

kolorowotorcikowo
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 1516

jabłkiem Muffiny z kremem piernikowym Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Serniki:   Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta

Cynamonowe szczęście
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 103

termoobiegu. Blaty bezowe najlepiej zrobić dzień przed wtedy lepiej się ususzą. Masa biala -250 ml. Śmietany ubić i wymieszać z opakowaniem sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą(...)układać owoce. Drugi bezowy blat posmarować od spodu kremem, przykryć owocową warstwę. Drugi blat bezowy na wierzchu posmarować masą czekoladową na to pokrojone truskawki i trzeci blat również posmarować od spodu i przykryć Pozostałym kremem wysmarować tort wokół, otoczyć uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i udekorować

Kubki smaku
Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową 193

masy marcepanowej (gotowej lub z tego przepisu ) Polewa Czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Ś m ietanową oraz Polewą Czekoladową - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownice (ok. 21 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera(...)potrzeby odcinamy brzegi masy marcepanowej), a na nią wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Kładziemy środkowy biszkopt, następnie znów konfiturę, masę marcepanową, krem śmietanowy. Wszystko przykrywamy górną częścią tortu i smarujemy cienką warstwą śmietany. Całość pokrywamy rozwałkowanym marcepanem. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z pociętym na mniejsze kawałki masłem. Gdy czekolada ulegnie roztopieniu delikatnie mieszamy do otrzymania

Słodka Strona
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 417

torcie połączyć!Tutaj miałam totalnie wolną rękę i mogłam szaleć do woli!Warunek był tylko 1 : tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;)Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu.Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty nasączyłam(...)smaku ).CAŁOŚĆ:Przygotowane biszkopt nasączamy likierem Baileys – tylko delikatnie kropimy po całości!Smarujemy warstwą kremu.Przykrywamy drugim blatem.Smarujemy warstwą kremu.Przykrywamy ostatnim blatem.Cały tort ( łącznie z bokami ) smarujemy resztą kremu.Ja na posmarowanie całości zostawiłam mniejszą ilość kremu , ponieważ tort musiałam transportować kilkanaście k. w upale.Wy jeśli przygotujecie go dla siebie w domu , śmiało możecie posmarować większą ilością.Obsypujemy dokładnie podprażonymi

Ostra na Słodko
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 163

nadzienie czekoladowe trochę zmiękło. Nadzienie: 150 – 200 g kremu czekoladowego, typu Nutella Malinowy krem: ok 230 g świeżych/mrożonych malin 5 – 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 400 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g serka mascarpone, gdyby krem wyszedł za rzadki kilka kropel barwnika czerwonego, jeśli chcemy uzyskać(...)przy pomocy miksera mieszamy, aż otrzymamy gładki krem. Cały czas miksując, stopniowo dodajemy puree malinowe. Dokładnie całość mieszamy. Jeśli krem wyjdzie za rzadki, to dodajemy trochę serka mascarpone (niewykorzystaną część), aby go zagęścić. W międzyczasie możemy też dodać barwnik spożywczy aby uzyskać pożądany kolor. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego z tylką i dekorujemy

Słodki Pomysł