tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:32/105)

Tort Ferrero Rocher 342

czekoladowy tort o smaku popularnych pralinek. Sprawdzi się na większe i mniejsze uroczystości. Zapewniam Was, ze szybko zniknie ze stołu gdyż każdy poprosi o dokładkę tego smakowitego ciacha. Wbrew pozorom wcale nie jest trudny i poradzi sobie z nim nawet początkująca kucharka. Po co przepłacać i kupować torty z cukierni jeśli samemu można przygotować dla gości taki pyszny tort(...)ubić na sztywno z zagęstnikami. Wymieszać z masą czekoladową. 3-4 łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Resztę wymieszać z drobno posiekanymi wafelkami.Biszkopty przekroić na pół, naponczować. Na spodni blat wyłożyć 1/2 masy, przykryć drugim biszkoptem. reszta masy posmarować górę i boki tortu. Całość posypać posypka czekoladową i posiekanymi migdałami. Udekorować rozetkami z pozostawionej masy czekoladowej

Smakołyki Asi
Czekoladowy tort naleśnikowy (wegański) 197

przypaliła. Gotową polewą czekoladową smarujemy nasz tort. Następnie ozdabiamy ulubionymi owocami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby krem i czekolada stężały. Tort po wyciągnięciu bardzo łatwo się kroi. Smacznego! Używając niewielkiej miseczki przycinamy naleśniki, żeby miały idealnie okrągły kształt Przycięte naleśniki Naleśniki przekładamy bitą śmietaną i smarujemy polewą czekoladową Czekoladowy tort naleśnikowy – produkt końcowy Artykuł

Lamarida.pl
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 219

żyć mogą!Połączenie mięciutkich , delikatnych , czekoladowych babeczek brownie …. kruchych z zewnątrz ,  miękkich i wilgotnych w środku … z przepysznym pralinowym kremem to prawdziwa uczta dla podniebienia!Czekoladowa pralinka na górze , to taka wisienka na torcie!Są świetnym pomysłem na popołudniowe słodkości przy ulubionej kawie!Np. Jacobs Crema Gold!Polecam!SKŁADNIKI:BABECZKI :( 10 – 12 szt )* czekolada mleczna(...)masło prawdziwe – 100 g* jajko – 2 szt* cukier drobny – 100 g* mąka pszenna – 100 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA PRALINOWA DO KREMU :* cukier puder – 250 g* orzechy laskowe – 100 g* migdały – 150 g* kokos – 2 łyżkiKREM PRALINOWY :* mleko 3,2% – 500 ml* żółtko – 3 szt* cukier puder

Ostra na Słodko
Tort Kinder 517

Wierzch i boki tortu posmarować ciemnym kremem i dokładnie wygładzić. Wstawić tort do lodówki żeby się schłodził, a w tym czasie przygotować polewę z gorzkiej czekolady. Czekoladę drobno posiekać, przełożyć do miseczki i zalać gorącą kremówką. Po chwili wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, aż polewa stanie się lśniąca i gładka. Odstawić żeby lekko przestygła. Tort polewać najpierw łyżeczką po brzegach(...)żeby polewa spływała i tworzyła na bokach ,,zacieki''. Następnie polać cały wierzch i ładnie wyrównać. Zanim polewa zastygnie, udekorować tort czekoladkami i połówkami czekoladowych jajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół małej paczki landrynek owocowych, dodać trochę soku z cytryny

kuchnia doski
4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 168

ciasto było bardzo wilgotne. Zdecydowałam się na ciasto buraczane i był to strzał w dziesiątkę. Intensywne, kakaowe świetnie komponowało się z czekoladowo-kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc róż nie był(...)mąki owsianej bg 0,25 szklanki mąki kokosowej 1 łyżka surowego kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki […] Artykuł 4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Wesołych Świąt i tort czekoladowy z wiśniami. 125

cukru 100 g wody IV. Nasącz i wiśnie: 150 g mrożonych wiśni 6 łyżek likieru wiśniowego V. Polewa czekoladowa: 50 g śmietanki 30% 50 g mleka 3,6% 160 g czekolady 53% VI. Do przybrania: kwiaty cukrowe kratka czekoladowa Sposób przygotowania: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Przesiewamy do nich mąki z kakao. Całość delikatnie łączymy(...)odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy do niego likier. W ten sposób otrzymaliśmy nasącz do tortu. Z biszkoptu ściągamy skórkę i przekrawamy go na 3 blaty. Pierwszy z nich ponownie umieszczamy w tortownicy/ rancie i nasączamy (niezbyt obficie). Następnie rozsmarowujemy na nim ok. 1/3 kremu czekoladowego i przykrywamy kolejnym blatem, lekko dociskamy. Ten mocno nasączamy i smarujemy taką samą ilością

DominikaDolci
Tort bezowy z kawą 125

rozprowadzić przygotowany krem i przykryć drugim blatem. Wierzch posypać kawą mieloną. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Semifreddo czekoladowo-kawowe

Oryginalny smak
Tort bounty z truskawkami DLA TATY 375

tortu bounty był bardzo udany. Oto mój pomysł na prezent na Dzień Ojca - taki smakołyk na pewno ucieszy każdego tatę! Słodki nieduży tort, mocno kokosowy i czekoladowy, przełamany słodko-kwaśnymi truskawkami, a w środku niespodzianka - krem na bazie pysznej i mega zdrowej kaszy jaglanej. Nawet nie wiedziałam, że można z niej coś takiego wyczarować. Przepis na budyń z kaszy(...)zostały z dekoracji tortu. Co do masy bounty - jest zwarta i nadaje się do formowania ręcznie. Można z niej zrobić batoniki bounty! Polecam spróbować. Ja zrobiłam więcej masy, niż w przepisie, więc trochę mi jej zostało. Zamierzam dziś zrobić z niej batoniki lub pralinki. Smacznego! :) Składniki na małą tortownicę o średnicy 21-22cm: Biszkopt czekoladowy: 3 średnie jajka

Anioszek w kuchni
Tort truskawkowy 142

czekoladowo truskawkowym ), oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne :) ale przeglądając dotychczasowe torty zdałam sobie sprawę, że jeszcze nigdy nie było całkiem truskawkowego! Zatem do dzieła! Dziś tort truskawkowy. Do przygotowania spodów biszkoptowych wykorzystałam 2 nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy(...)cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy do dekoracji, można od razu przełożyć go do szprycy z ozdobną końcówką. Do reszty ubitego kremu dodajemy ok. 100 ml musu truskawkowego i mieszamy do połączenia. Jeśli chcemy, żeby krem był bardziej różowy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu

Ciastkozercy
Tort o smaku rumu i cytryny 157

milusińscy. Składniki na biszkopt : 3 jaja L mąka pszenna 2 łyżki mąka ziemniaczana 1.1/2  łyżki cukier 1 łyżka Dodatkowo: krem to tortów rumowy Cykoria 1 szt mleko ( jest podane na opakowaniu) czekoladowe dmuchane kuleczki do dekoracji czekolada rureczki do dekoracji  rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdka do dekoracji tortu Poncz cytrynowy: sok z cytryny(...)pieczenia,tylko dno. Przekładam masę i wstawiam do nagrzanego pieca.Piekę koło 15-20 minut w 170 stopniach.Biszkopt upieczony i ostudzony kroimy na trzy krążki czasem wychodzą cztery. Krem: Do misy wlewamy zimne mleko i wsypujemy gotowy proszek.Ubijamy na parę minut,aż nam masa będzie odpowiadać. Krążki tortu nasączamy wodą przegotowaną z cytryną i cukrem.Nakładamy ubity krem oraz smarujemy

Różowa kuchnia
Torcik czekoladowo-wiśniowy 189

zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego do szczęścia nie brakuje :) Składniki: ciasto: 300 g masła 200 g cukru 30 g kakao 5 jaj 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml nalewki wiśniowej  Masło utrzeć z cukrem(...)dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. Wsypać mąkę z proszkiem i kakao, na końcu wlać wiśniówkę Piec ok 45 min w 175 st C. Wystudzić Krem: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła 0,5 szklanki cukru  2 łyżki kisielu wiśniowego W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę i kisiel. Resztę mleka zagotować i do gotującego

Z Marcepanem
Wiosenny tort urodzinowy 244

krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki  1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej lub więcej 150 g świeżych lub mrożonych malin Mascarpone zmiksujcie ze śmietaną, dodajcie pastę waniliową. Krem powinien być stabilny i gęsty.  Maliny poukładamy  bezpośrednio na krem Krem(...)kremem waniliowym i poukładajcie groszki czekoladowe. Przykryjcie kolejnym biszkoptem nasączcie i posmarujcie  kremem z Horlicks. Przykryjcie biszkoptem delikatnie nasączcie i schłodźcie kilka godzin w lodówce. Schłodzone przełożone biszkopty posmarujcie jasno- zielonym kremem maślanym. Postarajcie się ładnie wygładzić krem, aby pozbyć się wszelkich nierówności. Ponownie schłodzicie posmarowane biszkopty 3 godziny w lodówce. Składanie tortu. Aby nasz tort się

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wiosenny tort urodzinowy 220

krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu 150 g mascarpone 250 g śmietany kremówki  1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka cukru pudru (dodajcie do smaku mniej lub więcej 150 g świeżych lub mrożonych malin Mascarpone zmiksujcie ze śmietaną, dodajcie pastę waniliową. Krem powinien być stabilny i gęsty.  Maliny poukładamy  bezpośrednio na krem Krem(...)kremem waniliowym i poukładajcie groszki czekoladowe. Przykryjcie kolejnym biszkoptem nasączcie i posmarujcie  kremem z Horlicks. Przykryjcie biszkoptem delikatnie nasączcie i schłodźcie kilka godzin w lodówce. Schłodzone przełożone biszkopty posmarujcie jasno- zielonym kremem maślanym. Postarajcie się ładnie wygładzić krem, aby pozbyć się wszelkich nierówności. Ponownie schłodzicie posmarowane biszkopty 3 godziny w lodówce. Składanie tortu. Aby nasz tort się

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto tortowe z michałkami i galaretką z malinami 288

Wilgotne blaty czekoladowe nasączone nalewką , obłędny czekoladowy krem z orzechowymi michałkami, całość zwieńczona świeżymi malinami zatopionymi w galaretce. To ciasto nie ma sobie równych i jest jak najlepszy tort, wbrew pozorom bardzo łatwe do zrobienia. Jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Składniki: Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru 2/3 szklanki i mąki tortowej 1/3 szklanki ciemnego kakao(...)pieca wystudzić przekroić wzdłuż na połowę. Krem z michałkami: Śmietanę  podgrzać, ale nie gotować! Do ciepłej dodać połamaną gorzką czekoladę oraz rozdrobnione michałki, chwilę odczekać aż się rozpuszczą, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa wystygnie, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Bardzo zimną masę zmiksować na gęsty krem. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej

Wanilia i Kardamon
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 194

Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawoweBrownie kawoweDelikatnie kawowe ciasto z gruszkami Mirabelkowy blog Ciasteczka czekoladowo-kawowe z migdałami Moje domowe kucharzenie Ciasto(...)Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka PejzażCiasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości

Moje domowe kucharzenie