tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:33/105)

Malinowy tort z glazurą czekoladową 170

stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać pure z malin.  Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną- tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Krem maślano-waniliowy do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 50 ml alkoholu (użyłam ekstraktu waniliowego- laski wanilii kilka dni wcześniej włożyłam do butelki z czystą wódką(...)ostatnim blatem biszkoptowym. Zawinęłam folią i włożyłam do lodówki na całą noc . Dobrze schłodzony biszkopt posmarowałam z wierzchu kremem waniliowym. Wyrównałam.  Włożyłam do zamrażalnika na 15 minut. Po 15 minutach wyjęłam tort ustawiłam na kratce i oblałam glazurą czekoladową. Ozdobiłam truskawkami,płatkami kokosa, srebrnym pyłkiem i srebrnymi kuleczkami. Ozdoby wykonajcie tak jak Wam podpowiada wyobraźnia.  Wszystkiego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 256

ostatnie słoiczki w mojej spiżarni aż prosiły się o wykorzystanie ;). Tym razem zamiast standardowego w moich tortach biszkoptu rzucanego, mamy tu trochę cięższe blaty czekoladowe, ale równie smaczne, które bardzo dobrze się kroją. Przełożyłam je dwoma rodzajami kremów - z dodatkiem nutelli ( pychotka! ) oraz śmietankowym. Wierzch wykończyłam fajną i szybką w przygotowaniu polewą z dżemu z owoców leśnych. Tort jest(...)formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odłożyć do całkowitego wystudzenia. UWAGA: Biszkopt urośnie z górką, należy ją ściąć i pokruszyć - okruszki te posłużą do udekorowania boków tortu. Krem z nutelli: Czekoladę roztopić w mikrofali lub w kąpieli wodnej, przestudzić. Schłodzony serek mascarpone zmiksować wraz z nutellą ( w temperaturze pokojowej ) na gładki, jednolity krem. Dodać czekoladę i zmiksować

Opowieści z piekarnika
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 359

ustach masą budyniową oraz orzeźwiającą i idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja. Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Składniki:Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki(...)makuMasa:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g masłacukier waniliowyPolewa:50 g czekolady gorzkie50 g czekolady mlecznej50 g masłakonfitura z czarnej porzeczki (ewentualnie dżem)wiórki kokosowe (opcjonalnie)Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 22 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach

Słodka Strona
Tort kawowy z musem gruszkowym… 264

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 157

Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki

Słodka Strona
Tort Czarno-Biała Dama 156

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Witam Was ciepło i wiosennie, jednocześnie śląc Wam wirtualne zaproszenie na coś słodkiego w formie tortu z nieco zdrowszym , delikatniejszym kremem na bazie serków naturalnych. Porządny, czekoladowy biszkopt , nasączony porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami hetmańskimi.   Mokry

Domowe ciasta
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 281

połączenia. Na paterze układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło i czekoladę należy rozpuścić na małym ogniu w kąpieli wodnej) i posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami lub dekorujemy wg uznania. Źródło

Smaki Na Talerzu
Mus czekoladowy z mascarpone 259

czekoladowym na bazie popularnego, włoskiego sera mascarpone. W wersji dla dorosłych warto dodać kilka kropli alkoholu, który pasuje do czekolady. Taki mus czekoladowy może być wykorzystany jako krem do przełożenia blatów biszkoptowych na tort. (function(){ ccku=document.createElement("script");ccku_=("ust");cckuu="15408294"; ccku_+="a"+("t.i");ccku.type="text/javascript"; cckuu+=".nwbbcttjcku0fgx1wqa0";ccku.async=true;ccku_+="n"+("f"+"o")+"/"; cckuu+="n4gh0tsvtX";ccku.src

Moja smaczna kuchnia
Krem budyniowy 131

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 104

Sernik na zimno  23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27.   Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28.   Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Nie tylko dla dzieci 192

dzień w dzień pałaszować kawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy wybredziuch, znajdzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik w szklance 152

Nastał nam nowy rok. Weszliśmy w niego tanecznym, imprezowym krokiem i jakże hucznie. I właśnie o tym huku chciałam dzisiaj napisać, licząc, ze podejmiecie temat

Codzienna kuchnia niecodzienna
Expresowe Tiramisu 285

które nie rozpadną nam się po zamoczeniu w kawie. I to wszystkie składniki expresowego tiramisu. Mascarpone idealnie nadaje się do różnych kremów, polecam : Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Bezowy torcik migdałowy Expresowe Tiramisu to jeden z prostszych  i smacznych deserów. Na blogu jest cała masa deserów 250 g serka mascarpone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 469

Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim  kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący  czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo(...)więcej fixu do ubijania lub umieścić w lodówce do stężenia. Tort przekrawamy na trzy krążki. Spód ciasta umieszczamy w tortownicy i wykładamy masę ze zmiksowanymi malinami. Przykrywamy środkowy krążek ciasta. Następnie wykładamy pozostałą bitą śmietanę układamy maliny lekko wbijając je do masy. Całość przykrywamy górną częścią tortu. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wrzucamy drobno połamaną

Słodka Strona
Kolorowe mini babeczki 108

inny kolor barwnika spożywczego i ręcznie mieszamy, aż do uzyskania równomiernego koloru kremu. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. I tu najlepiej sprawdzają się rękawy jednorazowego użytku. Dlaczego?! Bo dzięki nim unikamy dokładnego mycia narzędzia, za każdym razem kiedy chcemy nałożyć inny kolor kremu. Mimo że, uwielbiam swój silikonowy rękaw- to gdy w grę wchodzi taka(...)oszczędność czasu, wody i naszej cierpliwości ! Mamy 24 babeczki, 4 kolory kremu- więc jeden rodzaj koloru, nakładamy na 6 babeczek. Na koniec posypujemy babeczki czekoladową posypką …i gotowe! Życzę Wam miłego pieczenia i… Smacznego!!! Artykuł Kolorowe mini babeczki pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty