biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 170 g mąki tortowej 25 g kakao 1/3 łyżeczki proszku(...)piekarnika.Pieczemy około 80-90 minut. Ciasto dokładnie studzimy. Dzielimy ciasto na 2 lub 3 równe blaty. Przekładamy kremem. Jeśli starczy ozdabiamy boki ciasta. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając do niej odrobinę mleka. Oblewamy polewą tort. Posypujemy wierzch wiórkami kokosowymi
Mania Gotowaniatrzema różnymi kremami. Smaki kremów idealnie się uzupełniają. Tort jest lekko słodki. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej masa 1: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 1 szkl śmietanki 30% 1 łyżka cukru 1 op. bitej śmietany w proszku masa czekoladowa: 200 g mlecznej czekolady(...)wyrównujemy i układamy na niej ostatni blat ciasta lekko dociskając. Wstawiamy ponownie ciasto do lodówki. Masa czekoladowa: Obie czekolady razem ze śmietanką i olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy cały czas mieszając i polewamy ciasto. Rozprowadzamy krem na całej górze tortu i dekorujemy kuleczkami cukrowymi. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest na 2 dzień. Kąpiel wodna
słodkie i nie tylko historie kulinarnenasączamy herbatą. Pamiętajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Do pozostałej startej czekolady- dodajemy dwie łyżki wiórek kokosowych. Mieszanką z czekoladowych i kokosowych wiórek obsypujemy tort. Pierzynkę z wiórków- można delikatnie docisnąć dłonią, tak aby całość dobrze
Domowe Tortymalin, przetartych przez sito aby nie było pestek- lekko schłodzona (500 g) żelatyna 2 płaskie łyżki Dekoracja: rękaw cukierniczy z nasadką gwiazdka literki i cyferki z czekolady mieszanka czekoladowych kuleczek ZENTIS Krok 1 Do misy wbijamy jaja i ubijamy je na puch z cukrem.Po ubiciu jaj dodajemy przesianą mąkę( najlepiej przesiewać nad misa i od razu mieszać delikatnie(...)rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy według uznania. Do dekoracji użyłam mieszankę czekoladowych kuleczek firmy ZENTIS " Chrupiąca posypka idealnie
Różowa kuchniazrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie muszę Was chyba przekonywać że robienie tych babeczek to świetna zabawa, która kończy się pyszną, słodką ucztą. SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. […] Artykuł Muffinki Reniferki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyskładników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu . === składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne, krem, ciasto makowe, krem , ciasto ciemne , krem , ciasto ciemne, dekoracja -całość wysmarowana kremem I obsypana zmielonymi ciasteczkami oreo(...)koniec obłożyć paskiem czekolady . Na opaskę czekoladową: 150-200 g roztopionej w kąpieli wodnej czekolady Wykonanie Na papierze do pieczenia narysować prostokąt który będzie odpowiadał wymiarom naszego tortu. Należy zmierzyć obwód tortu i jego wysokość. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej , pamiętając ,aby żadna kropelka wody nie dostała się do czekolady .Roztopioną czekoladę równomiernie smarujemy na wyrysowanym prostokącie
w mojej kuchniwymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników. 12. Na nasączone ciasto w tortownicy wyłożyć połowę kawowego kremu. Przykryć go drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać(...)niej serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odłożyć parę łyżek masy na rozetki, a resztą posmarować boki i wierzch tortu (dosyć grubo, żeby nie było widać nierówności). 16. Na wierzchu tortu zrobić rozetki. Wierzch posypać kakao i udekorować czekoladowymi paluszkami. Do brzegów tortu docisnąć czekoladowe gwiazdki. Tort przechowywać w lodówce. Udanych wypieków
Mała Cukierenkajaki tort upiec nastolatce, która tak naprawdę już sama potrafi upiec tort. Wybór padł na czekoladowy, ponieważ moja córka uwielbia czekoladę. Mnóstwo takich tortów widziałam na różnych blogach kulinarnych i postanowiłam zrobić swoją wersję. Tort wyszedł pyszny, wilgotne biszkopty, pyszny krem i czekoladki. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska(...)Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy, dodajemy mleko w proszku i kakao i dokładnie ucieramy. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy, aż krem będzie puszysty. 3. Przekładanie: Kilka łyżek kremu odkładamy
IzabelawkuchniCiasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym, pomarańczowym lub tym z białej czekolady [ przepisy w zakładce kremy ]. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z drobinkami białej czekolady pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytakim torcie pełno jest zimowych smaków. Piernikowy biszkopt przełożony galaretką z suszonych śliwek z cynamonem. Całość udekorowana kremem czekoladowym. Wydaje mi się, że jest to cudowna propozycja na długie zimowe wieczory. Składniki na ciasto: 280g masła 280g cukru brązowego 3 jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół
wysmienityszczególnie z orzeźwiającym kremem cytrynowym i owocami sezonowymi, ach…tęsknię za latem! Moja propozycja którą widzicie na zdjęciach to tort bezowy z miękkim piankowym wnętrzem, kremem z gorzkiej czekolady i pokruszonymi wafelkami Lusette , wyborny, dla wielbicieli czekoladowych smaków , obłędnie słodki, wbrew pozorom wcale nie trudny do wykonania, można torcik jeszcze polać sosem karmelowym ale uznałam
Wanilia i KardamonDzisiaj na blogu przepis na truskawkowe ciasto z czekoladowym kremem i galaretką. Niestety, dwie galaretki nie wystarczyły, by przykryć owoce, więc efekt nie jest powalający
Czerwień i błękitciasteczka czekoladowe Ciasteczka pomarańczowe Torty: Miodownik z orzechami Tort orzechowy Tort keksowy Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Słonecznikowiec Ciasto z kremem chałwowym Łabędzi puch Ciasto z kiwi i galaretką Brzoskwiniowa kostka Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami
Domowa cukiernia Ewyjednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty