Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym, pomarańczowym lub tym z białej czekolady [ przepisy w zakładce kremy ]. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z drobinkami białej czekolady pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytakim torcie pełno jest zimowych smaków. Piernikowy biszkopt przełożony galaretką z suszonych śliwek z cynamonem. Całość udekorowana kremem czekoladowym. Wydaje mi się, że jest to cudowna propozycja na długie zimowe wieczory. Składniki na ciasto: 280g masła 280g cukru brązowego 3 jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół
wysmienityszczególnie z orzeźwiającym kremem cytrynowym i owocami sezonowymi, ach…tęsknię za latem! Moja propozycja którą widzicie na zdjęciach to tort bezowy z miękkim piankowym wnętrzem, kremem z gorzkiej czekolady i pokruszonymi wafelkami Lusette , wyborny, dla wielbicieli czekoladowych smaków , obłędnie słodki, wbrew pozorom wcale nie trudny do wykonania, można torcik jeszcze polać sosem karmelowym ale uznałam
Wanilia i KardamonDzisiaj na blogu przepis na truskawkowe ciasto z czekoladowym kremem i galaretką. Niestety, dwie galaretki nie wystarczyły, by przykryć owoce, więc efekt nie jest powalający
Czerwień i błękitciasteczka czekoladowe Ciasteczka pomarańczowe Torty: Miodownik z orzechami Tort orzechowy Tort keksowy Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Słonecznikowiec Ciasto z kremem chałwowym Łabędzi puch Ciasto z kiwi i galaretką Brzoskwiniowa kostka Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami
Domowa cukiernia Ewyjednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyskładnikom Delecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki pozwalają na niekończącą się zabawę w dekorowanie. Kolejne były babeczki Delecta waniliowe i czekoladowe. Dekorowane zostały kremami na bazie sera Wieluń, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii, jak również maślanym na bazie masła tej że firmy. Produkty są po prostu fenomenalne(...)Zadziwiająca była wiedza dzieci odnośnie picia wody. Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń z bitą śmietaną, nutą wanilii i truskawkami spodobało się małym uczestnikom warsztatów. Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę
Malinowe Pocałunkikolekcjonowanych przeze mnie ulotkach z Lidla a konkretnie spodobał mi się deser Wiśniowy Sad. Postanowiłam wykorzystać krem z tego przepisu i połączyć go z wiśniami tak jak w oryginale ale nadając deserowi formę tortu. Tort wyszedł pyszny! Krem jest wyśmienity - coś dla wielbicieli czekolady z nutką kawy! Mniam!Przepis:Biszkopt5 jaj3/4 szkl cukru3/4 szkl(...)masę czekoladowo - kawową. Całość wkładamy do lodówki aby masa stężała. Upieczony przestudzony biszkopt kroimy na 3 placki. Każdy nasączamy herbatą. Wykładamy kisiel wiśniowy na spodnią część. Następnie wykładamy tężejącą masę czekoladową, przykrywamy kolejnym plackiem i powtarzamy układanie warstw. Do dekoracji tortu użyłam rozpuszczoną
happycreatiff.blogspot.compolewie czekoladowej, ozdobione orzechami. W ten sposób mamy wersję de-lux, która może w tłumie ujść nam za tort A tort gotowy w 15 minut, to nie lada gratka. Jeśli macie wystarczającą ilość kremu, to wierzch możecie smarować kremem, albo zostawić suchy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możecie dodać kilka łyżek zwykłego mleka. Ja na kilka godzin obciążam wafle(...)ładnie się scaliły. Zwykle kładę na nie deskę a na desce duży garnek wypełniony wodą lub jakieś ciężkie książki. Jeśli wyszło wam za mało kremu albo wasze wafle są większe, jedną warstwę możecie zrobić np. z dżemu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/11\/wafle-new6.jpg","recipeIngredient":["1 opakowanie okr\u0105g\u0142ych wafli\r","1 kostka
Mieszam w Garnkui czekoladowe puzzle to gotowce, które pochodzą ze sklepu Słodki Świat , dokładnie poszłam na łatwiznę :) Mus Truskawkowy ze słoika w tym roku osobiście przygotowywał mój syn, bo to jego ulubiony perełki cukrowe No to lecimy dalej. Jak widać na zdjęciu wyżej dolny blat zamiast pączowania posmarowałam musem truskawkowym ze słoika. Zabrałam się za krem. KREM LIMONKOWY(...)tego zależy ostateczny wygląd tortu. Tu już widać, że boki obłożyłam korą czekoladową, ale tak, aby tylko jeden bok przylegał do masy. Zabrałam się za układanie czekoladowych puzzli. Jak widzicie, puzzle są dość grube, więc aby to jakoś w miarę dobrze wkomponować zrobiłam kwiatki wokół, brzegi też pokryłam paskiem kremu. Na koniec posypałam tym co miałam pod ręką
Blondynka Gotujeilość cukru, margarynę zastąpiłam masłem, a przyprawę do piernika, ulubionymi pierniczkami. Do tego dodałam krem i powstał intensywny w smaku tort dla miłośników prawdziwych specjałów :) Pachnące miodowo-piernikowe wilgotne ciasto, przełożone, słodkim do granic możliwości, kremem maślano-czekoladowym to wypiek, który idealnie nadaje się na specjalne okazje. Chociaż ciasto było pieczone w tortownicy o niewielkiej średnicy, to deser wystarczy(...)suchego patyczka). Oba ciasta studzimy na kratce, a wystudzone przekrawamy na pół, aby uzyskać 4 krążki. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzone dodajemy do masła, cały czas miksując na gładki krem. 1/4 kremu zostawiamy do posmarowania ciasta z wierzchu, resztą przekładamy krążki. Czekolady na ozdoby rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozsmarowujemy
Mienta blogczekoladowy, pyszny tort z dodatkiem wakacyjnego smaku czereśni. Mocno czekoladowe, wilgotne, ciągnące ciacho- przygotowane według sprawdzonej angielskiej receptury (Old Fashioned Chocolate Cake), przełożone bitą śmietanką, oblane czekoladowym sosem ganache, a na wierzchu wygrzane w lipcowym słońcu czereśnie. Macie jakiekolwiek wątpliwości co do tego, że to musi być pyszne ?! Jeżeli macie ochotę na śmietankowo- czekoladowy smak lata(...)ekstraktu 200 ml. ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO: 300 ml. śmietany kremówki 300 g. czereśni SKŁADNIKI NA KREM GANACHE: 120 g. ciemnej czekolady ( o zawartości kakao od 60% do 80%) 50 g. masła do wypieków 3 łyżki cukru 180 ml. śmietany kremówki Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica
Domowe Tortywymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników. 12. Na nasączone ciasto w tortownicy wyłożyć połowę kawowego kremu. Przykryć go drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać(...)niej serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odłożyć parę łyżek masy na rozetki, a resztą posmarować boki i wierzch tortu (dosyć grubo, żeby nie było widać nierówności). 16. Na wierzchu tortu zrobić rozetki. Wierzch posypać kakao i udekorować czekoladowymi paluszkami. Do brzegów tortu docisnąć czekoladowe gwiazdki. Tort przechowywać w lodówce. Udanych wypieków
Mała Cukierenkacytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić
Magiczne Życie Marty