tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:48/105)

Malinowy Wulkan 145

W ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami”, z przepisu Doroty Świątkowskiej. Zawsze uważałam się za

Słodki Pomysł
Torcik Cappuccino (łatwy) 6104

Mój pomysł na czekoladową ozdobę tortu jest bardzo prosty, ale warto przygotować ją wcześniej.     Składniki (na mały torcik o średnicy 15 cm) 2 jajka pół szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Do nasączenia: pół szklanki wody 2 łyżki cukru likier kawowy - do smaku   Krem: 500 ml śmietanki(...)pudrem, aby krem nie był zbyt gorzki)   Pierwszą warstwę tortu posmarować bitą śmietaną o smaku waniliowym, następną posmarować kawową wersją. Górę i boki posmarować grubą warstwą waniliowej bitej śmietany. Całość posypać startą na drobnych oczkach czekoladą (u mnie mleczna, ale może być deserowa lub gorzka).   Aby udekorować tort tak, jak na zdjęciu trzeba wcześniej przygotować czekoladową ozdobę

Kulinarne Inspiracje
Murzynek inaczej + filmik 268

pięterku piekarnika. Następnie dopiekamy jeszcze 10 minut z termoobiegiem. 8. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. 9. Krem zaczynamy od przygotowania żelatyny, która też musi wystygnąć. Przygotowujemy ją wg opisu na opakowaniu. 10. Gdy żelatyna przestygnie, czas na krem. Do misy miksera wlewamy 500 ml śmietanki 36%. Dodajemy 4 łyżki cukru i miksujemy. Gdy śmietana zacznie gęstnieć(...)miksować, aż wszystkie składniki zostaną wchłonięte przez krem. Część wiórków kokosowych musimy odłożyć do dekoracji. 11. Ciasto przecinamy jak tort. Blaty nasączamy rzadką częścią mleka kokosowego. 12. Na spód ciasta wykładamy prawie cały krem. Przykrywamy wierzchnim blatem. Pozostałością kremu wypełniamy brzegi, które następie obsypujemy wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzch nakładamy polewę czekoladową. Obsypujemy wiórkami. To co ewentualnie spłynie, będzie

Kawa z mlekiem
Bezowy tort 246

Jest to najszybszy tort jaki można zrobić, a przy tym banalnie prosty. Krem za nas zrobi robot kuchenny, wystarczy tylko do miski wrzucić wymienione składniki na krem. A nam pozostaje rozsmarować dżem, krem i zrobić polewę czekoladową... prawda, że proste?;)Składniki:3 bezowe krążki,1 dżem z czarnej porzeczki, krem:1 masło,4 żółtka,2 łyżki kakao(...)jaki pyszny torcik. Krem zaczynamy od utarcia żółtek z cukrem pudrem, aż do białości. Następnie dodajemy miękkie masło, gdy masa będzie utarta dodajemy kakao i kieliszek spirytusu. Jeden krążek bezowy smarujemy dżemem z czarnej porzeczki (chodzi o to by był kwaśny, bo beza jest dosyć słodka). Układamy następną warstwę bezową, którą smarujemy przygotowanym kremem. Na to kolejna warstwa bezowa, którą

Aga w kuchni
Tort czekoladowo-miętowy 200

blaty przełożone czekoladowym kerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki wiosenny. Kto się skusi na kawałek?;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru 60ml oleju rzepakowego 2 małe jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka proszku 125ml mocnej gorącej kawy krem: 100g czekolady(...)równe blaty. Przygotować krem: czekoladę połamać. Szklankę śmietanki mocno podgrzać, dodać czekoladę, mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić i schłodzić w lodówce przez noc. Pozostałą śmietankę również dobrze schłodzić. Obie śmietanki połączyć, ubić na puszysty krem. Na paterę wyłożyć jeden blat, skropić kawą z likierem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, również nasączyć, wyłożyć resztę kremu. Tort wstawić na kilka

Obiad gotowy
ZAKRĘCONY TORCIK 201

Zakręcony torcik, czyli ślimak, to tort bez użycia tortownicy, a jedynie zwykłej brytfanki. Jest łatwy w przygotowaniu i z pewnością każdy go zrobi. Doskonały na imieniny, urodziny czy inne okazje.    SKŁADNIKI Biszkopt: 1 szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 5 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy(...)następnie kremem (1/3 kremu zostawiamy na wierzch i boki).  Pierwszy pasek zwijamy w roladę, układamy na środku talerza lub patery (zdj. nr 3), następnie dokładamy do niego drugi kawałek biszkoptu z kremem i następny, aż powstanie ślimak (zdj. nr 4). Wierzch i boki smarujemy resztą kremu, ozdabiamy perełkami i wiórkami czekoladowymi (zdj. nr 5). zdjęcie nr 1 zdjęcie

słodki bratek
WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY TORT OKOLICZNOŚCIOWY 246

uczty. Łapcie przepis na bezglutenowy tort. Jest mocno czekoladowy i puszyście kokosowy ;-). Polecam!   Składniki na dużą tortownicę: Biszkopty zainspirowane TYM przepisem : 6 dużych bananów, 5 szklanek bezglutenowych płatków owsianych zmielonych na mąkę, 8 łyżek oleju kokosowego, 6 łyżek cukru kokosowego, 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody. Masa czekoladowa: 1 szklanka migdałów, 1,5 szklanki(...)temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu przekrajmy na dwa blaty.  Wszystkie składniki masy czekoladowej blendujemy na gładki krem. Rozsmarowujemy na spodni blat. Wkładamy do lodówki. Jak masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem. Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu i dookoła. Dekorujemy borówkami, domowymi czekoladkami i starta czekoladą

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zawijany tort z powidłem śliwkowym 239

tortownicy wysmaruj cienko masą budyniową, następnie paski biszkoptu wysmaruj powidłem oraz kremem budyniowym. Pierwszy kawałek zwiń jak roladę, ułóż na środku w tortownicy i do niego dokładaj kolejne kawałki. Schłódź w lodówce. Po kilku godzinach ściągnij obręcz tortownicy i ozdób polewą czekoladowo-śliwkową. Gotowe :) Po przekrojeniu tortu będą widoczne pionowe warstwy

Kulinarna (nie)codzienność
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 218

mojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części, jedna jest truskawkowa z kremem z białej czekolady, druga jest malinowa z kremem z gorzkiej czekolady. Składniki na blachę 38 na 25 cm: Dzień wcześniej upiec biszkopt i zrobić dwa kremy. Biszkopt

moj przepis na
Torcik z figą 301

Efektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort Ferrero Rocher 385

bardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher   Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka miękkiego masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy

paapilotkaa
Walentynkowy torcik z kremem czekoladowym 172

przekroić na dwa blaty (dolny blat może być odrobinę wyższy*). Na dolny blat wyłożyć krem czekoladowy i równomiernie rozprowadzić (masa może lekko wystawać poza brzegi). Przyłożyć drugi blat i lekko docisnąć. Krem, który wystaje po bokach wyrównać. Polewę partiami wylać na tort i rozsmarować po wierzchu, również część która spłynęła na boki. Polewa ma rzadką konsystencję, co ułatwia

Chocolate Muffin Blog
Krem z białymi michałkami 757

Krem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie

Słodki Pomysł
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 160

objętość. Wlać kawę z żelatyną, wsypać zmieloną kawę i krótko zmiksować aż składniki kremu się połączą. Wsypać orzechy włoskie i wymieszać łyżką. Zostawić na blacie, w temp. pokojowej. Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć

Posadzone i zjedzone
Tiramisu na biszkopcie 249

może też być alternatywą dla tortu urodzinowego :). Bardzo bardzo polecam :). Biszkopt: 120 g mąki pszennej tortowej ( 3/4 szklanki ) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 dużych jajek 1 szklanka kawy cappuccino ( proszku ), np. o smaku czekoladowym 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru

Opowieści z piekarnika