tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:57/105)

Tort Chałwowy 162

Znajdziecie tu pyszny przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość

Domowe Torty
Macowy tort czekoladowy 136

humoru- tym razem torcik.. Słodki , ale nie przesłodzony, chrupki – dzięki swojej macowej strukturze I inny wizualnie- nieregularny kształt. Taki tort bez tradycyjnego biszkoptu sprawdzi się wspaniale, jeśli chcecie postawić na oryginalność i lubicie sobie pochrupać- także z kremem 😊 Składniki na mace 500g mąki pszennej płaska łyżeczka sody pół kostki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 4 czubate łyżki cukru pudru(...)pieczemy po 8 minut w temp 190 stopni.        Po upieczeniu każdy placek przyciskamy następnym i następnie talerzem- to zapobiegnie wywijaniu się mac. Składniki na krem czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao + kieliszek rumu =mieszamy na „papkę” 2 łyżki margaryny 200 ml mleka 200 g masła Cukier z mlekiem i margarynę gotujemy na małym ogniu

Domowe ciasta
Tort czekoladowo-śmietanowy. 152

ciasto odcinamy nożykiem od formy, wyjmujemy, zdejmujemy papier i gotowe! Teraz dzielimy biszkopt na 2 równe krążki (ja dzielę za pomocą noża do chleba). MASA CZEKOLADOWA (należy przygotować ją dzień przed składaniem tortu): 500 ml śmietany 30% 250 g czekolady (ja pomieszałam, dając część gorzkiej i część mlecznej)         Śmietankę podgrzewamy niemal do wrzenia, zdejmujemy(...)mieszamy dość energicznie, aż powstanie gładka masa, którą wkładamy do lodówki i chłodzimy co najmniej przez noc. W chwili składania tortu wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy na sztywną, puszystą masę. MASA ŚMIETANOWA (przygotowujemy ją w chwili składania tortu): 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody      Żelatynę rozpuszczamy

Rozpustne gotowanie
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 180

Pyszny okrągły mini torcik czekoladowy z puszystym kremem kokosowym. Wygląda trochę jak ciastko oreo, a w smaku przypomina nieco popularną wuzetkę. Pomysł na taki torcik

Healthy food explorer
Biszkoptowa rolada bananowa 143

Biszkoptowa rolada to pyszny i bardzo łatwy do przygotowania deser, dużo łatwiejszy niż mogłoby się wydawać. Uwielbiam rolady, bo można tworzyć wciąż nowe kombinacje smakowe. Dzisiejszą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 184

skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę (nawet z małą rezerwą) i gotujemy przez ok 2,5 godziny.  Czekoladowy krem z mascarpone 3/4 opakowania serka mascarpone (ok. 270 g)150 g czekolady (może być mleczna, lub gorzka- jak lubicie) - ja użyłam gwiazdek Milky Way  jeśli używacie mlecznej(...)Dodatkowo 1 banan pokrojony w plastry (skropcie go sokiem z cytryny aby nie ściemniał)kilka gwiazdek Milky Way do ozdoby  Na dno kruchych babeczek wykładamy kajmak, następnie krem czekoladowy, na nim układamy plasterki bananów i rękawem wyciskamy bitą śmietanę. Dekorujemy wedle uznania, płatkami czekolady, cukrową, kolorową posypką, czym tylko chcecie. Smacznego

Symfonia Smaków
Czekoladowy tort urodzinowy 118

Tort przygotowałam na urodziny swojej przyjaciółki. Ma niesamowite nadzienie, albo raczej kilka jego rodzajów. Całość jest idealnie wyważona – słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję(...)wina dajemy sok owocowy, gotować krócej. Oczywiście zrezygnować w tym wypadku z większości cukru, jak nie z całego. Do miski wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić

Szybko Tanio Smacznie
Tort z truskawkowym kremem maślanym 124

Tort.  Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem z truskawkami.   Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy, a następnie równomiernie obsypać bułką tartą. Tort udekorować wg uznania (*) i schłodzić w lodówce.   (*) U mnie m.in. kolorowa posypka cukrowa , srebrne perełk i, różowe oraz zielone wiórki czekoladowe

Di gotuje
TORT MIŚ 167

czekoladowy tort z wiśniami z motywem Misia, doskonały na urodziny lub Dzień Dziecka     SKŁADNIKI Biszkopt: tortownica o śr 20 cm 3 jajka, ½ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu Poncz: ½ szkl. herbaty Krem: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao Dodatkowo: wiśnie

słodki bratek
Krem z michałkami 234

tortów, ciast i deserów. Pierwszy raz zrobiłam go z okazji imienin męża Michała :). Słysząc opinie, że krem jest bardzo słodki dodałam czekoladę gorzką. Jednak trochę przesadziłam, dlatego za drugim razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem z białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki(...)czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm. Można dodać trochę czekolady gorzkiej, aby zmniejszyć słodycz kremu. Ja dałam trochę więcej niż w przepisie, dlatego kolor kremu wyszedł taki ciemny :). Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem

Słodki Pomysł
PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI 148

PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI! Czekoladowe bezy przełożone waniliowym krem, a do tego... Artykuł PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ekspresowy tort bezowy z cytrynowym kremem mascarpone i truskawkami 145

250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny żółty barwnik (opcjonalnie) Moja dekoracja: beziki cytrynowe krem czekoladowy truskawki, kawałki cytryny cytrynowe(...)wiórki czekoladowe ozdoby cukrowe Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny i opcjonalnie z odrobiną żółtego barwnika. Truskawki odszypułkować, umyć i przekroić na pół lub pokroić w grubsze plasterki. Owoce odsączyć z nadmiaru soku/wody. Blaty bezowe przełożyć (**) kawałkami truskawek i kremem najlepiej

Di gotuje
Babeczki z michałkami 200

lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Krem wkładamy do lodówki na kilka minut, aby trochę zgęstniał. Następnie przekładamy(...)worek z kremem tak, aby za bardzo nie ogrzewać go dłonią (krem pod wpływem ciepła zwarzy się). Na koniec posypujemy babeczki posiekanymi orzeszkami ziemnymi (możemy również użyć posiekanych cukierków).   Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na krem. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Jeśli chcemy, aby krem był stabilniejszy

Słodki Pomysł
Ciasto ze słonecznikiem i kokosem z kremem czekoladowym (wegańskie) 182

Przed Wami bardzo szybkie ciasto, które pewnie skradnie Wasze serca… Do ciasta dodałam zmielonych ziaren słonecznika – jest to bogate źródło witaminy E. Bardzo ciekawy

Via Gusto
Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 122

całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.)  (*) Na wierzch możecie użyć polewy lub kremu czekoladowego. Ja tym razem zdecydowałam się na nadzienie termostabilne Lauretta i uważam to za doskonały pomysł. Nadzienie to jest niezwykle smaczne i kremowe. To uniwersalny produkt, który świetnie się sprawdza(...)rodzaje tylek, dzięki którym można nadziać wszelkie wypieki - albo pięknie udekorować swoje słodkości. Taka dekoracja rewelacyjnie trzyma formę i nie rozpływa się. Niebawem wykorzystam ją w zaplanowanych tortach. Dodam jeszcze, że nadzienie można mrozić i nie wpływa to na jego jakość, ani smak. Polecam

Di gotuje