fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Do przygotowania tego tortu wykorzystałam mój wcześniejszy przepis na brownie fasolowo-migdałowe . Chociaż pierwotnie ciasto to przygotowywałam z wykorzystaniem jajek, to taki tort można też bez problemu upiec też(...)Jajka można zamienić zmielonym siemieniem lnianym albo nasionami chia zalanymi gorącą wodą. Ciasto bez problemu można też przekroić na blaty. Na moim blogu znajdziecie także przepis na biszkoptowy tort kokosowo-czekoladowy . Składniki na ciasto: 1,5 puszki czerwonej fasoli 6 jajek lub „kisiel” z 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego lub nasion chia + niepełna szklanka ciepłej wody
Dieta bez mlekaczekał... aż się doczekał. I szkoda, że tak długo czekał. Tort jest pracochłonny, ale warto mu poświęcić trochę czasu. Bo jest i pyszny i zachwyca swoim wyglądem. I wbrew pozorom nie jest aż tak bardzo kaloryczny, gdyż sam biszkopt jest ciastem raczej dla diety lekkostrawnej, a krem zrobiony jest na bazie kwaśnego mleka. Polecam:) Składniki na biszkopt: 3 jaja(...)kremem posmarować pasy ciasta biszkoptowego i posypać je malinami. Jeden pas należy mocno zrolować i ułożyć pośrodku tortownicy. Następnie wokół niego ustawiać kolejne pasy ciasta, tak aby zapełnić tortownicę. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Dekoracja: około 200-300 g śmietanki 30 lub 36%; 1 Śmietan-Fix; kilka malin; 50 g posiekanych orzechów pistacjowych; wiórka czekoladowe
In my kitchendobrze schłodzonego tortu zdejmujemy rant. Tynkujemy równo i dokładnie kremem waniliowym. Tort ponownie chłodzimy w lodówce. Ganache Czekoladę dzielimy na małe kawałki równej wielkości. Śmietankę podgrzewamy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Polewę studzimy i jeszcze płynną wylewamy na dobrze schłodzony tort. Tort dekorujemy słodyczami i kwiatami. By Małgorzata Hert Wędr(...)kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake
Wędrówki po kuchniniezawodnego biszkoptu rzucanego z bloga "Moje wypieki", z ganaszu czekoladowego (inspiracja pochodzi również z tego bloga, jednak z moimi licznymi modyfikacjami) oraz domowego dżemiku. Razem daje smak idealny. Polecam! Składniki: BISZKOPT (tortownica 22cm): 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 400g czekolady (200g mlecznej i 200g gorzkiej) 400ml kremówki 250g mascarpone(...)przekroić na trzy blaty. KREM: Śmietankę bardzo mocno podgrzać, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Wystudzić i umieścić w lodówce na całą noc. Na drugi dzień krem dokładnie zmiksować na puszysto, dodawać po trochu mascarpone (w temp. pokojowej). PONCZ: Sok z cytryny, cukier, gorącą wodę i rum wymieszać. Przestudzić. SKŁADANIE TORTU: Na paterę wyłożyć pierwszy blat
Cakes By Kejtkrem z batonikami Kinder oraz biała polewa. Tort dla wielbicieli słodyczy. Biszkopt Brownie (20 cm) ¼ szklanki soku jabłkowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100 g margaryny lub masła 100 g białej czekolady ¾ szklanki cukru (drobnego do wypieków) 2 jajka 2 łyżki jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody Krem Kinder: 330 ml śmietany(...)kilka godzin (najlepiej całą noc). Przed ubiciem śmietany odlewamy ¼ szklanki do polewy. Resztę ubijamy na sztywny krem. Jeżeli będzie nam się wydawał zbyt rzadki możemy dodać odrobinę żelatyny. U mnie nic się nie rozpływało i krem dobrze się rozprowadzał. Gotowym kremem przekładamy tort. Wstawiamy go na kilka godzin do lodówki. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Wlewamy śmietankę
VioletoweKucharzenietortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Zimny biszkopt przekroić dwa razy uzyskując 3 blaty biszkoptowe. Krem czekoladowy: do kremówki połamać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady - nie gotować! Ostudzić i włożyć na kilka godzin do lodówki. Śmietana musi być bardzo zimna. Zimną śmietanę(...)kremu, poukładać truskawki, przykryć drugim biszkoptem, poukładać truskawki, rozsmarować resztę kremu i przykryć trzecim biszkoptem. Włożyć na dwie godziny do lodówki by krem stężał. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować. Bitą śmietaną posmarować boki tortu i obsypać kokosem. Wierzch toru posmarować i udekorować bitą śmietaną
Ala piecze i gotujeCiasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł na ten torcik powstał gdy ugotowałam za du ż o czerwonych buraczków, wi ę c niewiele my ś l ą c wykorzystałam je do ciasta
Wanilia i Kardamonlatin; mso-fareast-language:EN-US;} Na początek mam dla Was przepis na tort czekoladowo-gruszkowy. Składniki: I. Biszkopt kakaowy (rant o średnicy 18 cm): 4 jaja 60 g cukru kryształu 50 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 25 g kakao II. Mus czekoladowy: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru(...)kawałkiem blatu kakaowego, który lekko nasączamy. Tort wyciągamy z rantu, a wierzch i boki pokrywamy pozostałą częścią masy czekoladowej. Mleko ze śmietanką podgrzewamy i wsypujemy czekoladę. Całość miksujemy i rozlewamy na torcie. Wygładzamy jednym ruchem, metalową szpatułką. Tort umieszczamy na mniejszym rancie i wylewamy na niego polewę. Przy użyciu dużej, płaskiej szpatuły usuwamy jej nadmiar
DominikaDolcibardzo efektowny i z powodzeniem może zastąpić świąteczny tort . Świąteczny sernik pomarańczowy Pomarańcza i czekolada to kolejne świąteczne połączenie, które bardzo lubię w serniku. Pomarańczowy sernik upiekłam na czekoladowym spodzie. Upieczony sernik posmarowałam pomarańczowym curdem. Kiedy curd zastygł pokryłam sernik czekoladową polewą – ganache. Jaka jest różnica między czekoladową polewą a ganache, zapytacie? Otóż polewa jest dosyć(...)rzadka i ma za zadanie szybko zastygnąć. Ganache jest o wiele gęściejsze i funkcjonuje również jako krem do przełożenia. Ten sernik jest to prawdziwy rarytas! Podobają się Wam moje propozycje? Narobiłam Wam smaku? The post Jaki sernik upiec na święta appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniastężenia. Lukier czekoladowy przełóż do pisaka cukierniczego. Namaluj nim drzewo. Z zielonej masy cukrowej zrób małe listki. Udekoruj nimi gałęzie drzewa. Następnie zrób gniazdko. Na koniec, zanim jeszcze krem zastygnie, umieść w gnieździe cukierki w kształcie jajek. Na koniec rada dla początkujących: Aby powierzchnia Twojego mazurka była gładka i lśniąca, łopatkę do nakładania kremu umieść w wysokiej szklance(...)gorącą, przegotowaną wodą (jak do krojenia tortu). Gorącą i lekko wilgotną łopatką wygładzaj powierzchnię mazurka, często ogrzewając ją w wodzie. Wesołych Świąt
Garniec Magaliełączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem, który nasączamy i kładziemy(...)ląduje ostatni blat, który delikatnie nasączamy. Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Następnie dekorujemy go rozwałkowaną masą cukrową. Dolepiamy kolejne dekoracje. Gotowe. Życzę smacznego
Malinowe Pocałunki250g serka mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru - 20 dag truskawek - 2 śmietanfixy - 4g żelatyny rozpuszczonej we wrzątku Krem maślany - 200g masła w temperaturze pokojowej - 3/4 szklanki cukru pudru - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szklanka ciasteczek czekoladowych z biedronki. Rido - masa cukrowa koło 700g Sposób przygotowania: Pieczemy biszkopt I . Ubijamy na sztywno białka. Powoli dosypujemy(...)Żelatynę z masą dodajemy do reszty kremu i wszystko mieszamy. Kiedy masa zaczyna tężeć wykładamy ją na biszkopt. Układamy warstwami: grubszy biszkopt, masa, biszkopt, masa, ciasteczka, biszkopt. Krem maślany. Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny i ekstrakt z wanilii. Dalej mieszamy. Powstałym kremem smarujemy cały tort. Wstawiamy do lodówki na około
Pan i Pani Smith w kuchniPrzygotuj tylko 300 ml mleka. Krem należy przyrządzić według 1 i 2 punktu powyższego przepisu. Tak przygotowany krem nakładać na biszkopt. Porcja kremu wystarcza na przełożenie, pokrycie i udekorowanie tortu o średnicy 24cm. Do dekoracji mojego tortu wykorzystałam: 1. Motylki cukrowe Dr.Oetker. 2. Perełki srebrne Dr. Oetker. 3. Listki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker. Wszystkie te produkty mają(...)zastosowanie do dekoracji ciast, lodów i deserów. Literki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker: opakowanie zawiera: kompletny polski alfabet oraz cyfry od 0 do 9. Zestaw 63 czekoladowych liter i znaków interpunkcyjnych oraz 19 cyfr umożliwia ułożenie efektownych krótkich napisów, słodkich życzeń i dedykacji. Szukaj informacji także na: www.oetker.pl Inne produkty przedstawię przy okazji kolejnych wypieków
kolorowotorcikowobabeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym
moj przepis na