mojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części, jedna jest truskawkowa z kremem z białej czekolady, druga jest malinowa z kremem z gorzkiej czekolady. Składniki na blachę 38 na 25 cm: Dzień wcześniej upiec biszkopt i zrobić dwa kremy. Biszkopt
moj przepis naEfektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatybardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka miękkiego masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy
paapilotkaaprzekroić na dwa blaty (dolny blat może być odrobinę wyższy*). Na dolny blat wyłożyć krem czekoladowy i równomiernie rozprowadzić (masa może lekko wystawać poza brzegi). Przyłożyć drugi blat i lekko docisnąć. Krem, który wystaje po bokach wyrównać. Polewę partiami wylać na tort i rozsmarować po wierzchu, również część która spłynęła na boki. Polewa ma rzadką konsystencję, co ułatwia
Chocolate Muffin BlogKrem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie
Słodki Pomysłobjętość. Wlać kawę z żelatyną, wsypać zmieloną kawę i krótko zmiksować aż składniki kremu się połączą. Wsypać orzechy włoskie i wymieszać łyżką. Zostawić na blacie, w temp. pokojowej. Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć
Posadzone i zjedzonemoże też być alternatywą dla tortu urodzinowego :). Bardzo bardzo polecam :). Biszkopt: 120 g mąki pszennej tortowej ( 3/4 szklanki ) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 dużych jajek 1 szklanka kawy cappuccino ( proszku ), np. o smaku czekoladowym 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny Krem: 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru
Opowieści z piekarnikalentylki do dekoracji * podłużne biszkopty do dekoracji * czekoladowe literki do dekoracji Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Dokleić biszkopty, udekorować. Można tort przewiązać wstążką
Magiczne Życie MartySzukasz tortu na wyjątkową okazję? Sięgnij po ten doskonały przepis i zaskocz wszystkich gości smakiem oraz niebanalnym wyglądem :) Upiecz 3 biszkopty z tych przepisów: Idealny biszkopt Kolorowy biszkopt idealny Idealny biszkopt kakaowy Składniki na krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 70% kakao 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g serka śmietankowego/twarogowego 2 łyżeczki żelatyny(...)borówkowy i zmiksuj do połączenia składników. Wykonanie: Biszkoptowe blaty delikatnie nasącz alkoholem (ale niekoniecznie). W tortownicy ułóż blat czekoladowy i wyłóż na niego krem czekoladowy. Następnie przykryj kolorowym biszkoptem i wyłóż krem borówkowy, przykryj ostatnim blatem biszkoptowym. Odstaw do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). Dodatkowo: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 400 g serka
Kulinarna (nie)codziennośćprosty, nie użyłam żelatyny. Wygląda ładnie i świątecznie udekorowany pierniczkami. Biszkopt i czekoladową śmietankę radzę przygotować dzień wcześniej. Polecam! Zdjęcia Monika Szeffler Przez Ogródek . Polecam również mój Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piernikowy Tort z Czekoladą i Pomarańczą Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka(...)użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160g cukru 2/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru Do nasączenia: 80-100ml wody 100ml likieru pomarańczowego Krem czekoladowy: 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 64%) 100g mlecznej czekolady 1 łyżeczka cynamonu Wierzch i boki: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki
Mała Cukierenkaśmietaną. Mogą być to małe torciki, całkiem spore torty albo małe kawałeczki dla jednej osoby. Tradycyjne to Othello , które pokazywałam Wam w poprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się(...)Praca w grupach zaowocowała takimi serduszkami. Zebraliśmy za nie z Julią i Thomasem mnóstwo pochwał: były nie tylko pyszne, ale (podobno) bardzo profesjonalnie udekorowane. Najprzyjemniejsza praca to oczywiście torty. Nie robi się ich codziennie, nawet w dużych cukierniach; są bowiem prawdziwym wyzwaniem. Czy klient będzie zadowolony? Czy ciasto przetrzyma podróż, nie rozpadnie się? Czy smak spełni wymagania? Tym razem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa(...)Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie
Ptasia Kuchniaczekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa(...)Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie
Ptasia Kuchniatak.To chyba zasluga tego genialnego kremu z czekolady, mascaropne i kremowki. Nie bez znaczenia pozostal tez olejek pomaranczowy i swieza pomarancza, bo wydaje mi sie, ze to wlasnie one dodawaly temu ciastu calego aromatu i charakteru.Mimo paru niedoskonalosci moge powiedziec, ze to najlepszy tort jaki zrobilam w ostatnim czasie. Moi goscie byly zachwyceni i nastepnego dnia dopytywali czy zostaly jeszcze(...)przegrzac, bo zrobi sie czekoladowa skamielina.Mikserem ubijamy kremowki z cukrem pudrem. Jesli lubimy slodkie kremy dajemy wiecej cukru pudru, najlepiej jest sprobowac jaka ilosc nam odpowiada. W trakcie ubiajania dodajemy tez usztywniacz do smietany i serek mascaropne.Na koncu dodajemy przestygnieta czekolade i olejek pomaranczowy. Ja dalam jedna mala lyzeczke.Gotowym kremem przekladamy tort. Najlepiej zrobic to z pomoca obramowania
Przysmaki Karolkizwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania Wykonanie tortu: Jeden blat ułożyć na paterze, nasączyć 1/3 mieszanki kawy i likieru, posmarować 1/3 kremu, posypujemy częścią wiórków z czekolady, następnie kładziemy kolejny blat, nasączamy, kładziemy krem, wiórki czekoladowe, blat, nasączamy, krem, wiórki czekoladowe i ozdabiamy ulubionymi słodkościami. Schłodzić przez kilka godzin
The Sweet Damselzimą są dostępne, dzięki czemu udało mi się zrobić tort iście królewski. Wczoraj identyczny tort zrobiłysmy dla koleżanki córki na jej 15 urodziny. Jako główny składnik ciasta czekoladowego zostało wykorzystane ciemne piwo burundowe. Ciasto wyszło pysznie czekoladowe, z którym świetnie skomponował się krem na serkach i owoce. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik