wsypać kucharka i dobrze wszystko wymieszać na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy smażyć placki na rumiano z każdej strony - z patelni kłaść na ręczniku papierowym dla wchłonięcia tłuszczu ogórek ze skórką, rzodkiewki utrzeć na tarce grubsze oczka dodać drobno pokrojony szczypiorek, sos tzatziki, cukier, śmietanę, jogurt i dobrze wszystko wymieszać na placki kłaść porcję sosu i można zajadać
W Mojej Kuchni Lubięwystudzenia polewę czekoladową z orzechami przygotować wg opisu i polać nią wierzch sernika, posypać od razu kolorową posypką sernik jest bardzo łatwy, prosty, tani do wykonania, bez tłuszczu - mniej kaloryczny polecam nie tylko na święta ale i na codzień na chwilę przyjemności do kawki ...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzważoną, ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i miksować ze 2 minuty na gęste dość ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem do blaszki dać 3/4 ciasta - jabłka prażone - porcje marmolady wieloowocowej następnie na wierzch dać resztę ciasta piec w 200C około 40 minut i zostawić do wystudzenia wystudzone ciasto posypać pudrem
W Mojej Kuchni Lubięwoda 5 szklanek, śmietana 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, natka pietruszki 2 łyżki podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką
W Mojej Kuchni Lubięsmaku, olej rzepakowy - ile potrzeba cebule pokroić talarki i posypać 1 łyżeczką cukru, na 2 łyżkach oleju usmażyć na złocisto do smaku posypać kucharkiem, przełożyć na talerz na tłuszczu po cebuli podsmażyć pokrojone w talarki cukinie posypane kucharkiem do smaku, delikatnie je mieszając, przełożyć na talerz następnie do tego samego rondla dodać 4 łyżki oleju dodać pokrojoną na kawałki kaszankę
W Mojej Kuchni Lubięindyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz na tym tłuszczu po wątróbce usmażyć na złocisto cebulę posypaną kucharkiem do cebuli włożyć wątróbki i pod przykryciem dusić z 5 minut można podać z ziemniakami lub pieczywem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięoleju smażyć na złocisto tartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa kotlet podać z warzywami, obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut, odlać nadmiar soku dobrze wymieszać ziemniaki z resztą podanych składników /bez oleju/ na rozgrzanym oleju smażyć rumiane placki z obu stron odkładać je na ręcznik papierowy aby nadmiar tłuszczu się wchłonął placki podawać z karkówką z odrobiną śmietany do smaku.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięosuszyć na ręczniku papierowym obsypaną mąką smażyć na mocno gorącym oleju na rumiano - zrumienioną wątróbkę odkładać na talerz cebulę pokroić w talarki, posypać kucharkiem, pieprzem i zeszklić na tłuszczu po wątróbce dodać obrany, pokrojony zielony ogórek, koncentrat pomidorowy Pudliszki i podsmażać z 5 minut mieszając do cebuli wlać wodę i zagotować - dodać majeranek i gotować z 3 minuty na większym
W Mojej Kuchni Lubięrobocie zmiksować z 8 minut na kogel-mogel wsypać mąkę, kardamon, proszek do pieczenia i zmiksować na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie blaszki rozsmarować z 3/4 ciasta i dodać przecier jabłkowy wymieszany z cynamonem i na wierzchu ułożyć ćwiartki jabłek bez skórki na koniec rozsmarować resztę ciasta
W Mojej Kuchni Lubięminut mieszać ciasto hakiem, nakryć misę recznikiem kuchennym i zostawić na 1 godzinę ciasto jeszcze kilka razy przemieszać hakiem i włożyć do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem wsypać opłukane borówki na ciasto KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki, 10 dag cukru, 2 łyżki wiórek kokosowych wyrobić palcami na kruszonkę i posypać borówki ciasto piec w 200C około 40 minut
W Mojej Kuchni Lubięopisie żółtka, cukier, miękka palma utrzeć mikserem na kogel-mogel wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać mikserem, dodać śmietanę 18% i utrzeć gładkie, gęste ciasto tortownica 24cm - wysmarować tłuszczem i tartą bułką, do blaszki rozsmarować ciasto i poukładać na cieście śliwki bez pestek na śliwkach rozsmarować ubitą na sztywno pianę KRUSZONKA: po 10 dag miękkie masło, cukier, mąka krupczatka, kakao
W Mojej Kuchni Lubiępotrzeba jajka "L", cukier, miękka palma utrzec mikserem z 4 minuty wsypać mąkę z proszkiem, startą skórkę z 1 sparzonej pomarańczy i miksować z 2 minuty tortownica 20cm - nasmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, do blaszki rozsmarować z połowę ciasta i rozsypać kawałki pokrojonej pomarańczy rozsmarować resztę ciasta, poukładać sliwki wypestkowane i plasterki pomarańczy, piec w 200C około
W Mojej Kuchni Lubiępianę. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach blaszki 24x42 cm. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 175 stop. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. KREM Do rondelka
Kuchnia Danusisię pienić układamy jabłka tak, aby każde miało trochę miejsca i smażymy z obu stron aż będą rumiane, odkładamy na talerz. Wątróbkę smażymy na tej samej patelni na rozgrzanym tłuszczu aż będzie rumiana. Układamy na talerzu wedle fantazji, dekorujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego.(: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Symfonia Smaków