dokładnie mieszamy z miodem (ok. 150 g jogurtu z czubatą łyżeczką miodu) i ewentualnie filetujemy mandarynki, lub podajemy konfitury. Placki smażymy na mocno rozgrzanej patelni (można z odrobiną! tłuszczu) ok. 2 minuty z jednej strony a następnie z drugiej do zrumienienia. Wykładamy na talerz, polewamy jogurtem, układamy owoce, konfitury, powidła lub to, co nam się tylko wymarzy i zajadamy
Symfonia Smakówmiksując dodać mąki i proszek do pieczenia. Dodać orzechy, a na samym końcu wrzącą margarynę.Odebrać 6 łyżek masy i połączyć z kakaem. Do długiej formy na keks, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (lub mąką) przelać ciasto i na końcu zrobić wzorki z masy kakaowej. Piec przez 45 minut w 200 stopniach lub do suchego patyczka. http://www.mojewypieki.com
Czarnawisienkastopniowo przyzwyczajać swoje kubki smakowe do tej wykwintnej przekąski. Z podanej ilości składników możemy przygotować 9 aromatycznych ciasteczek. Jedno to około 60kcal w tym 1,7g białka , 2,7g tłuszczu oraz 6,6g węglowodanów . SKŁADNIKI: 60g ziaren amarantusa- przed ugotowaniem 80g banana obranego ze skórki 20g gorzkiej czekolady 20g orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE: Amarantus ugotować według instrukcji na opakowaniu, do całkowitego
peanutbuttermonsterrozbełtanym jajku i bułce tartej wymieszanej z odrobiną suszonego majeranku. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć kotleciki z nadmiaru tłuszczu. Smażone kotleciki z kurczaka podajemy z ulubionym sosem, na zdjęciu poniżej podałam je z sosem rzodkiewkowym. The post Smażone kotleciki z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz czarny i biały, sok z cytryny do smaku 3 - 4 większe pomidory Boczek kroimy w kostkę,smażymy go na patelni bez tłuszczu. Forma jaką kto preferuje, podsmażony, na chrupko...wszystko robimy na swój gust;) Pomidory przekrawamy i wyjmujemy pestki. Miąższ kroimy w większą kostkę. Fajne są pomidorki koktajlowe, które kroimy tylko na pół
Malinowe PocałunkiPonieważ wtedy racuchy spieką nam się z wierzchu, a w środku pozostaną surowe. Pieczemy je na złoty kolor po obu stronach. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe polane sosem czekoladowym i udekorowane ulubionymi owocami. Sos czekoladowy: Czekoladę łamiemy na małe kawałki. wlewamy mleko lub śmietanę i wszystko razem roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli
Malinowe Pocałunkidopiero taką sałatką napełniać nasze tacos. Kolejnym fajnym składnikiem są cienkie chrupkie zapałeczki z salami. Plastry z salami pokroiłam w zapałeczki i usmażyłam na pustej patelni. Odsączyłam z tłuszczu na ręczniku papierowym. Dip Meksykański Prymat przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nasze tacos napełniamy wszystkim co nam się podoba i zalewamy dipem meksykańskim. Na sam wierzch układamy chrupkie
Malinowe Pocałunkidasz rady już go wyrabiać i bardzo bolą cię ręce". Miskę odstawiamy w ciepłe miejsce. Czekamy aż ilość ciasta podwoi się. Duża blaszkę lub małe keksówki 1 l smarujemy tłuszczem i wkładamy ciasto. Znów odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka i smarujemy nasze gotowe bochenki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170-180 stopni
Malinowe Pocałunkipół plasterka salami. Zwijamy dość ciasno w ruloniki. Jajko roztrzepujemy, moczymy w tym nasze roladki i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy papryką i np. innymi ulubionymi przyprawami. Możemy podać je w całości lub pokrojone na kawałki. Kolejny fajny przepis na Smakowite tosty francuskie
Malinowe Pocałunkiwiem, co jedzą ci na których mi tak zależy. Na pierwszy ogień poszedł kurczak. To co otrzymałam bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Samo mięso, doprawione zgodnie ze smakiem, bez tłuszczu, polepszaczy, "mom-ów" i takich innych. Z ręką na sercu polecam! Podpisuję się pod tym małym urządzeniem rękoma i nogami! Zachęcam do odwiedzin strony http: //www.tradismak.pl/ . Składniki: 3 ćwiartki
Malinowe Pocałunkiinnych zanieczyszczeń. Mieszamy ponownie ciasto i maczamy w nim nasze kwiaty. Następnie rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na patelni posypujemy cukrem pudrem. Gotowe
Malinowe Pocałunkiniektórych miejscach na Podlasiu podawane są z kwaśną śmietaną, ale ta kombinacja osobiście do mnie nie przemawia. Kartacze podajemy od razu po ugotowaniu skąpane w okrasie z tłuszczu ze skwarkami z cubulą. Lub odgrzane na patelni, zrumienione
Malinowe Pocałunkigotujemy je na parze ok 10-20 min. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Kabanosy kroimy w małe kawałeczki i podsmażamy (nie jest to konieczne), odsączając ewentualnie nadmiar tłuszczu. Ogórki kroimy p pół lub plasterki, pomidory dzielimy na 2 lub 4 w zależności od wielkości. Jaja jak nam się podoba - u mnie krojone na ćwiartki. Jogurt mieszamy z majonezem
Malinowe Pocałunkiprzyjemnie elastyczne ciasto. Gotowe Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30min. Z ciasta robimy wałeczki grubości paca i odkrawamy małe poduszeczki, które Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Usmażone wyjmujemy i odsączamy na ręczniku papierowym. 200 g miodu wlewamy na patelnię, dosypujemy 100 g cukru i podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się
Malinowe PocałunkiPomidory i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. W dość dużym garnka rozgrzewamy olej. Podsmażamy pieczone pomidory,czosnek cebulę oraz paprykę. Pestki dyni oraz słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Do podsmażonych warzyw dolewamy bulion, na początku szklankę. Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dodajemy więcej płynu. Doprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem
Mania Gotowania