gotujemy ok 15 min na średnim ogniu, sporadycznie mieszając. 3. Dodajemy mąkę kukurydzianą wymieszaną z wodą, mieszamy i chwilkę jeszcze gotujemy. 4. Płatki migdałowe prażymy na patelni bez tłuszczu. Na usmażone naleśniki umieszczamy sos wiśniowy, składamy posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi i skrapiamy syropem klonowym. MMMNNNIIIAAAMMM!!!!!!!! Aaaaaaa! No chyba, że bardziej przypadnie Wam do gustu wersja mojego M, czyli
Restauracyjka Literackacukru 1,5 łyżki wody 2 łyżki kakao Wykonanie: Ciasto Zagniatamy ciasto kruche z podanych składników. Dzielimy na 4 części, każdą część ciasta dobrze wałkujemy, wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, i pieczemy na złoty kolor przez 15 minut w 180 stopniach. Krem Mleko gotujemy, wsypujemy kaszę i cukier. Mieszamy, całość chwilę gotujemy, aż zgęstnieje. Ściągamy z ognia
Gorący kąsekcytryny kwaśna śmietana Wykonanie: W garnku o grubym dnie (tu bardzo cenię sobie Ballarini ) wysmażyłam boczek i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Następnie wyjęłam je do miseczki, a na tłuszczu, który wytopił się z kiełbasy i boczku podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę, pora w półksiężyce i łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki. Smażyłam do momentu, w którym stały się miękkie. Dodałam
Blondynka Gotujesmażymy z obu stron aż do zarumienienia (mi to zajęło jakieś 10 sekund z każdej strony). Wyławiamy przy pomocy łyżki cedzakowej i układamy na kratce, aby gniazdka ociekły z tłuszczu. Gdy wystygną, posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Smacznego
My Culinary Artcholesterolu i jest znacznie mniej kaloryczna. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem, cykorią i papryką, tworząc prawidłowo zbilansowany posiłek. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów. Jest przede wszystkim bardzo smaczna. Tak bułkę jak małe kanapki wzbogaciłam dodatkowo sałatą lodową, rzodkiewką, bazylią, ogórkiem gruntowym, suszonymi pomidorami, grzybkami marynowanymi. Mogę zagwarantować ,że szynka wehetariańska
Z Kuchni Do Kuchnimąki, żółtka, wina ,oleju i przypraw wyrobić ciasto. Ubić białko ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z ciastem. Brukselkę zanurzać w cieście i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Osączyć na bibule. Zapewniam, że tak przygotowana brukselka jest wyborna
Kulinarny karnet Christopheradrobno pokroić. Zalać wywarem rybnym lub tylko wodą. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości pod przykryciem ok.20min. Zupę zmiksować, doprawić do smaku, dodać śmietanę. Kawałki łososia osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i pokroić w paseczki. Zupę wlać do talerzy ,dodać łososia i posypać koperkiem. Wędzony łosoś w tej potrawie nabiera nowego ,ciekawego smaku. Zupa ziemniaczana jest delikatna, sycąca
Kulinarny karnet Christopherapodaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy jeszcze raz dobrze wymieszać
Kulinarny karnet Christopheraprzepis jest prosty i ciekawy, a rogaliki wyśmienite to dzisiaj prezentacja ich wypieku. 0,5kg mąki tortowej, przesianej 70g drożdży 0,5 szklanki mleka letniego 1 łyżka cukru 250g tłuszczu, masło, Kasia 1 jajko Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i wyrobić ciasto. Uformować kulę, zawinąć w ściereczkę i "zatopić" w głębokim naczyniu z wodą. Czekamy ,aż kula wypłynie .Trwa
Kulinarny karnet Christopherakażdym filecie i przykryć plastrami mozzarelli. Filety poprzedzielać plastrami czerwonej cebuli. Zapiekać w temp.170 stop. przez 15 min. Nastawić ryż -gotuje się,a my robimy salsę . . Najpierw z tłuszczu i mąki robimy zasmażkę i rozprowadzamy ją sosem Worcestershire ,który pozostał po marynowaniu gruszek i dodajemy około 200ml soku z puszki . Teraz kroimy w cienkie plasterki seler naciowy
Kulinarny karnet ChristopheraJest to warzywo niskokaloryczne o niezbyt dużej wartości odżywczej ,ale wybornym smaku .Charakteryzuje się wspaniałą cechą ,odkwasza organizm i sprzyja przemianie materii .Oprócz węglowodanów zawiera białko ,ciutek tłuszczu ,wapń ,fosfor ,żelazo ,karoteny witaminy B i C .Wniosek :kabaczek to warzywo zdrowe ,nie tuczy i w dodatku tanie. Jego Wysokość ,jako osobnik łagodny ,lubi zdecydowane ,ostre przyprawy i sosy
Kulinarny karnet Christopherałyżeczki tymianek, 0,5 łyżeczki pieprz świeżo mielony 0,5 łyżeczki ziaren jałowca 5 ziaren ziele angielskie 3 liść laurowy 1 łyżeczka cukier Mięso dokładnie oczyścić z tłuszczu i błon. Przyprawy rozetrzeć w moździerzu i dokładnie natrzeć oczyszczony schab. Tak natarty przyprawami schab, wkładamy najlepiej do szklanego naczynia i odstawiamy w zimne miejsce na około 4 dni. Schab
Kulinarny karnet Christopherazdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki. Miękkie mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien . Sos połączyć
Kulinarny karnet Christopherawspominając o piwie. Zdecydowałem się na wykorzystanie ,jako składnika smalczyku roślinnego „Smakowita Pajda” z ziołami ogrodowymi ,ze względu na jego smak, aromat i dużą zawartość tłuszczy nienasyconych. Upieczone paluchy są chrupiące ,aromatyczne o ciekawym wyrazistym smaku. Zawartość ziół ogrodowych w smalczyku zwalnia nas całkowicie z dodawania jakichkolwiek przypraw. Smalczykowe paluchy Składniki na 20 sztuk. 250g
Kulinarny karnet Christopheraokoło 1 godzinę do lodówki. Z mięsa utoczyć kulki wielkości kasztana. Klopsiki smażyć we frytkownicy ew. na oliwie po 3 min z każdej strony. Usmażone klopsiki osączyć z tłuszczu i obtoczyć w orzeszkach. Na talerze wylać sos szafranowy .Wyłożyć mus selerowy i klopsiki. Bazyliowe jabłko dla Ewy - Walentynki. Bazylia w krajach europejskich i arabskich od wieków zaliczana jest
Kulinarny karnet Christophera