tarty - 13589 przepisów (strona:620/906)

Krakowskie klopsy w sosie serowym 159

przyjmuje gości, smakuje i próbuje, rozdaje gwiazdki i jest łasy na prezenty. Kto następny? Składniki: klopsiki 1/2 kg chudego mięsa mielonego (np. z indyka) jajko 50 g bułki tartej kumin ziele angielskie suszona kolendra ząbek czosnku pęczek posiekanego koperku oliwa z oliwek szczypta soli sos serowy kubek śmietany 18% (sojowej lub zwykłej) ulubiony „śmierdzący” ser pieprz ząbek

GRUBY WAŁEK
Pieczone tortilla z kaszą i soczewicą 170

soczewicą i pęczakiem, a jako dodatek zieloniutki dressing, który praktycznie używam do wszystkiego. Pieczone tortilla z soczewicą i kaszą to wegetariańskie danie, zdrowe i sycące. Po paryskiej kaczce, crepes, tarte tatin i jeszcze wiele innych francuskich specjałów z przyjemnością patrzyłam na mój zielony talerz i delektowałam się każdym kęsem. Spróbujcie i oceńcie. Pieczone tortilla z kaszą i soczewicą Składniki

codojedzenia
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 195

Mój malakser był dziś w ciągłym ruchu. A to za sprawą zapomnianych i znalezionych wczoraj czerstwych ciastek-bułeczek. Żal było wyrzucać, a sprawdziły się świetnie w zastępstwie bułki tartej. Pieczarki miały być na jutrzejsze drugie śniadanie do pracy, ale tak ładnie pachniały, że zostały szybko spałaszowane ;) Składniki (na 6 pieczarek): pół czerstwej bułki (u mnie jedno ciastko-bułka

Weekendy w domu i ogrodzie
.1086. słodka jaglanka 149

cynamonowa kasza jaglana na mleku ryżowym z tartym jabłkiem (w środku) podana z wegańskim sosem czekoladowym ~ Wczoraj na FanPage Breakfast of Dreams   stuknęło... 700 like'ów!  Dla mnie jest już bardzo pokaźna liczba, dziękuję! Dziękuję, że ze mną jesteście, odwiedzacie bloga...Nie ma nic lepszego niż uczucie, że to co się robi podoba się i innym

breakfast of dreams
Prosta zapiekanka z ziemniakami 206

przykrywamy resztą ziemniaków. Górna warstwa podobnie jak dolna może być gruba. Przyprawiamy ziemniaczki. W czterech miejscach robimy małe zagłębienia i wbijamy jajka, tak żeby nie uszkodzić żółtka. Całość posypujemy tartym serem i do pieca. Pieczemy w temperaturze około 200’C (termoobieg 180’C) przez 40-50 minut. Tak żeby ziemniaki były miękkie, dużo zależy od rodzaju ziemniaków

KasiaiKrzysiu.pl
Zapiekanka chlebowa z kiełbasą 225

chleba. 2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem do smaku, zalać nimi chleb. Posypać cienką warstwą sera. Na wierzch wyłożyć zrumienioną cebulę oraz pokrojone w plastry pomidory. Całość posypać tartym żółtym serem. 3. Całość włożyć do piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną. Smacznego!!! Źródło: Moje domowe kucharzenie

Kuchnia domowa Ani
Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie 172

dajemy po jednym suszonym pomidorku. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Następnie rukolę. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Wbijamy po jednym jajku i posypujemy solą, pieprzem i tartym serem. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Pieczemy 15 minut w 180 stopniach w piekarniku. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Podajemy ze świeżym chlebkiem i masełkiem. Możemy też

Pyza i Surówka
Quiche z kurkami i kurczakiem 187

pokrojona w kostkę 2 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki cukru 4 całe jajka 250 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu sól, świeżo mielony pieprz 40 g tartego sera grana padano CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, sól, cukier i zioła prowansalskie. Dodajemy jajko, żółtka i posiekane

My Culinary Art
Pasztet z cukinii . 244

cukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta chili Najpierw obieramy marchewki i ścieramy na tartce o grubych oczkach .Następnie myjemy cukinię ,odcinamy końcówki i też ścieramy na tartce.Starte warzywa solimy i odstawiamy na 30 minut

Ladylaura.
Szybka zupa-krem z selera. Z selerów dwóch 225

topionym serkiem. Zmiksowaną zupę jeszcze chwilę podgrzewamy – minimalnie zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą (delikatnie, spróbujcie czy zupa nie jest już wystarczająco słona od użytego selera), sporą ilością pieprzu i tartej gałki muszkatołowej. Zupa jest dzięki serkowi pysznie kremowa i szlachetnie jasna w kolorze. Nam najbardziej smakuje z czosnkowymi grzankami lub ptysiowym groszkiem. Ta zupa z selerów pełna jest błonnika

Karo in the Kitchen
Kotlety z kalafiora 132

macie już na nie ochoty? Spróbujcie zrobić z nich kotlety. Są pyszne, łatwe do zrobienia. 2 szkl ugotowanych ziemniaków 2 szkl ugotowanego kalafiora 2 jajka 0,5 szkl tartego sera olej sól Ziemniaki i kalafiora rozgnieść na w miarę jednolitą masę. Można do tego użyć

Polska Zupa
Muffinki na słono-z salami,mozzarellą i oliwkami 1817

pachną ziołami i jeszcze lepiej smakują-polecam serdecznie-Kasia Michoń Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka pół szklanki oliwy z oliwek 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 garście tartej mozzarelli  kilka plasterków szynki/salami (użyłam salami) 1 łyżeczka soli łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki ziół

Swojskie jedzonko
Kurczak w sosie chrzanowym 257

wody lub bulionu, później dodajecie śmietanę (jogurt) oraz chrzan, trzymacie na ogniu tyle by zgęstniało i voilà! Składniki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 2 łyżki tartego chrzanu natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę oraz czosnek. Smażymy na małym

Mr. Taste
Schab W Ryżwo- Maślankowej Panierce z Zapiekanymi Ziemniaczakami 227

łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 żółtka 1 czerwona cebula 2 kubki maślanki 2 łyżeczki słodkiej papryki sól  pieprz 8-10 ziemniaków 1 camembert 0,5 kubka tartego Parmigianino Reggino 2 plasterki emmentalera Przygotowanie: przygotowujemy marynatę do schabu- czosnek i cebulę kroimy w kosteczki, mieszamy z maślanką i sosem, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, zalewamy kotlety

Luźna Kuchnia
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 138

cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie

Gotowanie...to proste !