tarta - 42848 przepisów (strona:632/2857)

DOMOWY MAKARON W STYLU WŁOSKIM 115

Kuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz

Kuchnia MagdaLeny
Soczyste kotlety mielone 180

cebula 3 ząbki czosnku łyżka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 2 1/2 łyżeczki soli 1 - 2 łyżki bułki tartej lub mąki pszennej Dodatkowo: mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia kotletów  tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec)  Jak zrobić soczyste kotlety mielone(...)Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie dodać do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Wszystkie pozostałe składniki (oprócz bułki tartej) dodać do mięsa i dokładnie je wyrobić. Powinna powstać jednolita, dająca się formować zwarta masa. Jeśli masa jest zbyt rzadka to, należy dodać bułki tartej, jeśli zaś zbyt

Gotuj w domu
Kotlety z bobu i kaszy jaglanej 175

bezmięsnej wersji. Składniki na 8 większych sztuk: 500g bobu 100g kaszy jaglanej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2-3 łyżki mąki pszennej Kilka łyżek bułki tartej + do obtoczenia Przygotowanie: Bób ugotować, ostudzić i obrać z łupinek. Kaszę ugotować w osolonej wodzie proporcji 1:2 (na pół szklanki kaszy 1 szklanka wody).   Kaszę przed gotowaniem opłukać(...)Dodać pozostałe składniki. Masa powinna być gęsta, lepi się do rąk, ale nie jest za gęsta ani za luźna, daje się z niej lepić kotleciki, które obtocz w bułce tartej. Jeżeli masa jest za rządka dodaj więcej bułki tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju na złoty kolor. Możesz podać je z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Smacznego

Fabryka pomysłów
Fasolka z boczkiem i tymiankową posypką 95

szparagową i resztę składników i do dzieła. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: fasolka szparagowa – 300 g boczek wędzony – 60 g bułka tarta – 2 łyżki tymianek suszony – 1 łyżeczka sól, pieprz Przygotowanie: Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek pokrojony(...)wąskie paski, nie dodawaj dodatkowego tłuszczu. Kiedy boczek będzie ładnie przyrumieniony i skwierczący przełóż go na oddzielny talerz, a na tłuszczu który został po smażeniu boczku podsmaż delikatnie bułkę tartą, dodaj tymianek. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro

wiecejwarzyw.pl
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 152

Pomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 106

Czerwone porzeczki to małe niepozorne owoce sezonowe, które mają kwaśny smak, ale za to dużą wartość odżywczą. Te czerwone perełki są jak multiwitamina! Zawierają liczne witaminy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 112

Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki z czerwoną porzeczką pod kokosową kruszonką 119

pszennej 50g cukru 70g masła ekstra 4 łyżki wiórków kokosowych Pianka: 4 białka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Kruszonka kokosowa: Masło, mąkę, wiórki kokosowe i cukier wymieszać, rozcierać(...)spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką,  wylepić foremki tartaletek o średnicy 9 cm, wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Ciasto nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. 4. Pianka: Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier i ponownie ubić

Szalona Kuchnia Eweliny
Hreczniaczki- kotlety z kaszy gryczanej i twarogu 108

aromatyczny sos grzybowy? Teraz pojawiły się kurki ☺️ około 8 szt.: * kasza gryczana sucha- 100 g * twaróg np.typu włoskiego- 200 g * jajka- 2 szt. * cebula- 1/2 bardzo małej * bułka tarta- 4 łyżki * posiekana natka- 2 łyżki * bulion warzywny/rosół- 1,5 szklanki * sól, pieprz- do smaku * masło klarowane- 1 łyżka + do smażenia Kaszę przełożyć do wrzącego bulionu, wymieszać(...)kasza wchłonie cały płyn. W międzyczasie na maśle klarowanym zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę, przełożyć do kaszy gryczanej. Kolejno wbić jajka, dodać twaróg pokrojony w kostkę, wsypać bułkę tartą, natkę, doprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać. Z masy formować kotleciki o średnicy 5-6 cm i smażyć do lekkiego zarumienienia. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Gołąbki z marchewką (bez zawijania) 161

małej główki białej kapusty 200 g ryżu basmati Karoon 500 g mięsa mielonego – u mnie wieprzowo-wołowe 2 marchewki 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta Na sos: 1,2 l bulionu sól i pieprz do smaku 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ziela angielskie szczypta granulowanego czosnku* 2 łyżki suszonej cebuli płatki* 2 szczypty słodkiej(...)chwilę obgotowujemy ją w lekko posolonej wodzie. Odcedzamy. Ryż przekładamy do miski, dodajemy startą marchewkę. Mieszamy. Następnie dodajemy mięso mielone, kapustę, wbijamy jajka, dodajemy przykrawy i wsypujemy stopniowo bułkę tartą, wyrabiając skłandniki. Dodajemy tyle bułki, aby z łatwością móc lepić w dłoniach gołąbki. Masa ma być plastyczna, nie może być za sucha, dlatego bułkę dodajemy stopniowo. Formujemy nasze

Słodkie okruszki
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 166

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety z kalarepy 150

łatwo znaleźć je w internecie, za to skupmy się na walorach smakowych. A więc do dzieła   🙂   Składniki: - 1 kalarepa - ulubiona jarzynka  - jajko - bułka tarta - olej do smażenia  Kalarepę cienko obieramy ze skórki, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ( można dodać odrobinę soli ) i gotujemy, aż staną(...)gotowałam 5 minut. Wykładamy plastry na szeroki talerz do odparowania i wystygnięcia. Posypujemy ulubioną jarzynką lub wystarczy posolić i popieprzyć. Roztrzepujemy w półmisku jajko, wysypujemy na talerz bułkę tartą ( najlepiej swojej roboty, te sklepowe lubią się palić ) Rozgrzewamy dobrze na patelni olej i smażymy z dwóch stron, na rumiano obtoczone plastry kalarepy najpierw w jajku, następnie w bułce

Kulinarne przemyslenia
drobiowe,smażone mielone kotlety... 283

mielone drobiowe 50 dag, jajka 2 sztuki, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa węgierska 2 łyżeczki, bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, bułka tarta(...)szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, smalec 1/2 kostki Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą. Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony. Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne kotlety mielone z indyka z cukinią,cebulą z patelni grillowej... 181

Składniki: mielone z indyka 70 dag, jajka 1 sztuka, przyprawa do karkówki grill Prymat 1/2 opakowania, cebula suszona Prymat 1/2 opakowania, kucharek 1 łyżeczka, bułka tarta 3 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, cukinia(...)sztuki mniejsze, bułki pszenne 4 sztuki, cebula 4 sztuki, sól - ile potrzeba Mielone mięso z indyka dobrze wyrobić ręką z jajkiem, przyprawą do karkówki, olejem, suszoną cebulą, kucharkiem, tartą bułką, formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości, lekko je spłaszczyć. Patelnię grillową raz posmarować olejem i mocno rozgrzać, na patelnię kłaść kotlety, grillować na dużym ogniu na rumiano

W Mojej Kuchni Lubię
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 125

Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić

Kuchnia MagdaLeny