bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Farsz: Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy starte pieczarki i smażymy do momentu, aż cała woda z nich odparuje. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy, a następnie dodajemy bułkę tartą
Kuchnia MagdaLenyPomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik... Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić
Kuchnia MagdaLenyCiasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce
Kuchnia MagdaLenyLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze
Kuchnia MagdaLenyZupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie
Kuchnia MagdaLenyjagnięce, zostały krótko podsmażone i podpieczone dzięki temu mięso było delikatne. Kaszotto podane zostało z świeżym, przesmażonym szpinakiem, kurkami, pieczoną cebulką oraz kotlecikami jagnięcymi. Niebo w gębie. DESER – Tarta na kruchym spodzie z kremem migdałowym i rabarbarem Deser tylko dosłodził już i tak bardzo „słodki” dzień. Ciasto (znakomite, kruche , idealne) i krem migdałowy, przygotowaliśmy wcześniej, ponieważ wymagałY(...)schłodzenia. Ciasto zostało podpieczone, następnie nałożyliśmy kolejno krem, podsmażony rabarbar i świeże truskawki. Jeszcze raz do pieca i po 30 min, zajadaliśmy z dodatkiem pistacji, śmietanki i musu rabarbarowego. Tarta była pyszna, chociaż David polecał ją jeść po całkowitym schłodzeniu. Niestety nie mieliśmy tyle czasu :P Na koniec otrzymaliśmy upominek w postaci książki „Spotkajmy się w kuchni” Winiary
Moniki SmakołykiPierogi w wersji na słodko... czekoladowe z truskawkami 🍓🍓🍓 Czekoladowe pierogi uzyskałam dodając kakao do standardowego przepisu na ciasto na pierogi. Następnie nadziałam je kawałkami świeżych
Kuchnia MagdaLenyniedużych kotletów Czas przygotowania: około godziny Składniki: kalafior – 400 g (½ główki) sucha kasza jaglana – ½ szklanki ziarna słonecznika – 1 łyżka płatki owsiane – 1 łyżka bułka tarta – 1 łyżka miód – 1 łyżeczka koperek – ½ pęczka cebula – 1 nieduża sztuka olej do pieczenia – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej(...)termoobiegu. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Surowego kalafiora zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę zetrzyj na drobnych oczkach, dodaj ziarna słonecznika, płatki owsiane, bułkę tartą, miód i jajko i wymieszaj całość rękoma do uzyskania zwartej masy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Z masy formuj nieduże kotlety i układaj na blasze do pieczenia. Wstaw
wiecejwarzyw.plwoda 1,5 litra, sok pomidorowy 1/2 litra, kostka rosołowa 2 sztuki, cząber 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki 70 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba ryż 4 saszetki, natka pietruszki 1/2 pęczka Fasolę Jaś moczyć całą(...)wodzie, wodę potem wylać, wlać świeżą wodę i gotować do miękkości fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber. Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami - pyszne, sycące danie na obiad z fasolą
W Mojej Kuchni LubięGruszki to bardzo popularne owoce w Polsce. Cenione są za swoje walory smakowe i dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale
Kuchnia MagdaLenySprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką. Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka. Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła
Kuchnia MagdaLenyChłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości
Kuchnia MagdaLenyznalazłam w jakiejś gazecie. Robi się je błyskawicznie, są w zasadzie trójskładnikowe i nie ma w nich mąki. Kluseczki są pyszne ze śmietaną, jogurtem, masłem czy zrumienioną bułką tartą. Polecam spróbować odsmażonych klusek kolejnego dnia. Są przepyszne. W treści podaję szacunkową ilość kaszy manny, poniewać jej ilość w dużej mierze zależy od wielgotności sera jaki dodacie do klusek(...)kaszy. Ciasto dzielimy na mniejsze części, które formujemy w wałeczki. Wałeczki tniemy na kluseczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy ok 2 min od wypłynięcia Podajemy z bułką tartą, śmietaną lub owocami. Artykuł Kluseczki z twarogu i kaszy manny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku