Mozzarella · Sól · 2 jajka · Bułka tarta · Papryka ostra · cebula Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy(...)miski. 2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3. Wbijamy jajka. 4. Doprawiamy solą oraz paprykę. 5. Dodajemy bułkę tartą. 6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7. Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie. 8. Wkładamy kawałek mozzarelli. 9. Przykrywamy ser mięsem
Kulinarna ChwilaOregano · Sól · Jajko · Bułka tarta · Papryka ostra(...)papryka czerwona Sposób przygotowania: 1. Do miski przekładamy mięso. 2. Wbijamy jajko. 3. Doprawiamy solą oraz oregano. 4. Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę. 5. Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy masę mięsną. 6. Ciasto francuskie rozkładamy. 7. Kroimy na 4 paski
Kulinarna ChwilaJajko · Tymianek · Chili · Bułka tarta · Puszka ananasów Sposób przygotowania(...)miski przekładamy mięso. 2. Wbijamy jajko. 3. Wsypujemy tymianek. 4. Doprawiamy solą oraz chili. 5. Dodajemy bułkę tartą. 6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7. Dwa plastry boczku rozkładamy na krzyż. 8. Robimy z masy mięsnej kulkę, rozpłaszczamy ją do wielkości krążka ananasa
Kulinarna ChwilaSól · Majeranek · Chili · Bułka tarta · Papryka czerwona · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy(...)Wsypujemy sól oraz majeranek i chili. 13. Następnie bułkę tartą. 14. Paprykę bardzo drobno kroimy, mieszamy razem z mięsem
Kulinarna ChwilaMajeranek · Papryka ostra · Jajko · Bułka tarta · 3 ziemniaki · Ketchup · 10 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)miski przekładamy mięso. 2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3. Doprawiamy solą, majerankiem oraz papryką. 4. Wsypujemy bułkę tarta. 5. Wbijamy jajko, wyrabiamy masę. 6. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. 7. Wykładamy formy muf fin. 8. Z mięsa robimy małe
Kulinarna ChwilaSól · Przyprawa do kurczaka · Cebula · bułka tarta · 15 dag sera mozzarelli · 8 płatów makaronu lasagne Sposób przygotowania: 1. Mięso mielimy(...)maszynce. 2. Wbijamy jajko. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy, łączmy z mięsem. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5. Wsypujemy bułkę tartą. 6. Paprykę drobno kroimy i wyrabiamy razem z mięsem. 7. Paski boczku rozkładamy i tworzymy plecionkę. 8. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem
Kulinarna ChwilaSałatka z łososiem, kaparami i pomidorkami koktajlowymi oraz dodatkiem pieczonej, ziołowej tortilli, podana z sosem winegret według przepisu mojej mamy. Tylko kilka składników wystarczy, by stworzyć
Kuchnia MagdaLenytego są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzają jako dodatek do obiadu, do różnego rodzaju sosów, gulaszy, ale również same z dodatkiem masełka z bułką tartą smakują znakomicie. Idealne dla dzieci i nie tylko... Składniki: 1 i 1/2 szklanki kaszy manny 1 szklanka mleka 4 jajka 50 g masła 1 pęczek koperku 1-2 łyżki(...)ciasto i wkładamy do garnka z wrzącą wodą, zsuwając ciasto za pomocą drugiej łyżeczki. Gotujemy 2 min., od momentu wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z roztopionym masłem z bułką tartą lub ulubionym sosem
Kuchnia MagdaLenySezon na śliwki trzeba wykorzystać! Ciasto ze śmietankowym proszkiem budyniowym oraz śliwkami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie prawie z każdymi owocami
Kuchnia MagdaLenyowocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Tarta z borówką amerykańską Sernik na zimno w kolorach lata Jogurtowy sernik na zimno z borówką Sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką Drożdżowe
Kulinarne przygody Gatitychrupiąca panierka. Polecam i Wam bardzo serdecznie :) Składniki: 4 udka z kurczaka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie słodka papryka sól pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu bułka tarta Przygotowanie: Udka z kurczaka oczyścić, opłukać i wytrzeć do sucha np. ręcznikiem papierowym. Każde udko z obydwu stron natrzeć czosnkiem przepuszczonym przez praskę, oprószyć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi(...)Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 0 C. Udka przełożyć na blaszkę lub do naczynia posmarowanego olejem. W miseczce wymieszać ketchup i majonez. Mieszanką posmarować dokładnie udka i posypać bułką tartą. Udka wstawić do piekarnika i piec 45 minut pod przykryciem (pokrywa naczynia żaroodpornego lub folia aluminiowa) i kolejne 20-25 min bez przykrycia do zrumienienia skórki. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..delikatnie wmieszać przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej kaszką manną/bułką tartą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 o C i piec około 35-40 min, do tzw. suchego patyczka. Po ostygnięciu ciasto przekroić na dwa blaty. Krem: żelatynę(...)miętowego. Nasączyć ponczem drugą część ciasta i nasączoną stroną nałożyć na masę miętową. Na wierzchu rozłożyć resztę masy miętowej. Ciasto schować do lodówki, aż masa stężeje. Po stężeniu posypać tartą czekoladą oraz udekorować bezami. Przechowywać ciasto w lodówce. * w przypadku braku syropu miętowego z cytryną można poncz zrobić z takich składników 3 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki
Kocham..lubię..gotuję..szkl Cukier – 1 szkl Olej- ¾ szkl Woda gazowana – ¾ szkl Proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki Kakao słodkie – 3 łyżki Mąka pszenna – 2 łyżki Cukier puder Tłuszcz Bułka tarta Jajka wbić do miski, ubić wsypując powoli cukier aż do uzyskania gęstej puszystej masy. Następnie dodajemy na przemian : 2 łyżki mąki wymieszane z proszkiem, trochę wody gazowanej(...)wyczerpania składników. Kiedy składniki dobrze się połączą, dzielimy ciasto na pół, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąkę pszenną. Formę keksową smarujemy margaryną i posypujemy cienko bułką tartą. Wylewany ciasto na przemian do formy, i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st i pieczemy około godziny. Po przestudzeniu ciasta posypujemy cukrem pudrem
ciasta i desery czyli na słodkomargaryny 3-4 jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę
ciasta i desery czyli na słodko