Puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką

8
  • Puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką
  • Puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką

    Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto z dodatkiem świeżego, kwaskowego i orzeźwiającego rabarbaru, ukryte pod warstwą chrupiącej  kruszonki, to moja propozycja sezonowego ciasta z owocami. Składniki: Ciasto: 4 jajka 120g masła extra 220g cukru 400g mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 50g masła ekstra Dodatkowo: 350g rabarbaru bułka tarta cukier puder do posypania masło do wysmarowania f... Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

    Dodaj komentarz