tarta - 42848 przepisów (strona:616/2857)

Burgery z buraków i komosy ryżowej 104

Wegetariańskie burgery buraczane z komosą ryżową (quinoa), pieczone w piekarniku. Uwielbiam je! Mogą być serwowane w formie obiadu jako kotlety lub w formie burgera w bułce

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone sajgonki z ciasta francuskiego 107

Przekąski a'la sajgonki w rozmiarze XXL i wersji wegetariańskiej... z ciasta francuskiego, nadziane chińską mieszanką warzyw i zapieczone w piekarniku. Danie z gotowców - tylko 2

Kuchnia MagdaLeny
Shot z kurkumą na odporność 113

Napój na bazie soku z cytryn oraz pomarańczy z dodatkiem świeżego imbiru, miodu oraz przypraw: kurkumy, cynamonu, pieprzu czarnego i goździków. To prawdziwa bomba witaminowa, która

Kuchnia MagdaLeny
Kociołek meksykański 98

Kociołek meksykański to jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Danie składa się z mielonej wołowiny oraz czerwonej cebuli, świeżej papryki, pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy, a

Kuchnia MagdaLeny
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 100

Roladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie

Kuchnia MagdaLeny
Roladki schabowe z porem i marchewką 763

śmietany 18% 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Oczyszczonego pora kroimy na półplasterki. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Wrzucamy marchewkę. Gdy się zeszkli, na patelnię dodajemy czosnek oraz pora(...)palnika. Dodajemy kwaśną śmietanę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz marchewkowo-porowy wykładamy na plastry mięsa. Zwijamy w roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do zezłocenia (ja roladki smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem, ale obsmażone roladki można również dopiec w piekarniku

Smaki Na Talerzu
Babka marmurkowa 80

cukier waniliowy, 200 g mąki pszennej (1 szklanka), 200 g mąki ziemniaczanej (niepełna szklanka), 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), tłuszcz do wysmarowania formy do pieczenia, bułka tarta do wysypania formy, Utrzeć masło na pulchną masę. Dalej ucierając dodawać na przemian, trochę cukru i po jednym żółtku, oraz cukier waniliowy. Ucierać do uzyskania pulchnej masy(...)Następnie dalej ucierając dodawać obie mąki. Wlać mleko lub śmietanę. Ubić pianę z białek. Delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Połowę ciasta przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Drugą część masy wymieszać z kakaem. Wyłożyć masę z kakaem na jasną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 40 minut (gdy babka będzie upieczona

królestwo garów
Czekoladowe ciasto z budyniem 166

Proste ciasto czekoladowe na co dzień i od święta. Składa się ono z ciemnego biszkopta przełożonego konfiturą malinową oraz czekoladową masą budyniową, na wierzchu z bitą

Kuchnia MagdaLeny
Hummus 85

Hummus to nic innego jak pasta z gotowanej ciecierzycy - wegańska. Podstawowy przepis, oprócz ciecierzycy, zawiera pastę sezamową, czosnek, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Często dodaję

Kuchnia MagdaLeny
Udka kebabowe 104

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka na kruchym cieście 139

dziś. Szarlotka na kruchym cieście Składniki: 2kg jabłek 2,5 szklanki mąki 200g masła 3 żółtka ½ szklanki cukru 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cynamonu 2 łyżki bułki tartej ½ szklanki cukru cukier puder do posypania 1 łyżka masła Wykonanie: Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem cynamonu i ½ szklaną cukru. Z chłodnego masła(...)formę wykładamy papierem do pieczenia i jedną część ciasta ścieramy na spód i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód ciasta, posypujemy bułkę tartą, na które następnie wykładamy jabłka. Na jabłka trzemy druga część ciasta. Jabłecznik na kruchym cieście Ciasto pieczemy jeszcze przez ok 40 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Artykuł

Pomysłowa kuchnia
Karkówka pieczona w piwie 189

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w

Kuchnia MagdaLeny
placki ziemniaczane z farszem :kapusta kiszona z pieczarkami... 124

Składniki: kiszona kapusta 50 dag, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka, olej 1 łyżka, cukier 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, tarta bułka 2 łyżki ziemniaki 1 kg, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki "M", mąka tortowa 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba Kiszoną kapustę(...)pokroić drobniej, ugotować do miękkości w niedużej ilości wody, po ugotowaniu wodę odlać z kapusty, pieczarki usmażyć z cebulką do odparowania wody, wymieszać z kapustą, pieprzem mielonym, cukrem, bułką tartą, solą. Ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki, ziemniaki wyłożyć na sito drobne oczka aby odciekł sok z ziemniaków, wodę delikatnie odlać i dodać ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Rafaello na krakersach 114

Ciasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z

Kuchnia MagdaLeny