tarta - 42848 przepisów (strona:238/2857)

Mini tarty borówkowe bez pieczenia 146

kilka listków mięty. Podniebienie tańczy z radości! Chodź, dosiądź się i ciesz kremową, słodką ochłodą o smaku środka lata. Może Tobie też przywróci miłe wspomnienie beztroskich dni! :) Mini tarty borówkowe bez pieczenia na 6-8 mini tart Potrzebujesz: Spód 150g maślanych herbatników 50g roztopionego masła  Nadzienie 100g białej czekolady 300g naturalnego jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki żelatyny(...)łyżeczki letniej wody 100g borówki amerykańskiej Do tego świeże borówki listki mięty Sposób przyrządzenia: Spód 1. Herbatniki pokrusz bardzo drobno (jak bułka tarta) lub zmiksuj w robocie kuchennym. 2. Wymieszaj pokruszone ciastka z roztopionym masłem i bardzo dokładnie wymieszaj. 3. Wylep powstałym ciastem foremki do tartaletek lub muffinek i włóż do lodówki na 30 min. Nadzienie: 1. Żelatynę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tarta z kiszoną kapustą 109

kruche ciasto, ale smakuje świetnie i doskonale łączy się z kapustą. Tarta wymaga mniej pracy niż pierogi i jest mniej czasochłonna niż krokiety, ale jest równie pyszna 😋 Tarta z kiszoną kapustą - przepis na 4 porcje Do przygotowania ciasta będziesz potrzebować: 500g mąki graham, 200g masła, łyżeczkę soli, 3 żółtka. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: marchewkę, 400g

Z notatnika dietetyka
Pomarańczowo-dyniowe bułeczki 135

dyni (około 280 gr) 3/4 szklanki mleka 30 gr masła 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki soli 1 jajko skórka otarta z 1 pomarańczy 1/2 szklanki bułki tartej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z pomarańczy (sok z połowy pomarańczy) skórka otarta z 1 pomarańczy Mleko podgrzać do temperatury letniej (37 st.) dodać drożdże, dodać

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 137

serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka zmielonego i sypkiego maku** 1/2 szklanki bułki tartej 125 gr zmielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć, też wyjdzie) Piekarnik grzałka góra-dół, półka druga od dołu, nagrzać do 180 st. Dno tortownicy wyłożyć

moj przepis na
Tarta z jabłkami i bitą śmietaną 105

schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do formy tarty   o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Tartę nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Mus jabłkowy: Jabłka przełożyć do garnka, wlać wodę i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia(...)żelatynę, dokładnie wymieszać), całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Bita śmietana: Mikserem ubić śmietanę na sztywno, następnie dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 4. Tartę wypełnić musem jabłkowym i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyłożyć bitą śmietanę, posypać cynamonem i na całości ułożyć perełki dekoracyjne. Ponownie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Quiche z cukinią i pomidorami 104

łyżka soli 2 średnie pomidory 2 jajka 100 ml śmietanki kremówki sól, pieprz do smaku 200 g żółtego sera Dodatkowo: mąka do podsypania masło do posmarowania formy na tartę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, żółtko, sól i zimne masło, posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, wstawić(...)Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małe kawałki, usnąć miękki środek z nasionami. Wykonanie Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na cienki placek wielkości trochę większej od formy na tartę. Wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Na ciasto zetrzeć połowę sera, następnie ułożyć plastry cukinii, wylać masę jajeczną, rozłożyć pomidory i na koniec zetrzeć resztę sera. Quiche z cukinią

niecodziennikpary
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 143

łyżeczka suszonego lubczyku suszona papryczka sól Ciasto 600 ml bulionu 2 łyżki masła 600 ml mąki pszennej uniwersalnej + mąka do podsypania 2 żółtka Dodatki jajko 2 białka bułka tarta ok. 700 ml oleju do smażenia ewentualnie: sos pomidorowy Soczewice dobrze wypłukać. Zalać 300 ml wrzątku i gotować do zniknięcia płynu. Do gorącej soczewicy dodać masło, kozieradkę, odrobinę soli(...)łzy lub pałki kurczaka. Ponieważ ciasto jest klejące, wygodnie jest zlepiać je wilgotnymi dłońmi . Układać pierożki na kuchennej ściereczce. W miseczce rozbełtać białka z jajkiem. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Pierożki zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, często odwracając pierożki. Wykładać na ręcznik papierowy dla odsączenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 133

kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 133

kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
KLUSKI LENIWE 144

razu tego dnia takie kluski pojawiały się na stole :) Zapraszam do wypróbowania przepisu Skladniki: ok 1 kg sera kasza manna 2 całe jajka sól masło* bułka tarta* śmietana* * opcjonalnie Sposób przygotowania: 1. Ser przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2. Ser dzielimy na 4 części po czym jedna z tych części zabieramy i rozkładamy(...)kostki masła.      b)na rozpuszczone masło wsypujemy ok 3 lyzki tartej bulki i smażymy do momentu aż bułka nam się przyrumieni. Mam nadzieje, że te mięciutkie kluski leniwe przypadną Wam do gustu. Jak juz wspomnialam powyzej można podawać je z bulka tarta, a także można ze smietana. Smacznego

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym 132

mięsa mielonego z indyka 2 jajka 300 g pieczarek 200 g sera żółtego 50 g bułki tartej 150 ml mleka sól, pieprz, suszona natka pietruszki   Przygotowanie Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i mieszamy. Do sporej miski przekładamy mięso, pieczarki, ser, jajka, namoczoną bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Mięso przekładamy do keksówki i pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.   [caption id="attachment_8601" align="aligncenter" width="1024"] Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym[/caption] Zobacz inne przepisy na przekąski do chleba: Boczek Gotowany Pieczeń Z Mięsa Wieprzowego I Warzyw Pasta Z Boczku

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z pieczoną dynią, fetą i świeżym tymiankiem 102

odstawiamy na bok, a pozostałą część miksujemy na purée. Do purée dodajemy jajka, śmietanę i przyprawy, miksujemy na gładko. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy nim formę do tarty o średnicy 25 cm, nakłuwamy widelcem. Przygotowany spód wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Na upieczonym spodzie układamy(...)odłożone plastry dyni i wylewamy na nie przygotowane wcześniej wypełnienie. Wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut, aż masa całkowicie się zetnie. Upieczoną tartę posypujemy rozdrobnioną Fetą lub serem kozim, dekorujemy świeżym tymiankiem. Smacznego! Artykuł Tarta z pieczoną dynią, fetą i świeżym tymiankiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kisz loratyński 134

z boczkiem, zalewana mieszanką jajeczno-śmietanową. Przepyszna, a z moim przepisem jeszcze bardzo prosta. U mnie często na szybki obiad, świetna na ciepło i zimno. Składniki (na tartę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 200g surowego, wędzonego boczku 1 cebula 250ml śmietanki kremówki 4 duże jajka pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku 100g startego parmezanu(...)starty parmezan. Całość zalewamy masą jajeczno-śmietanową i delikatnie obracamy formą, aby równomiernie się rozlała.   Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, do zarumienienia na złocisto. Upieczoną tartę możemy od razu podać lub zjeść też na zimno.   Powrót na górę

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania