Opis kuleczki ziemniaczane: Kuleczki ziemniaczane świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu jak również jako oddzielne danie. Kuleczki nie są duże, więc są idealne również jako przekąska na imprezy. Z wierzchu chrupiąca skórka, mięciutkie wnętrze, podobne do puree. Kuleczki najlepiej usmażyć we frytkownicy – wtedy będą równomiernie rumiane. Jeżeli nie macie frytkownicy, to usmażcie ja na patelni, albo w rondelku. Pamiętajcie tylko żeby papierowym ręcznikiem odsączyć nadmiar tłuszczu. Składniki: 1/2 kg z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...