tarta - 42848 przepisów (strona:242/2857)

Tort makowo-orzechowy 101

serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka zmielonego i sypkiego maku** 1/2 szklanki bułki tartej 125 gr zmielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć, też wyjdzie) Piekarnik grzałka góra-dół, półka druga od dołu, nagrzać do 180 st. Dno tortownicy wyłożyć

moj przepis na
Tarta z jabłkami i bitą śmietaną 83

schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do formy tarty   o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Tartę nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Mus jabłkowy: Jabłka przełożyć do garnka, wlać wodę i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia(...)żelatynę, dokładnie wymieszać), całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Bita śmietana: Mikserem ubić śmietanę na sztywno, następnie dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 4. Tartę wypełnić musem jabłkowym i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyłożyć bitą śmietanę, posypać cynamonem i na całości ułożyć perełki dekoracyjne. Ponownie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Quiche z cukinią i pomidorami 72

łyżka soli 2 średnie pomidory 2 jajka 100 ml śmietanki kremówki sól, pieprz do smaku 200 g żółtego sera Dodatkowo: mąka do podsypania masło do posmarowania formy na tartę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, żółtko, sól i zimne masło, posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, wstawić(...)Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małe kawałki, usnąć miękki środek z nasionami. Wykonanie Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na cienki placek wielkości trochę większej od formy na tartę. Wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Na ciasto zetrzeć połowę sera, następnie ułożyć plastry cukinii, wylać masę jajeczną, rozłożyć pomidory i na koniec zetrzeć resztę sera. Quiche z cukinią

niecodziennikpary
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 118

łyżeczka suszonego lubczyku suszona papryczka sól Ciasto 600 ml bulionu 2 łyżki masła 600 ml mąki pszennej uniwersalnej + mąka do podsypania 2 żółtka Dodatki jajko 2 białka bułka tarta ok. 700 ml oleju do smażenia ewentualnie: sos pomidorowy Soczewice dobrze wypłukać. Zalać 300 ml wrzątku i gotować do zniknięcia płynu. Do gorącej soczewicy dodać masło, kozieradkę, odrobinę soli(...)łzy lub pałki kurczaka. Ponieważ ciasto jest klejące, wygodnie jest zlepiać je wilgotnymi dłońmi . Układać pierożki na kuchennej ściereczce. W miseczce rozbełtać białka z jajkiem. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Pierożki zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, często odwracając pierożki. Wykładać na ręcznik papierowy dla odsączenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 102

kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 102

kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
KLUSKI LENIWE 116

razu tego dnia takie kluski pojawiały się na stole :) Zapraszam do wypróbowania przepisu Skladniki: ok 1 kg sera kasza manna 2 całe jajka sól masło* bułka tarta* śmietana* * opcjonalnie Sposób przygotowania: 1. Ser przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2. Ser dzielimy na 4 części po czym jedna z tych części zabieramy i rozkładamy(...)kostki masła.      b)na rozpuszczone masło wsypujemy ok 3 lyzki tartej bulki i smażymy do momentu aż bułka nam się przyrumieni. Mam nadzieje, że te mięciutkie kluski leniwe przypadną Wam do gustu. Jak juz wspomnialam powyzej można podawać je z bulka tarta, a także można ze smietana. Smacznego

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym 97

mięsa mielonego z indyka 2 jajka 300 g pieczarek 200 g sera żółtego 50 g bułki tartej 150 ml mleka sól, pieprz, suszona natka pietruszki   Przygotowanie Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i mieszamy. Do sporej miski przekładamy mięso, pieczarki, ser, jajka, namoczoną bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Mięso przekładamy do keksówki i pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.   [caption id="attachment_8601" align="aligncenter" width="1024"] Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym[/caption] Zobacz inne przepisy na przekąski do chleba: Boczek Gotowany Pieczeń Z Mięsa Wieprzowego I Warzyw Pasta Z Boczku

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z pieczoną dynią, fetą i świeżym tymiankiem 69

odstawiamy na bok, a pozostałą część miksujemy na purée. Do purée dodajemy jajka, śmietanę i przyprawy, miksujemy na gładko. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy nim formę do tarty o średnicy 25 cm, nakłuwamy widelcem. Przygotowany spód wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Na upieczonym spodzie układamy(...)odłożone plastry dyni i wylewamy na nie przygotowane wcześniej wypełnienie. Wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut, aż masa całkowicie się zetnie. Upieczoną tartę posypujemy rozdrobnioną Fetą lub serem kozim, dekorujemy świeżym tymiankiem. Smacznego! Artykuł Tarta z pieczoną dynią, fetą i świeżym tymiankiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kisz loratyński 99

z boczkiem, zalewana mieszanką jajeczno-śmietanową. Przepyszna, a z moim przepisem jeszcze bardzo prosta. U mnie często na szybki obiad, świetna na ciepło i zimno. Składniki (na tartę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 200g surowego, wędzonego boczku 1 cebula 250ml śmietanki kremówki 4 duże jajka pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku 100g startego parmezanu(...)starty parmezan. Całość zalewamy masą jajeczno-śmietanową i delikatnie obracamy formą, aby równomiernie się rozlała.   Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, do zarumienienia na złocisto. Upieczoną tartę możemy od razu podać lub zjeść też na zimno.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Tarta bez pieczenia z kokosowym kremem i porzeczkowym musem 66

smaczne, ale take korzystne dla naszego zdrowia, pełne wartości odżywczych. Na dowód, że to możliwe i całkiem proste zostawiam Wam pyszną lekką tartę kokosową z owocowym musem :) Smacznego! TARTA BEZ PIECZENIA Z KOKOSOWYM KREMEM I PORZECZKOWYM MUSEM Składniki na formę 16 cm Spód 80 g suszonych daktyli 2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki płatków owsianych Łyżka mąki kokosowej(...)Konsystencja powinna umożliwić wylepienie dna i boków formy, ale być na tyle zwarta żeby po schłodzeniu dało się bez problemu kroić tartę Masą wyłożyć dno i boki formy, polecam wyłożyć formę wcześniej papierem do pieczenia, ułatwi to wyjęcie tarty z foremki Włożyć do lodówki na czas robienia wypełnienia KREM KOKOSOWY Mleko oraz mleczko kokosowe wlać do garnka, wsypać

HealthyCreations
Tarta z pomidorami na cieście francuskim 126

obiad, kolację czy  na deser. Zawsze jest pora na dobrą tartę. Ostatnio przygotowałam bardzo prostą tartę z pomidorami. Dzięki temu, że na spód wykorzystałam gotowe ciasto francuskie jej przygotowanie nie zajęło dużo czasu. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jajka, 2-3 łyżki śmietany, 100 g tartej mozzarelli, 1 łyżka musztardy, kilka listków świeżej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego(...)tymianku, 2 duże pomidory w różnych kolorach (lub 1 duży i kilka koktajlowych), sól, pieprz do smaku. Formę na tartę wyłożyć gotowym, schłodzonym ciastem francuskim. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do  piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Do miski wlać  śmietanę, dodać jajka i ser. Dokładnie wymieszać. Dodać tymianek, listki bazylii, sól i pieprz oraz musztardę. Ponownie

Moja kraina smaków
TARTA BUDYNIOWO CYTRYNOWA + FILMIK 129

Tarta cytrynowo - budyniowa to pyszne ciasto, delikatne, smaczne z pysznym nadzieniem. Ożeźwiające idealne na ciepłe dni. Tartę przygotowałam w Trermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  100 g masła 1 jajko  200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru  1 łyżka soku z cytryny szczypta proszku do pieczenia(...)cytryn skórka otarta z 1 cytryny PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta miksujemy w robocie aż powstanie kruche ciasto. 25 s/o 6. Ciasto wyjmujemy i rozkładamy na natłuszczonej formie do tarty o średnicy 28 cm.  Do dzbana robota wlewamy jajka, śmietanę, cukry, sok z cytryny i Skórkę cytrynową. Miksujemy 20 s/o 6. Masę wylewamy na tartę. Ciasto pieczemy około

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z wędzonym łososiem i szparagami 158

Krucha, chrupiąca tarta z aromatycznym, wędzonym łososiem, chrupiącymi szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 90g masła 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (1 opakowanie - 6 plastrów) 1 pęczek zielonych szparagów 3 łyżki masła sól pieprz(...)szerokości około 5 mm. 5. Na podpieczony spód tarty wylać masę śmietanowo-jajeczną, następnie na wierzchu ułożyć naprzemiennie obok siebie szparagi i paski łososia. 6. Gotową tarte wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 10-15 minut aż masa śmietanowa się zetnie i lekko zrumieni. Nasz łosoś wędzony na zimno jest

Szalona Kuchnia Eweliny