tarta - 42848 przepisów (strona:242/2857)

Kisz loratyński 106

z boczkiem, zalewana mieszanką jajeczno-śmietanową. Przepyszna, a z moim przepisem jeszcze bardzo prosta. U mnie często na szybki obiad, świetna na ciepło i zimno. Składniki (na tartę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 200g surowego, wędzonego boczku 1 cebula 250ml śmietanki kremówki 4 duże jajka pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku 100g startego parmezanu(...)starty parmezan. Całość zalewamy masą jajeczno-śmietanową i delikatnie obracamy formą, aby równomiernie się rozlała.   Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, do zarumienienia na złocisto. Upieczoną tartę możemy od razu podać lub zjeść też na zimno.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Tarta bez pieczenia z kokosowym kremem i porzeczkowym musem 72

smaczne, ale take korzystne dla naszego zdrowia, pełne wartości odżywczych. Na dowód, że to możliwe i całkiem proste zostawiam Wam pyszną lekką tartę kokosową z owocowym musem :) Smacznego! TARTA BEZ PIECZENIA Z KOKOSOWYM KREMEM I PORZECZKOWYM MUSEM Składniki na formę 16 cm Spód 80 g suszonych daktyli 2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki płatków owsianych Łyżka mąki kokosowej(...)Konsystencja powinna umożliwić wylepienie dna i boków formy, ale być na tyle zwarta żeby po schłodzeniu dało się bez problemu kroić tartę Masą wyłożyć dno i boki formy, polecam wyłożyć formę wcześniej papierem do pieczenia, ułatwi to wyjęcie tarty z foremki Włożyć do lodówki na czas robienia wypełnienia KREM KOKOSOWY Mleko oraz mleczko kokosowe wlać do garnka, wsypać

HealthyCreations
Tarta z pomidorami na cieście francuskim 128

obiad, kolację czy  na deser. Zawsze jest pora na dobrą tartę. Ostatnio przygotowałam bardzo prostą tartę z pomidorami. Dzięki temu, że na spód wykorzystałam gotowe ciasto francuskie jej przygotowanie nie zajęło dużo czasu. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jajka, 2-3 łyżki śmietany, 100 g tartej mozzarelli, 1 łyżka musztardy, kilka listków świeżej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego(...)tymianku, 2 duże pomidory w różnych kolorach (lub 1 duży i kilka koktajlowych), sól, pieprz do smaku. Formę na tartę wyłożyć gotowym, schłodzonym ciastem francuskim. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do  piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Do miski wlać  śmietanę, dodać jajka i ser. Dokładnie wymieszać. Dodać tymianek, listki bazylii, sól i pieprz oraz musztardę. Ponownie

Moja kraina smaków
TARTA BUDYNIOWO CYTRYNOWA + FILMIK 134

Tarta cytrynowo - budyniowa to pyszne ciasto, delikatne, smaczne z pysznym nadzieniem. Ożeźwiające idealne na ciepłe dni. Tartę przygotowałam w Trermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  100 g masła 1 jajko  200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru  1 łyżka soku z cytryny szczypta proszku do pieczenia(...)cytryn skórka otarta z 1 cytryny PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta miksujemy w robocie aż powstanie kruche ciasto. 25 s/o 6. Ciasto wyjmujemy i rozkładamy na natłuszczonej formie do tarty o średnicy 28 cm.  Do dzbana robota wlewamy jajka, śmietanę, cukry, sok z cytryny i Skórkę cytrynową. Miksujemy 20 s/o 6. Masę wylewamy na tartę. Ciasto pieczemy około

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z wędzonym łososiem i szparagami 161

Krucha, chrupiąca tarta z aromatycznym, wędzonym łososiem, chrupiącymi szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 90g masła 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (1 opakowanie - 6 plastrów) 1 pęczek zielonych szparagów 3 łyżki masła sól pieprz(...)szerokości około 5 mm. 5. Na podpieczony spód tarty wylać masę śmietanowo-jajeczną, następnie na wierzchu ułożyć naprzemiennie obok siebie szparagi i paski łososia. 6. Gotową tarte wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 10-15 minut aż masa śmietanowa się zetnie i lekko zrumieni. Nasz łosoś wędzony na zimno jest

Szalona Kuchnia Eweliny
Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami 152

wegetariańską. Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami jest prosta w przygotowaniu i wybornie smakuje zarówno na ciepło, jaki na zimno. Kto robi razem ze mną? Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami Czas przygotowania: 130 minut   Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżka(...)wyjmujemy z piekarnika, usuwamy fasolę, a na podpieczone ciasto wylewamy masę jajeczną. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pieczemy kolejne 20-25 minut, aż masa się ładnie zetnie. Tartę kroimy na kawałki i podajemy na  ciepło lub na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem 105

malakserem lub ręcznie siekamy nożem na stolnicy. Otrzymaną masę szybko wyrabiamy, tworzymy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy formy i przenosimy do formy zakrywając(...)długości i układamy w mozaikę na podpieczonym kremie budyniowym. Całość posypujemy 1 łyżeczką ksylitolu. Pieczemy 30 minut, aż rabarbar zmięknie. W razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia. Smacznego! Artykuł Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kardinable nadziewane serem 108

łyżki słodkiej śmietany 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku żółty ser do nadziewania dodatkowo : 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów olej do smażenia Paprykę , cebulę , chilli i seler naciowy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy wszystkie warzywa do czasu aż całkowicie zmiękną . Na koniec dorzucamy mrożony groszek(...)czosnek, mieloną słodką paprykę , mieszamy i smażymy jeszcze około 5 minut . Zostawiamy do ostudzenia . Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy wystudzone warzywa , śmietanę , roztrzepane widelcem jajko , 2 łyżki bułki tartej , 2 łyżki wody , 2 łyżki śmietany , suszoną kolendrę , sól i pieprz do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość wyrabiamy na gładką masę . Łyżką nabieramy porcję i do każdej do środka

Ogrodnik w podróży
Waniliowa Tarta Z Mrożonymi Owocami 134

szybko ciasto, owijamy w   folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą noc. 2. Następnie wyklejam nim wcześniej wysmarowana i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa 3. Wszystkie składniki oprócz owoców, umieszczamy w misie i miksujemy  krótko  do połączenia się ich (ważne aby było to  krótko  gdyż, dłuższe(...)spód,  który wcześniej posmarowaliśmy surowym białkiem (resztę białka możemy zamrozić i zużyć jak nazbiera się go więcej). Na wierzchu układamy zamrożone owoce (  nie rozmrażamy ich wcześniej ! ) i tartę wkładamy do pieca na 180 stop na około 50-55 minut. Jeszcze ciepłą tartę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !! Ps. ciasto uda się również w tortownicy lub innej formie do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Tarta na francuskim cieście z brukselką i szynką parmeńską (Torta di sfoglia con cavoletti di bruxelles e prosciutto crudo) 126

grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami szynki.  **** Riscaldate il forno statico a 200 gradi, invece il forno ventilato a 180 gradi. Srotolate la pasta sfoglia e mettetela(...)bruxelles, poi le fettine di prosciutto crudo.  Na brukselkę i szynkę wylewamy masę jajeczną.  **** Sistemate il composto di uova dentro stampo. Brzegi ciasta zawijamy na wierzch. Tart ę  oprószamy 2 łyżeczkami startego parmezanu. Tart ę  pieczemy ok. 30-40 minut do złotego koloru. **** Ripiegate i bordi dell'impasto. Cospargete la superficie con 2 cucchiaini

La grande e la piccola cuoca
Kotlety z udka kurczaka 76

zwykłe udka z kością to bez problemu możecie przygotować takie kotlety, jednak będzie to bardziej czasochłonne. Składniki 4 udka z kurczaka bez skóry i kości 1 jajko Bułka tarta Sól, pieprz Olej do smażenia Przygotowanie Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie(...)rozbijamy je przez folię spożywczą lub woreczek, tak aby nie uszkodzić struktury mięsa, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. W jednej miseczce przygotowujemy roztrzepane jajko, do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Nasze mięso obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się panierki

Programista w kuchni
Roladki z kurczaka z serem Camembert i czerwoną cebulą 119

kurczaka. 2 średniej wielkości cebule czerwone 1 łyżka masła 2 łyżki brązowego cukru jasnego 5 średniej wielkości piersi z kurczaka 1/6 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1/2 kubka bułki tartej 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 12 dkg sera Camembert olej słonecznikowy do smażenia Jak przygotować kurczaka z serem Camembert . Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem(...)Boki brzegu pozostawić bez farszu. Zawinąć roladkę poprzez założenie pustych boków mięsa delikatnie do wewnątrz a następnie zrolowanie. Jajka wybić na talerz, roztrzepać widelcem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą a na trzeci mąkę. Roladki obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelnię wylać olej. Rozgrzać. Na rozgrzany olej wykładać

mecooks
Tarta jabłkowa 143

mnie miały one dość duże kawałki) – 2 łyżki soku z cytryny – łyżeczka cukru (dosładzamy w zalezności od upodobań) – cynamon (do smaku) – 2 łyżki bułki tartej Pokrojone jabłka należy wrzucić na patelnię i podgotować je chwilę razem z cytryną, cukrem i cynamonem. Gdy jabłka będą lekko miękkie (ale nie mogą się rozpadać, u mnie trwało(...)jadną większą od drugiej. Większą część rozwałkować, dobrze podsypując mąką stolnicę i wyłożyć dno oraz boki do wysokości ok 1,5cm. Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem, a następnie posypać bułką tartą (zapobiegnie to rozmiękaniu ciasta). Wyłożyć jabłka. Całość przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta i dobrze połączyć brzegi. Wierzch ponakłuwać widelcem i jeżeli chcecie mieć na wierzchu fajną skorupkę: można

Relaxtime
Żółta fasolka szparagowa. Jak ugotować? 99

się gotuje. Składniki: 350 g fasolki szparagowej żółtej świeżej płaska łyżeczka soli nieco większa łyżeczka cukru zimna woda Do podania: 3 łyżki masła 4 – 4,5 łyżeczki bułki tartej Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą?   Przygotowanie: Fasolkę płuczę w zimnej wodzie, oczyszczam odcinając delikatnie końce. Wrzucam do garnka i zalewam wodą lekko ponad stan fasolki. Doprowadzam do wrzenia(...)nawet od 4 do 10 minut jest gotowa. Trzeba próbować w trakcie gotowania, to najlepszy sposób (u mnie także na makaron, kasze, ryż). W rondelku roztapiam masło, dodaję bułkę tartą energicznie mieszając, w razie potrzeby lekko dosalam gdyby fasolka okazała się zbyt mało słona. Gotową ciepłą fasolkę polewam roztopionym masłem wymieszanym z bułką. Podaję:) SMACZNEGO! Inne rady: Można

Zasmakuj Kuchni