butelki, bądź i wrzucić te dwie laski cynamonu. Do kawy, herbaty,kasz,owsianek bardzo pyszny. Smacznego :D SYROP DODAJ RÓWNIEŻ DO: Owsianka z orzechami i bananem Manna z tartym jabłuszkiem
Moje pyszne gotowaniewiem, że na pewno do niego powrócę :) SKŁADNIKI I PRZYGOTOWANIE CIASTO: 300g zmielonych orzechów włoskich + połówki orzechów do ozdobienia tortu 8 jajek 250g cukru pudru 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i mielone orzechy. Mieszamy. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy
Moje Kuchenne Rewelacjejogurt naturalny Wykonanie: Granat należy obrać i podzielić na cząstki, wydłubując same nasionka (ziarenka) bez białych błon. Kaki obrać, przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i starty na tarte o małych oczkach imbir. Zmiksować na gładki mus. Deser nakładać na zmianę do dwóch pucharków/szklanek. Warstwy: 2 łyżki musli, dwie łyżeczki jogurtu, dwie łyżki musu z kaki
Pasja Smakubakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym serem :) Jeżeli chcesz zrobić frytki zapraszam do wcześniejszego przepisu, o TUTAJ
Zdrowie na języku :Pśniadanie :) Zdrowe, lekkie, pełne witaminek! Podczas jedzenia nie ubrudzisz sobie rąk, bo nie są tłuste i klejące! Śmieję się, że przypominają rafaello - tylko w wersji wytrawnej :D Zamiast bułki tartej czy kaszy manny do zagęszczenia dodałam wartościowe siemię lniane :) Składniki (ok. 20 kuleczek): - 300 g mielonej piersi z kurczaka - 1 małe jajko - 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego - sól, pieprz
Zdrowie na języku :Pblaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi ciasta zawiń. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz 20 minut. Po upieczeniu wyciągnij, posmaruj koncentratem pomidorowym, wyłóż farsz i posyp tartym serem bądź mozzarellą. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 5 minut, do momentu rozpuszczenia się sera. UWAGA! Jeżeli nie dodajesz sera (ja tak jadam i wg mnie ser jest
Zdrowie na języku :Ppłynem do mycia naczyń i wodę i myje się tarkę od środka (tam jest łatwo bo powierzchnia jest gładka) a następnie od zewnątrz wydłubując z każdej dziurki tarki resztki tartego sera lub innego składnika. A jest na to o wiele prostszy sposób! Po starciu sera na tarce wystarczy zestrzeć na tarce kawałek ziemniaka – nawet nie trzeba go obierać
WojnaNaSmaki.plkrokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy w nim naszego naleśnika, by potem obtoczyć jeszcze w bułce tartej. Obsmażamy na złoto z dwóch stron. I gotowe ;) Można je jeść z dodatkiem keczupu, sałatki, albo po prostu w wersji samotnej
Lawendowe Niebomiski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy :) Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z sałatką z pomidora i ogórka. Pyszne
Lawendowe Niebomielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanej patelni przesmarowanej oliwą. SOS w rondlu o grubym dnie topię masło i dodaje mąkę aby powstała zasmażka. Następnie dodaję szklankę mlek energicznie mieszając
Magiczna kuchnia Dariipora 1/2 pietruszki kawałeczek selera 100 ml śmietany do zup i sosów 15 dag serka topionego śmietankowego 35 dag mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej liść laurowy sól pieprz do smaku 1,5 litra wody WYKONANIE Do wody dodać warzywa liść laurowy i gotować ok 30 min. Warzywa wyjąć . Marchewkę zetrzeć
W kuchennym oknie Ewymuszą być wielkie jak patelnia. Nie muszą być posypane cukrem. Nie muszą być podane z gulaszem. Choć nie ukrywam, że takie też lubię. Mogą być małe. Chrupiące, dzięki dodatkowi tartej bułki. Podane z różnymi dodatkami. Dziś pierwsza propozycja. Szpinak, feta i suszone pomidory. Czytaj więcej
bistro mamaznudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to udka. Mają zupełnie inny smak. Czytaj więcej
Ana Mari's worldjednym jajkiem. Dno naczynia żaroodpornego smaruję tłuszczem (w moim przypadku masłem), nakładam kolejno : pierwszą warstwę kaszy, warstwę serową i drugą warstwę kaszy. Na wierzchu kładę plasterki pozostałych pieczarek, posypuję tartym żółtym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę do 30 minut. Smacznego
Kuchnia Elliełyżeczki cukru sól zmielony czarny pieprz Sos beszamelowy: 50 g masła 2 płaskie łyżki mąki 300 ml mleka sól szczypta gałki muszkatołowej 1/2 szklanki tartego parmezanu PRZYGOTOWANIE: *Bakłażany: Bakłażana pokroić na półcentymetrowe plastry. Posolić i podsmażyć na oliwie z oliwek ( 2 łyżki oliwy). Usmażone układać na ręcznikach papierowych, aby oddały tłuszcz który pochłonęły
kulinarnyJa