raczej bardzo delikatny. Jednak wędlinka na kanapki wyszła pyszna. składniki: 1,5 kg schabu 2-2,5 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki majonezu 4 łyżki tartego chrzanu, użyłam Kieleckiego kilka listków laurowych 1 łyżeczka angielskiego ziela 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarenkach 1 łyżka ziaren jałowca Schab oczyścić z wszystkich błonek. Mięso przełożyć do garnka, wlać
Monia miesza i gotujesuper jest mąka razowa, tym razem natomiast wysypałam natłuszczoną blachę kaszką manną. Efekt ciekawy, zwłaszcza wizualnie na skórce chleba. Jedno jest pewne - nigdy nie będę już używać bułki tartej, nawet przy pieczeniu słodkich ciast
Z butelką mleczka w tleProste, łatwe i przyjemne.... Bierzemy cukinię, jajo lub dwa i tyle mąki, żeby związała się cała woda z tartej cukinii. Solimy, pieprzymy i wykładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smażymy na małym ogniu dość długo z obu stron, żeby nie były surowe. Koniec kropka. Przepis banalny a ile radości :) Zapraszam też na Facebook
Z butelką mleczka w tlesmakami. Do przygotowania tego dania wykorzystałam: 1 cukinię średniej wielkości Panierka to: 2 jajka, pieprz, sól, oregano, czosnek, trochę mleka (aby panierka nie była ciężka) Zamiast bułki tartej użyłam kupionej w sklepiej z orientalną żywnością panierki do chrupiącego kurczaka. Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem
Z butelką mleczka w tlesosem. Kilka porad: - wodę na makaron solimy dopiero wtedy gdy się zagotuje (w ten sposób gotuje się szybiej) - makaronu do sosu nigdy nie przelewamy wodą - makaron po ugotowaniu zasypujemy tartym parmezanem, mieszamy i dopiero zalewamy sosem - do wszystkiego co zawiera pomidory zawsze dodajemy odrobine cukru, również do takiego sosu jak mój
Z butelką mleczka w tlestarta na grubych oczkach tarki 2 marchewki z rosołu ok 1,5 litra wywaru dowolnego (tylko błagam nie z kostki rosołowej) gorącego! kapka oliwy 1 łyżka masła 2 łyżki tartego parmezanu Do dużego i szerokiego garnka nalewamy trochę oliwy, po jej rozgrzaniu wrzucamy na nią cebulę i czosnek, podsmażamy. Wsypujemy do tego ryż (nie płukany!) i smażymy aż zrobi
Z butelką mleczka w tleczym połączyć z pokrojonymi w grubą kostkę paluszkami krabowymi. Makaron przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Całość można oprószyć tartym parmezanem. Moje posty
Słodka Stronaszersze brzegi. Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy, posypać oregano, bazylią, pieprzem, pociętym drobno czosnkiem, odrobinę posolić, dodać swoje ulubione składniki i posypać tartym żółtym serem lub mozzarellą . Moje posty
Słodka Stronaukładamy warstwy: makaron, sos pomidorowy, sos beszamelowy, makaron itd. w zależności ile warstw chcemy uzyskać. Na górze powinien znaleźć się makaron. Całość posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekamy w piecu nagrzanym do temperatury 175 stopni przez ok. 25 minut. Podajemy ok. 15 minut po wyciągnięciu z piekarnika. Moje posty
Słodka Stronawrzucamy go do garnka w którym się gotował, dodajemy podsmażony boczek i wlewamy przygotowaną śmietankę z żółtkami. Podgrzewamy 2-3 minuty ciągle mieszając. Podajemy od razu po przyrządzeniu posypane tartym serem. Moje posty
Słodka Stronałyżki kakao cukier waniliowy ok. 150 g konfitury wiśniowej ok. 330 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudu fix do śmietany słoik wisienek koktajlowych ok. 50 g tartej gorzkiej czekolady *w wersji dla dorosłych biszkopty można dodatkowo nasączyć likierem wiśniowym Mini Torciki Szwarcwaldzkie - Sposób przygotowania: Blaszkę o wymiarze ok. 40 x 55 cm wyłożyć pergaminem. Mąki
Słodka Stronawysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania (ok. 20 x 30 cm). Na niego kładziemy ugotowane warzywa, paprykę, oliwki oraz tuńczyka. Całość zalewamy sosem serowym, a wierzch posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni ok. 20 minut. Moje posty
Słodka Stronaręcznikach papierowych. Sos pomidorowy mieszamy z przyprawami i wykładamy na ciasto. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło
Słodka Stronazrumienienia. Następnie dodajemy paprykę, pomidory, bulion i wszystko razem dusimy do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawiamy. Ugotowany al dente makaron mieszamy razem z sosem, wykładamy na talerze i posypujemy tartym serem. Moje posty
Słodka Stronajednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty. Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem. Moje posty
Słodka Strona