tarta - 42848 przepisów (strona:2142/2857)

Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem 176

szpinaku mrozonego lub swiezego 175 g kremowego sera(dalam Philadelphie) 1 cebula 2 zabki czosnku galka muszkatalowa sol,pieprz(pieprzu sporo) 2 lyzki bulki tartej 1 lyzka masla ghee Dodatkowo:100g boczku,1 cebula,1 lyzka masla ghee lub oleju Wykonanie: Szpinak rozmrozic,odcisnac na sitku nadmiar wody. Na rozgrzanej patelni z maslem ghee podsmazyc w drobna kostke pokrojona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Salatka z surowej cukinii-pyszna 42022

okolo 15 minut.Do marynaty dodalam kilka lodyzek tymianku cytrynowego. Przed podaniem schlodzic w lodowce.Tak przygotowana salatka jest smacznym i zdrowym dodatkiem do kazdego letniego dania obiadowego. Dodatkowo wzbogacona tartym parmezanem lub plasterkami surowej szynki z dodatkiem bagietki moze stanowi odrebne pyszne danie np.kolacyjne.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Knedle ze śliwkami i masełkiem makowym- Zwetschgenknödel mit Mohnbutter 144

rodzinka je uwielbia.Ja lubie je i jesc i robic. Zrobilam je z maki orkiszowej 630,ale ten sam efekt uzyskacie uzywajac zwyklej maki pszennej.Tym razem mala odmiana ,zamiast bulki tartej z maslem do polania proponuje maselko makowe.Chrupiacy slodki mak z nuta cynamonu To jest pyszne!Koniecznie sprobujcie! Skladniki na 18 knedli: 1 kg ziemniakow 30 dkg maki 1 lyzka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe" frytki"z filetem z indyka w panierce z pestek dyni 159

tylko beda zachwyceni..Polecam! Skladniki na 4 porcje: 4 filety z indyka lub kurczaka a´150 g sol,pieprz 50 g pestek z dyni 60 g bulki tartej ( lub czerstwej bulki) 1 dynia Hokkaido okolo 1 kg 2 lyzki oliwy 1 lyzeczka slodkiej papryk3 lyzki masla ghee ziola np.rozmaryn,szalwia (niekoniecznie) Wykonanie: Filety z indyka lekko rozbic pod folia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety rybne z łososia w panierce z sezamu, z sosem z orzeszków ziemnych i kapustą pok-choi 220

delikatne i puszyste.Na pewno dzieciom tez beda smakowyly.Znakomite rowniez na zimno np. do kanapek.Bardzo polecam. Skladniki na kotlety: 600 g filetu z lososia 1 czerstwa buleczka 2 lyzki bulki tartej 2 lyzki sosu rybnego (moze byc sojowy) sok z 1/2 limonki 1/2 lyzeczki imbiru (swiezy jeszcze lepszy) 1 jajko sol 3-4 lyzki sezamu do panierownia Skladniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ziołowy sos beszamelowy-prawie wszystko o beszamelu 226

ryzu sos musztardowy- do sosu podstawowego dodac 1 lyzke musztardy.Podprawic maslem.Podawac do ryb i jajek na twardo i wkoszulkach sos mornay- do sosu beszamelowego dodac czubata lyzke tartego,ostrego sera.Znakomity do zapiekanek i warzyw z wody zrodlo:Kuchnia polska-rodzaje sosow             "Essen & Trinken" Heft 6/2014

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz pod tymiankowym beszamelem zapiekany z burakiem liściowym 207

caly otulony sosem jest bardzo soczysty,a dzieki dodatkowi ziol i parmezanu aromatyczny sos wzbogacil tez smak ryby.Tak przygotowany dorsz to ciekawa konkurencja i urozmaicenie dla panierowanego w bulce tartej fileta z ryby.Zaloze sie,ze tak przygotowana rybe zje ze smakiem kazdy,nawet ten nie przepadajacy specjalnie za rybami. Skladniki na 4 porcje: 4 odfiletowane kawalki dorsza a ca.150

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa ogórkowa 210

dzień - prosta ,a przy tym wyjątkowo smaczna.Zupę przygotowałam na esencjonalnym wywarze z warzyw,bo to najlepsza baza dobrej zupy.Ogórkowa to pożywna zupa z ziemnakami,marchewką i tartymi ogórkami kiszonymi,koniecznie ukiszonymi samodzielnie w domu.Zatem czas sięgnąc do spiżarni .... Zupę można oczywiście przygotować na wywarze z mięsa,wówczas do gotownia włoszczyzny wystarczy dodać mięso i gotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cygara schabowe z czereśnią 138

taka kombinacja przypadnie go gustu. składniki na 2 porcje 2 plastry schabu ( po 100 g ) 8 czereśni ( wydrylowanych ) sól morska do smaku pieprz do smaku ok. 1 szk bułki tartej olej rzepakowy do smażenia 2-3 jajka Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Udka faszerowane 203

udka z kurczaka ( duże ) 1 duża marchewka 1 duża czerwona cebula 200 g sera feta 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz czarny do smaku czosnek granulowany do smaku chili do smaku słodka papryka ( do posypania ) Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pierogi z kurkami i warzywami 137

suszone pomidory ( odsączone z oleju ) 1 czubata łyżka kaparów 1,5 szk warzywnej mieszanki chińskiej ( mrożonej ) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki oleju rzepakowego sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Ciasto : 750 g mąki pszennej typ 500 + do podsypywania 375 ml gorącej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli

Ewa w kuchni
Łosoś w sosie koperkowym (posypce koperkowo-cytrynowej) 126

łosoś w sosie koperkowym, a właściwie w posypce koperkowo-cytrynowej… Łosoś w sosie koperkowym – składniki: 2 kawałki łososia otarta skórka z 1 cytryny 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanego koperku ( ja korzystałam z mrożonego) 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz, sok z cytryny   Łososia po umyciu i osuszeniu układam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Skrapiam sokiem

UgotujmyTo.pl
Ciasto z rabarbarem na maślance 184

Cóż, sezon na rabarbar trwa, więc też postanowiłam wypróbować kilka nowych przepisów na ciasto z rabarbarem. W ostatni weekend przygotowałam pyszne ciasto na maślance z rabarbarem i tartę. Ciasto na maślance robiłam już 2 razy, bo należy ono do fantastycznej kategorii „proste i pyszne”, a tartę będę robiła drugi raz w ten weekend, bo za pierwszym razem

UgotujmyTo.pl
Brownie z buraczkami 150

tych najmiejszych oczkach do ziemniaków i je bardziej odcisnę… bo na pewno będzie następny raz..:) Zapraszam na pyszne brownie z buraczkami. Brownie z buraczkami Składniki: 1 szklanka tartych buraków (około 2-3 buraków) 200 g gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 150 g masła 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki 3 jajka 1. Ugotowane lub upieczone buraki

UgotujmyTo.pl
Oryginalny prezent dla miłośnika grillowania – domowa przyprawa do dań z grilla 165

domowych przypraw do grilla można w mniejszych ilościach dodać do nich również: pieprz cayenne czarny pieprz szałwię lub tymianek (idealnie pasuje do drobiu) nasiona selera (idealnie pasują do wołowiny) tarte skórki cytrusów koper Jednak nie próbujmy tych wszystkich składników naraz. Ponieważ efekt końcowy będzie taki, jak brzmi orkiestra bez dyrygenta. Eksperymentowanie z różnymi przyprawami pozwoli nam uzyskać wyjątkowe profile

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania