Jajko to nieodłączny element Wielkanocny. Jest największym symbolem i bohaterem nadchodzących świąt. A co powiecie na jajko w wersji na słodko? Tak, to możliwe! Zapraszam Was na wspaniałe tartaletki, które wizualnie świetnie odgrywają rolę jajka. Czekoladowy, delikatny i niezwykle kruchy spód po brzegi wypełniony […] Artykuł Wielkanocne tartaletki „Słodkie jajko” pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...