tarta - 42848 przepisów (strona:2130/2857)

Cebulowy naan i wołowe kofty 145

posiekaną cebulę, jajko, przyprawy , posiekaną natkę pietruszki , starte ziemniaki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wy rabiamy masę ( jak nie będzie si ę chc iało zawiązać to dodać troszkę bułki tartej ) . Dzielimy na porcj e wielkości piłki golfowej . Kładziemy na półmisku i zostawiamy pod ściereczką na 25min. Smażymy w woku na złotobrązowo. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy

Gaździnka warzy
Kotleciki z Soli w koperkowym sosie 175

Przygotowanie: W misce wymieszać posiekaną pietruszkę, pora, zmiksowaną rybę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy. Dosypać bułki tartej, wbić jajko. Kotleciki usmażyć na złoty kolor. Kapustę kiszoną pokroić, zetrzeć do niej marchewkę i dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i oliwą, wszystko dobrze wymieszać

Gaździnka warzy
Krokiety z kapustą i Kozakami 115

zostawić do sosu ). Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody, posiekać i wymieszać z grzybami ( doprawić do smaku ) Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zwinąć. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety usmażyć na złoty kolor. Z pozostałej z grzybów wody zrobić sos ( zagęścić mąką lub śmietaną, doprawić do smaku ) polać nim krokiety i ........................ Smacznego

Gaździnka warzy
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 151

środek naleśnika i zwinąć. Gotowe krokiety wło żyć do lodówki ( schłodzone łatwiej się panierują ). Obtoczyć w mące, rozbełtanym i przyprawionym solą i pieprzem jajkiem , a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor , tak aby skórka była chr upka.... Smacznego

Gaździnka warzy
Kotlety jaglane z Solą 139

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 150 g Soli średnia marchewka pół pęczka natki pietruszki kilka suszonych pomidorów 2 jajka 100 g fasolki szparagowej 4 łyżki bułki tartej Sos 180 g jogurtu greckiego kilka kropel cytryny łyżeczka cukru sól, pieprz pół pęczka posiekanego koperku  Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki

Gaździnka warzy
Klopsiki z pomidorami 298

jajko, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, pół bułki namoczonej w mleku, pół pęczka posiekanej natki, przeciśnięty przez praskę czosnek (jak nie będzie chciało się zlepić, dodać 2-3 łyżki bułki tartej) i startą na większych oczkach marchewkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą oregano. Uformować małe kuleczki i podsmażyć na oleju. Cebulę białą i czerwoną pokroić (drobno), podsmażyć na łyżce

Gaździnka warzy
Kotlety ziemniaczane z ogórkowym sosem 296

ząbkami czosnku, kminkiem i listkiem laurowym. Dokładnie potłuc (listek wyciągnąć), kiedy przestygną dodać jajko, mąkę, startą na małych oczkach cebulę, sól i pieprz. Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. W rondelku roztopić łyżkę masła, posypać łyżką mąki. Zasmażkę rozprowadzić wodą, a następnie dodać do niej starte na dużych oczkach ogórki

Gaździnka warzy
MIDDLE EASTERN ETHNICITY 134

cebula kilka ząbków czosnku 1 jajko 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka ostrej papryki sól i pieprz do smaku 2 kajzerki namoczone w mleku (ewentualnie 2-3 łyżki bułki tartej) krem brokułowy 1 brokuł włoszczyzna sól i pieprz do smaku pestki dyni kilka listków mięty Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy

GRUBY WAŁEK
Szarlotka 150

lodówki na 30 minut.Drugą część ciasta owinąć w folię i schować do zamrażalki. W między czasie na drobnych oczkach zetrzeć jabłka, dodać do nich około 2 łyżki bułki tartej, wymieszać, wyłożyć je na schłodzone w lodówce ciasto. Drugą połowę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i rozprowadzić na jabłkach. Piec 25- 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzone posypać

Krakowskie smaki Ani
Krokiety z farszem serowo- pieczarkowym 270

pozostały grudki. Smażyć na rozgrzanej patelni.  Wykonanie krokietów: Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz, składamy w kwadracik, obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na zloty kolor z obu stron

Krakowskie smaki Ani
Ryż z warzywami i schab w cieście 162

warzywa wystarczyłyby na obiad jednak męska część moim konsumentów bez mięsa nie wyobraża sobie żadnego obiadu;) Dlatego też aby nie przejadł się im klasyczny schabowy w panierce z bułki tartej postanowiłam zrobić im schabowego w pysznym, pulchnym cieście. Całość skomponowała się idealnie;) Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek  oliwa

Krakowskie smaki Ani
Sosy i inne dodatki do steków 172

kaparów, wypłukanych i posiekanych 1 posiekany ząbek czosnku Przygotowanie: W małej misce połączyć wszystkie składniki. Podawać tak przygotowany dodatek bez gotowania. Chrzanowo-śmietanowy sos Składniki: ½ szklanki śmietany 2 łyżki tartego chrzanu 1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku ¼ łyżeczki soli koszernej ¼ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: W małej misce wymieszać wszystkie składniki, podawać z ulubionym stekiem Karmelizowana Cebula Składniki: 2 łyżki oliwy

naRuszcie
Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 247

chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz przygotowanie Szpinak opłukać, włożyć do garnka, podgrzewać aż zwiędnie, osączyć na sicie, lekko pokroić. Wszystkie składniki pulpetów przełożyć do miski wyrobić dokładnie. Uformować 9 pulpecików wielkości orzecha włoskiego

Stare Gary
Sałata z gotowanym kurczakiem 116

Składniki: 1 garść sałaty ( może być mix sałat ) 1 pałka kurczaka z rosołu 1 pomidor 1 łyżeczka tartego parmezanu 1/3 cebuli 1 łyżeczka majonezu sól Sposób przygotowania: 1. Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. 2. Kurczaka oddzielić od kości i podzielić na kawałki. 3. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić na grubsze plastry. 4. Cebulę pokroić na krążki

A Ty Smakuj Mnie
SPÓŹNIONE SPAGHETTI Z CZOSNKIEM I CUKINIĄ 201

minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gdy cukinia zmięknie, dodać przestudzony makaron, dobrze połączyć z resztą składników. Wykładać na talerze dodatkowo skrapiając oliwą. Nie miałam akurat tartego parmezanu, ale myślę, że byłby także mile widziany, choć nie jest konieczny. Smacznego

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania