Szarlotka jesienna na cienkim cieście

Szarlotka jesienna na cienkim cieście

Szarlotka jesienna na cienkim cieście

Szarlotka jesienna na cienkim cieście z dużymi kawałkami jabłek i grubą, chrupiącą kruszonką to najlepsza osłoda jesiennych wieczorów. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica o średnicy 20 cm) Składniki: Ciasto: 350 g mąki 250 g margaryny (1 kostka) 1 żółtko 80 g cukru Masa jabłkowa: 1 ½ kg kwaśnych jabłek (u mnie renety) 150 g cukru ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki kaszy manny Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto i podzielić na 3 części. 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.