marchewki 3 łyżki sosu sojowego 1 brokuł 3 małe piersi kurczaka sól pieprz tymianek oliwa z oliwek 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy starte na grubych oczkach marchewki. Wlewamy sos sojowy i dusimy
Moje Kuchenne Rewelacjewiększe pietruszki , ćwierć średniego selera , około 15 cm zielonej części pora , 2 duże liście laurowe , 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego , pól szklanki kwaśnej gęstej śmietany , 3-4 łyżki tartego chrzanu , 1 surowe żółtko , 4 surowe białe kiełbaski , 4 jajka ugotowane na twardo , sól do smaku, szczypta cukru . Wędzonkę opłukać i w całości włożyć do garnka z zimną
Codzienna kuchnia niecodziennamakaronie. Paprykę pokroić w kostkę. Brokuł lekko podgotować w wodzie lub na parze. Pomidory pokroić w plastry. Wszystkie warzywa kolejno układać warstwami na pozostałych składnikach w naczyniu. Całość posypać tartym serem Mozzarella oraz ziołami. Zapiekankę podawać z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami oraz pieprzem. Smacznego
Fit-aminaoraz ostrą papryką warzywa mieszamy na jednej patelni, kurczaka smażymy, dodajemy do warzyw. Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy na patelni lub w piekarniku. Możemy posypać tartym serem twardym dojrzewającym SMACZNEGO
Luźna Kuchniaoprószonych cukrem i cynamonem, jak i tej szpinakowej wariacji. Mi wystarczyły za cały obiad, skąpałam je w wyśmienitej włoskiej oliwie, którą dostałam w prezencie i oprószyłam tartym parmezanem. Można je również potraktować jako dodatek do jakiegoś apetycznego kawałka mięsa. Zobacz również inne wersje na ---- > pierogi leniwe i kopytka . Pierogi leniwe ze szpinakiem - przepis
Moje Qulinariazasadzie cały grudzień pachnie mi przyprawą do piernika, cynamonem i tartymi orzechami. Mam czasem wrażenie, że zaraz znajdę je w sałatce jarzynowej i kurczaku ;) Ale żeby tradycja była zachowana to i piernik powinien być, prawda? Składniki: 125 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru (ja dodałam brązowego i białego pół na pół) 3 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy wodę po gotującym się makaronie i całość jeszcze raz dokładnie blendujemy. Odcedzony makaron mieszamy z otrzymanym pesto. Całość posypujemy tartym serem, dodajemy dla ozdoby listek bazylii. *Mi najbardziej smakuje pesto robione z pinii - bo właśnie takie jest tradycyjne. Możecie jednak zrobić je w domu z nerkowcami, słonecznikiem lub orzechami
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!prosciutto 100 - 200 g szparagów 2 duże ząbki czosnku odrobina chilli pokrojonego w drobną kostkę 1 łyżeczka drobno pokrojonego szczypiorku 1 łyżeczka drobno pokrojonej bazylii 3 łyżki tartego parmezanu sól i pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente. W czasie jak makaron się gotuje na patelni rozgrzewamy 2 - 3 łyżki oliwy i wrzucamy na nią pokrojone w kostkę prosciutto
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czego się nie robi podczas akcji "wietrzenia lodówki"? ;) Pewnego pięknego dnia naszło mnie na zużycie leżących już parę dni w lodówce bananów. A że akurat robiłam tarte, którą podzieliłam się z Wami ostatnio - postanowiłam zrobić i koktajl. Wyszedł naprawdę dobry - soczysty, aromatyczny, sycący i chłodny. Idealny do pancakesów, które tego dnia jedliśmy an śniadanie :) Składniki (na 2 koktajle
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!szklanki kremówki 3 połówki brzoskwiń w lekkim syropie Posypka kakaowa: 1 szklanka niesłodzonego (dobrego) kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu 5 kostek gorzkiej czekolady (tartej na drobnych oczkach) Inne: 1/2 szklanki truskawek Przygotowanie: Lody: Mleko w puszce i szklankę zwykłego stawiamy na niewielkim ogniu w garnku z grubym dnem. Gotujemy do połączenia składników, ciągle mieszając
Słodkie okruszkicebule szalotki, drobno posiekane 2 ząbki czosnku 250g ryżu do risotto np. Arborio 4 łodygi tymianku (tylko liście) 150ml wina czerwonego 800g bulionu warzywnego 50g masła 75g parmezanu tartego (miałam parmezan b. mocny – nr 4, więc dałam go zdecydowanie mniej – małą garść, a i tak uważam, iż był zbyt mocno wyczuwalny) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać
Moja Delicjaognia. Odcedzony makaron włożyć z powrotem do garnka, w którym się gotował. Wrzucić brokuły, polać sosem i dobrze wymieszać. Wyłożyć na talerze. Od razu podawać. Można udekorować odrobiną tartego żółtego sera (parmezan, grana padano, cheddar). The post Makaron Tagliatelle z brokułem z sosem czosnkowo-cytrynowym – danie w 5 minut appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjadelikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką. Składniki: (6 porcji) 1.5 kg filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 4 ząbki czosnku sok z cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Przygotowanie łososia rozpoczynamy dzień wcześniej
Moja Delicjamąki pszennej 100 g. świeżych drożdży 200 g. masła 1 szklanka cukru kryształ 8 żółtek 2 jajka 2 szklanki mleka wiśnie z soku, tarte jabłka skórka starta z jednej cytryn jedno jako do smarowania ciasta WYKONANIE Mleko lekko podgrzewamy. Część mleka mieszamy z 2 łyżeczkami cukru, pokruszonymi drożdżami i paroma łyżkami
W kuchennym oknie Ewy