tarta - 42848 przepisów (strona:2127/2857)

Migdałowe schabowe 185

Składniki: 4 kotlety schabowe 0,5 szkl płatków migdałowych 0,5 szkl bułki tartej 2 jajka 1 cytryna 4 łyżki mąki 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz ostra papryka Przygotowanie: płatki migdałowe mieszamy z bułką, jajka rozbijamy, roztrzepujemy z solą i sokiem z cytryny kotlety rozbijamy i oprószamy pieprzem, papryką i solą mąkę wysypujemy na talerz i panierujemy

Luźna Kuchnia
zielone szparagi w cieście francuskim 144

Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego typu parmezan sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: szparagi myjemy, obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli

Luźna Kuchnia
Zielony krem 220

kostki rosołowe drobiowe Knorr  2 brokuły  1 kubek słodkiej śmietany  2 łyżeczki słodkiej papryki  3 łyżeczki ostrej papryki  sól pieprz  1 kubek tartego żółtego sera  garść ziół prowansalskich  1 op makarony typu Chow Mein   Przygotowanie:  Porcję gotujemy ok 45 minut, dorzucamy kostki rosołowe, po czym wyjmujemy mięso. Brokuły

Luźna Kuchnia
Zielone szparagi w cieście francuskim 133

Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego typu parmezan sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: szparagi myjemy, obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli

Luźna Kuchnia
Roladki zapiekane z pomidorkami suszonymi i aksamitnym sosem cydrowo- śmietanowym 175

łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki miodu lipowego pieprz 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 kubek tartego parmezanu 1 kostka serka topionego typu emmentaler 1 kubeczek gęstej śmietany 18% 1 kubek dobrej jakości Cydru Lubelskiego Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy w miseczce mieszamy

Luźna Kuchnia
Faszerowane Kieszonki 220

Składniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka papryka 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Purée  kukurydziane: 1 kg ziemniaków 1 puszka słodkiej kukurydzy 0,5 kubka słodkiej śmietany pieprz sól Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, rozcinamy wzdłuż

Luźna Kuchnia
Zapiekanka Ziemniaczana Z Sosem Serowym 225

średniej wielkości ziemniaków 1 cebula 1 czerwona cebula sól  pieprz 3 łyżki słodkiej papryki 0,5 kubka słodkiej śmietany 30% pęczek szczypiorku z dymką 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego 1 czerwona papryka kilka gałązek świeżej kolendry Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki paprykę filetujemy, kroimy w kosteczki cebulę obieramy, białą szatkujemy, czerwoną kroimy w talarki szczypiorek

Luźna Kuchnia
Zupa KREM z Porem i Parmezanem 151

składniki: na 4 porcje 2 pory 1 kubek tartego parmezanu 0,5 kubka śmietany 30% 2 litry rosołu z kury 1 serek topiony typu emmentaler lub gouda 1 ząbek czosnku pieprz gałka muszkatołowa słodka papryka sól 1 czerwona cebula 1 cebula 2 łyżki masła groszek ptysiowy jogurt naturalny Przygotowanie: porę kroimy w talarki, cebulę szatkujemy, masło roztapiamy w garnku

Luźna Kuchnia
Koktajl owocowy 177

oraz PP. Poza tym skrywa w sobie potas, magnez, wapń, żelazo oraz fosfor. Koktajl z ananasa i kiwi Składniki: 200 g ananasa; 50 g kiwi; 1 łyżeczka tartego imbiru; 1 łyżka siemienia lnianego.   Zaczynamy!              Ananas, kiwi oraz imbir miksuję na gładką masę, na koniec dodaję łyżkę siemienia lnianego... GOTOWE

Życie na widelcu
Słodkie środy - Śniegowe kule migdałowe 209

Dziś u Nas ciasteczka o wdzięcznej nazwie "Śniegowe kule". Przepis podpatrzyłam u Sylwii , oczywiście nie byłabym sobą gdybym czegoś w nim nie zmieniła. Moje kule są z tartymi prażonymi migdałami i olejkiem migdałowym przez co mąż nazwał je ciasteczkami marcepanowymi a znajomi kamykami. Trochę kształtem rzeczywiście przypominają kamienie, dlatego gdy się ugryzie zaskakują swoją kruchością i delikatnością

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kalafior faszerowany 153

kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg. szynki wieprzowej lub piersi z kurczaka cebula, sól, pieprz papryka słodka, ostra, wyciśnięty ząbek czosnku, natka pietruszki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego żółtego sera łyżka oregano   WYKONANIE: kalafior włożyć do wrzącej wody, gotować około 10 min. wyjąć do góry nogami wyciąć delikatnie głąb, tak żeby było miejsce

Kuchnia Beaty
Śledź pod pierzynką 307

marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule czerwone 15 dag. sera żółtego vegeta, majonez, ketchup WYKONANIE: Warzywa i jajka gotujemy, kroimy w drobną kostkę, bądź jeśli ktoś woli trzemy na grubych oczkach tarki, matiasy i cebulę kroimy w drobną kostkę, ser żółty trzemy na drobnych oczkach tarki, układamy warstwami w misce: matiasy wymieszane z cebulą, kropię tą warstwę oliwą

Kuchnia Beaty
Ryby w zalewie pomidorowej 359

kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle, ogórek i cebulę kroimy w kostkę, potrawę układamy w misce: ryby na przemian z ogórkiem i cebulą, całość zalewamy gorącą zalewą A teraz rozkoszujemy

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone-nieco inaczej. 579

oczkach. Zapewniam, że kotlety są  miękkie i bardzo smaczne. SKŁADNIKI:  0,8 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 bułka lub 2-3 kromki chleba 2- 3 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 4-6 średnich ząbków czosnku 4  łyżeczki majeranku 2 łyżeczki oregano 1 duże jajko sól,pieprz, papryka ostra olej do smażenia  WYKONANIE: Mięso

Kuchnia Beaty
Sałatka cesarska z kurczakiem. 224

tostowego, aż do uzyskania złotego koloru Porwane liście sałaty ułożyć na talerzach na przemian z cebulą czerwoną , dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać sosem, posypać grzankami czosnkowymi, tartym parmezanem i rozkoszować się smakiem.   Ciekawa jestem waszego zdania, proszę piszcie

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania