tarta - 42848 przepisów (strona:1754/2857)

MURZYNEK EWY 406

się składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Formę keksową, u mnie o wymiarach 26x11 wysmarować masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Proste ciasto bananowe z daktylami i polewą miodową 181

trochę się połączyły. Dodać banany, daktyle, orzechy i wymieszać łyżką.     4. Ciasto przełożyć do formy z kominem o średnicy 24cm wysmarowanej masłem i posypanej delikatnie bułką tartą. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia i ostrożnie wyjąć z formy

Mała Cukierenka
20 najlepszych przepisów z serami! 548

dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków

Moja smaczna kuchnia
Śnieżna kula 251

proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i połączyć delikatnie z przygotowanym ciastem. Przygotować tortownicę o średnicy 28 cm, natłuścić i obsypać bułką tartą. Nałożyć ciasto, równomiernie rozprowadzić. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zaraz po upieczeniu ciasto wyjąć i ostudzić, a następnie przekroić na pół. Śmietanę kremówkę ubijać

Złote przepisy
Sernik z kakao 311

się składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, aż masa będzie jednolita. Część ciasta z lodówki wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, nakłuć widelcem. Na ciasto wylać masę serową. Na wierzchu zetrzeć drugą, zamrożoną część ciasta. Sernik piec około 75 minut w temp. 180st. Przed podaniem polukrować

Z miłości do słodkości
Brioche, chlebek z Finezją 124

zwilżoną ściereczką na ok.30-40 min.,powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto zbijamy ręką i dzielimy na dwie części. Wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Znowu przykrywamy ściereczką na ok.30 minut. Piekarnik włączamy na 190°. Gdy ciasto ponownie urośnie (20-30 min) wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut na drugą od dołu półkę

Pasje Jolki
Kopytka w sosie z kapustą pekińską / Patato dumplings with chinese leaves 138

zostają z dnia poprzedniego lub kilku dni. Ciasto jest zrobione według przepisu: http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html   Rozgrzewamy patelnię z 2-3 łyżkami masła klarowanego, wrzucamy kopytka, podsypujemy bułką tartą.Smażymy na brązowy kolor. W osobnym garnku podgrzewamy sos mięsno - warzywny :  Wykładamy kopytka na talerz, polewamy gorącym sosem i dookoła rozkładamy surówkę z kapusty pekińskiej:  Mniam. SMACZNEGO

Pasje Jolki
Isaura. Czekoladowo twarogowe ciasto z malinami 160

mleko, kakao, cukier i cukier wanilinowy, masło. Gotuj ok. 3-4 minut na malutkim ogniu, czasem zamieszaj. Ostudź. Gdy masa stygnie posmaruj boki blachy masłem i posyp bułką tartą , dno wyłóż papierem do pieczenia. Naszykuj składniki na masę serową. Gdy masa ostygnie dodaj żółtka jaj i zmiksuj na gładką masę. Odlej pół szklanki i odłóż

Pasje Jolki
DROŻDŻOWA BABKA Z ŻURAWINĄ 215

ciastem. Po upływie ok 30min ciasto powinno zdecydowanie podrosnąć. Wtedy do dajemy skórkę pomarańczową i żurawinę i  przekładamy je  do  posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki.   P onownie zostawiamy w ciepłym miejscu, aby nam po raz drugi wyrosło. Kiedy ciasto wypełnia już po brzegi naszą foremkę wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Spaghetti pangrattato 256

Spaghetti pangrattato to makaron z chrupiącymi okruszkami chleba lub bułką tartą. Danie jest przykładem tego, że wystarczy kilka prostych składników, aby uzyskać zaskakujący efekt. Polecam Składniki: 300 g spaghetti 1 szklanka okruszków chleba (czerstwy chleb rozdrobniony malakserem lub bardzo drobno pokrojony) 1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki skórka z 1 cytryny

Oryginalny smak
Tartaletki z gęsią i kasztanami 153

Tartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i

Oryginalny smak
Babka łaciata 376

margarynę i wlać gorącą do ciasta, cały czas miksując. Do 1/3 części ciasta dosypać kakao i dokładnie wymieszać. Foremkę do babki wysmarować masłem lub margaryną i obsypać bułką tartą. Przełożyć najpierw jasne ciasto, a na wierzch ciemne. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40-45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Oryginalny smak
Tartaletki „Ptasie gniazdka” 177

Wielkanoc tuż, tuż… Moją propozycją na świąteczne wypieki są tartaletki z kremem budyniowym, czekoladowym. Kruche, smaczne, udekorowane karmelowym gniazdkiem i jajeczkami z masy cukrowej.  

Oryginalny smak
Tartaletki z masą migdałową i gruszką 155

Przepis z programu „MasterChef Australia”, ale… zmodyfikowany Tartaletki są bardzo smaczne i pięknie się prezentują. Podanie gruszek w taki sposób… robi wrażenie

Oryginalny smak
Tartaletki z pitają (smoczym owocem) 169

Dzisiaj tartaletki z pitają (smoczym owocem) , o której pisałam w poprzednim wpisie. Jak już wspomniałam, owoc w smaku nie zachwyca, ale łącząc go z innymi składnikami

Oryginalny smak