mieszam robotem kuchennym przy użyciu mieszadeł, ale można także łyżką, najlepiej drewnianą). Tak przygotowane ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Chleb po wierzchu posmarować mlekiem i oprószyć ziarnami. Chleb piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez godzinę. Upieczony chleb (ja wyjmuję jeszcze
Gospodyni Miejskazestawić z ognia. Wystudzić. Do wystudzonej margaryny z cukrem i wodą dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blachy wylać ciasto. Na wierzch ciasta wyłożyć delikatnie rabarbar, układając go w niewielkich odstępach od siebie, aby ciasto mogło wyrosnąć. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym
Gospodyni Miejskaprzez praskę czosnek. Wyrobić ciasto (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka/haków do ciasta drożdżowego). Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać otrębami/bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przełożyć ciasto. Przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięty chleb posmarować po wierzchu oliwą. Chleb piec w piekarniku nagrzanym
Gospodyni Miejskaciasto ponownie przez krótką chwilę wyrobić (u mnie robot z hakiem do ciasta drożdżowego) i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą/otrębami. Chleb przykryć czystą ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Podrośnięty chleb posmarować po wierzchu mlekiem i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni (grzałka
Gospodyni Miejskabiałka ubijamy na sztywno a pod koniec dodajemy powoli 2/3 szklanki cukru - blachę o średniej wielkości wykładamy papierem do pieczenia - rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni - na spód blachy trzemy na tarce o dużych oczkach największą naszą kulę - dodajemy wydrylowane wiśnie - na to trzemy kakaową kulę - dodajemy nasze ubite białka - i na samą górę trzemy naszą najmniejszą kulę
Basia w kuchnisuchy podlewamy jeszcze wywarem - osobno ubijam białka na sztywną masę i dodajemy ją do pasztetu delikatnie mieszając - wkładamy pasztet do wcześniej wysmarowanych tłuszczem oraz posypaną bułką tartą foremek wyłożyłam na 3/4 wysokości mi wyszły dwie keksówki, ale to też zależy jaką lubimy wysokość pasztetu - nastawiamy piekarnik do 180 stopni - pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 50 minut (trzeba
Basia w kuchnijednolitej masy. Wystudzić. W misce mieszamy suche składniki, dodajemy jajka, jogurt, olej oraz chłodną masę czekoladową – powoli i dokładnie mieszamy. Wykładamy do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy ok. 1,5 godz. Sprawdzamy patyczkiem czy jest dopieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Krem – składniki miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej gęstej masy. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół
kuchcikowniawanilinowym. Do ubitej masy dodajemy po trochę (cały czas ubijając) kefir, olej i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą blachy. Tutaj ciasto rozłożyłam do trzech średniej wielkości foremek ceramicznych (porcja ciasta wystarcza na dużą blachę w standardowych wymiarach) Na ciasto wykładamy owoce – w tym przypadku jagody
kuchcikowniazmianę po trochę mleka i mąki wymieszanej z przyprawami, sodą i kakao). Wlewamy do blachy wcześniej wyłożonej papierem do wypieków lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą. Piec w temp. ok. 180 st. do tzw. „suchego patyczka”. Smacznego! Zapraszamy do polubienia naszego FB profilu: tutaj , a jeśli jesteście miłośnikami zegarków i piór wiecznych
kuchcikowniawszystkim krem czekoladowy przekładamy do pucharków i podajemy z owocami, orzechami, z czym lubimy... :) Taki krem czekoladowy świetnie się sprawdzi również jako nadzienie do naleśników lub tarty
Mango Papajastarta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować
W Mojej Kuchni Lubięczekoladowa masa. Powoli wlewamy masę czekoladową do masy jajecznej, chwilę miksujemy (kilkanaście sekund) mikserem, aby masy dokładnie się połączyły. Przelewamy ciasto do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy foremkę na większą blachę, do której wlewamy wodę na wysokość około 0,5 cm. Następnie wkładamy ciasto ułożone w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do temperatury
W kuchni Katiekilka minut i zalewamy wodą tamaryndową. Dusimy przez godzinę co jakiś czas mieszając (pół godziny pod przykryciem, a następnie pół godziny bez przykrycia). Podajemy z ryżem, ewentualnie posypujemy tartą skórką limonki. Smacznego! :) Follow my blog with Bloglovin
Tajskie smakipieczenia i mikserem wymieszać z 1 minutę - wsypać startą dynię na drobnych oczkach, dodać kawałeczki pomarańczy i połowę startej skórki z wyparzonej pomarańczy tortownica 24cm, wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 40-45 minut - zostawić w blaszce do wystygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać zimny serek homogenizowany
W Mojej Kuchni Lubięzostała wyróżniona w Konkursie Miody Polskie. Konkurs został zorganizowany na blogu Kuchnia w zieleni. 1 miejsce: gin - tarta sernikowa z pieczonymi śliwkami Wyróżnienia: Charlotte - piernik staropolski Urszula - Proste potrawy - miodówka Marianna - Miodowe lody sernikowe Gratuluję Gin za zajęcie 1 miejsca, wyróżnionej Charlotte i Mariannie
Proste Potrawy