Babka piaskowa

Babka piaskowa

Babka piaskowa

Babka kojarzy nam się Wielkanocą a przecież w inne dni smakuje tak samo :) Szybka , piaszczysta babka na popołudniowy odpoczynek przy pysznej kawce z mleczkiem :) Nie ma nic lepszego jak nic nie robienie i zajadanie się słodkościami ;)Foremka na babkę z tulejąCzas pieczenia: ok. 60 minutTemp. pieczenia : 180 C Składniki: 150 g masła 200 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 3 jajka 150 g cukru cukier waniliowy ( 16 g ) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z cytryny cukier puder do lukru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, babki, cytryna, tarta, cukier, lukier , likier, ciasto, cukier puder, jajko, bułki, wielkanoc, sposoby na jajko, świąteczne przepisy, świąteczne, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z białek , sok cytrynowy, babka cytrynowa, bułka pszenna, ciasto z masa, babka ziemniaczana, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto ucierane , ciasta z masa, pyszne ciasto, ciasto cytrynowe, puszyste ciasto

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Agnieszka Sznajder, 2 lutego 2014 11:59:00

Zapraszam do konkursu Walentynkowego na moim bloguhttp://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/02/konkurs-walentynkowy-z-nagrodami.htmlPozdrawiam

COOLinarna Strefa, 2 lutego 2014 11:59:11

Nie tylko na Wielkanoc, ja lubię piec i jeść babki przez cały rok. To jedne z moich ulubionych ciast. :)

Kulinarne Inspiracje, 2 lutego 2014 12:03:21

piękna babka :)

Justyna Żak, 2 lutego 2014 14:23:33

pysznie wygląda:)