ciasto - 162020 przepisów (strona:1754/10802)

Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 166

Witam Was cieplutko :)  Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym sernikiem. Pysznym, idealnym i pachnącym. Bardzo, bardzo cudownie pachniało podczas pieczenia. Uwielbiam gdy mój dom pachnie pieczonym, domowym ciastem. A taki sernik możecie przygotować na świąteczny stół. Zachwyci smakiem i wyglądam. Masa serowa wyszła mi bardzo delikatna i aksamitna. Wierzch ciasta posmarowałam masą krówkową i posypałam płatkami migdałowymi przez(...)wykończony i te dodatki pysznie smakują z masą sernikową. Bardzo polecam mój sernik. Upieczcie koniecznie  i dajcie znać czy smakowało, a ja udanych wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany 18 % 1/4 szklanki cukru pudru 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia

Izabelawkuchni
Drożdżówka z budyniem i porzeczkami 170

Ciasto drożdżowe wbrew pozorom jest bardzo łatwe do zrobienia,potrzebuje jedynie ciepła i trochę czasu do wyrośnięcia. Najlepiej smakuje w połączeniu z owocami i obowiązkowo z kruszonką na wierzchu. W sezonie używam świeżych owoców,poza sezonem mrożonych. Dodatkowo przełożyłam drożdżówkę budyniem,tak jak robiła to moja babcia. Jej drożdżowe ciasta były najlepsze na świecie. Normal 0 21 false false false(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}  ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oleju

Kolorowa kuchnia Elki
karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 125

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)ognia i dobrze wystudzić. Do zimnej wbić jajka i mikserem wszystko połączyć na gładką masę. Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na dnie blachy, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 25 minut następnie w 160C z 20 minut, 5 minut przed końcem zmieniłam na termoobieg, ciasto dobrze wystudzić i przekroić na połowę. Ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Szybkie ciasto Snickers bez pieczenia 190

Ciasta bez pieczenia to świetne rozwiązanie, zwłaszcza, gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, a nie mamy dużo czasu na pieczenie. To także dobre rozwiązanie na lato – nie trzeba uruchamiać do nich piekarnika, a tym samym nie grozi nam ugotowanie się we własnej kuchni. Na razie do lata daleko, ale już teraz mam dla Was pyszne szybkie ciasto Snickers(...)pełno tu cukru i kalorii, a i tłuszczu ma niemało. Jednak nie samą dietą człowiek żyje i raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę słodkiej przyjemności Szybkie ciasto Snickers bez pieczenia przepis na blachę o wymiarach 36 cm x 24,5 cm 200 g herbatników jasnych 200 g herbatników kakaowych 250 ml mleka 200 g masła

365 dni dookoła kuchni
domowa chałka z kruszonką 164

dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, letnim mlekiem oraz 2 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do do podrośnięcia. Następnie dodajemy jajka, mąkę, pozostały cukier, oraz sól i wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy masło. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Następnie ciasto dzielimy na dwie równe części, otrzymamy 2 chałki. Obie części dzielimy

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowe ciasto z kisielem 122

Tęsknicie za ciastami ze świeżymi owocami? Ja tak.. Dlatego z pierwszych truskawek które można kupić już w marketach upiekłam prost e, smaczne ciasto. Składniki: 125 g margaryny masła lub palmy  4 duże jajka - żółtka i białka oddzielnie 200 g (1 szklanka) cukru 300 g (2 szklanki) mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 kisiele truskawkowe - bez cukru takie(...)pieczenia Do żółtek dodaj trochę mleka, a następnie dodawaj na zmianę część mąki, mleka i rozpuszczonej masła Białka ubij na sztywną pianę i w dwóch porcjach dodaj do ciasta - delikatnie wymieszaj łyżką. Przelej ciasto do tortownicy o średnicy około 24 cm. z kominem w środku. Na wierzchu ułóż przekrojone truskawki. Piecz ciasto w 180*C (góra/dół) przez około

Proste Potrawy
Proste Rogaliki z Dżemem 136

smakowały mi z dżemem truskawkowym. Jeśli podczas pieczenia wypłynie trochę dżemu lub konfitury nie należy się przejmować, rogaliki i tak dobrze będą wyglądać oraz smakować. Polecam… (przepis z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2015). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Rogaliki z Dżemem Składniki(...)około 24 sztuki: Ciasto: 50g świeżych drożdży 5 łyżek ciepłego mleka 8 łyżek cukru szczypta soli 2 jajka 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 250g miękkiego masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku od pieczenia 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g około 250g dżemu truskawkowego (lub konfitury malinowej, porzeczkowej) Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka wody cukier puder do posypania Przygotujemy zaczyn

Mała Cukierenka
TARTA SEROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM 189

Tarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki użyciu gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy, a najdłużej czeka się na upieczenie czosnku. I to właśnie pieczony czosnek nadaje tej tarcie wyjątkowego aromatu i smaku, bo dzięki pieczeniu staje się(...)Poza tym, dobrze komponuje się z delikatnym w smaku serem mozzarella. Całość dopełniają zioła. To wszystko sprawia, że tarta znakomita i jest jedyna w swoim rodzaju! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2 główki czosnku 150 g sera gorgonzola 1 kula mozzarelli 100 g mozzarelli tartej 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżeczki oliwy szczypta soli morskiej Wykonanie: Zaczynamy

Kuchnia MagdaLeny
Babka biało - żółta 121

polewy, ponieważ musi ona wystygnąć. Polewa : - łyżka masła, - 2 łyżki cukru waniliowego, - 3 łyżki mleka, - około 80 g wiórków kokosowych. Składniki polewy podgrzewamy na patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto białe : - 75 g masła, - 100 g cukru ( w tym waniliowy ), - 4 białka, - 150 g mąki, - 4 łyżki mleka, - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ( w oryginale były czubate(...)wiórków kokosowych. W misce utrzeć masło z cukrem. Dodać po jednym białku i ucierając wsypywać na zmianę przesianą mąkę z proszkiem i mleko. Na koniec wsypać wiórki, zamieszać i ciasto wlać do formy. Ciasto żółte przygotować w tej samej misce. Ciasto żółte : - 25 g masła, - 50 g cukru, - 4 żółtka, - 100 g mąki, - 1 mały budyń waniliowy, - 2 płaskie łyżeczki

Przepisy Mikołaja
Ciasto bakaliowe 142

Przepis na to ciasto mam od koleżanki. Długo czekał w kolejce do upieczenia ale w końcu się doczekał ;) Ciasto świetnie nadaje się do codziennej kawy, czy na wycieczkę. Możecie do niego dodać dowolne bakalie i będziecie mieć pewność, że za każdym razem będzie świetnie smakować. Ciasto: 250 g margaryny 250 g cukru pudru 10 jajek 40 dag mąki pszennej(...)bakalii (orzechy, rodzynki, morele) Poncz: 1 szkl wody sok z 1 cytryny Pomada cytrynowa: 1 białko 300 g cukru pudru 60 g miękkiego masła sok z 1 cytryny Ciasto: Składniki w temperaturze pokojowej. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal miksując dodawać na zmianę jedno jajko i jedno żółtko (białka zostawić). Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem

Smakołyki Asi
Kokosowy sernik z ajerkoniakiem. 188

idealny na wielkanocny stół. Zaskoczycie nim rodzinę i gości. Co ja mam więcej napisać...upieczcie koniecznie, a nie pożałujecie :) Smacznych wypieków Wam życzę i miłej niedzieli :) Iza :) Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag masła lub margaryny 2 łyżki wiórek kokosowych 1 cukier waniliowy(...)szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 5 jajek 1 szklanka ajerkoniaku 10 dag wiórek kokosowych ( 2 łyżki dajemy do ciasta ) Dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej mąką pszenna do posypania stolnicy kolorowa posypka według uznania kilka łyżek ajerkoniaku do dekoracji Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy

Izabelawkuchni
Zdrowy orzechowiec | O ponad połowę mniej kaloryczny! | 317

wersja.  Przepyszny, idealnie słodki i mocno orzechowy. Najlepszy na drugi dzień. Odchudzona wersja orzechowca to idealny pomysł na każdą imprezę czy spotkanie. Nie da się nie pokochać tego ciasta.  Składniki:  Ciasto:  3 szkl. mąki (u mnie orkiszowa typ 750)  2 jajka  1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu  1/4 kostki masła  4 łyżki gęstego jogurtu(...)włoskich 4 łyżki miodu 1 łyżeczka masła 1 łyżka wody Przygotowanie:  W 3 łyżkach mleka rozpuszczamy miód i sodę. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 2 części. Wałkujemy i pieczemy pierwsza część przez ok. 20 min. Orzechy podprażamy z miodem, masłem i wodą. Wbijamy je w drugą

Czarnawisienka
Churros gofrowe z czekoladą 131

gofrownicy. Podane ze śmietaną i czekoladą, z nutą pomarańczy są obłędne. Najlepsze jeszcze ciepłe. Tradycja się nie obrazi jak podamy je w trochę innym wydaniu w postaci świetnego deseru. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka L  1 łyżka cukru trzcinowego 80 g masła 250 ml wody  szczypta soli 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej pozostałe: 250 ml śmietany(...)czekolady gorzkiej 100 ml mleka 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej 4 łyżki cukru trzcinowego olej kokosowy Ciasto: Do garnka wlewam wodę, dodaję sól, skórkę pomarańczową, cukier, masło i zagotowuję. Do gorącej wody dodaję mąkę i mieszam cały czas energicznie drewnianą łyżką aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka około 30 sekund. Odstawiam z ognia i lekko studzę. Do ciepłego ciasta

wesoła kuchnia
Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) 133

zalewamy letnim mlekiem, mieszamy do rozpuszczenia si ę  drożdży.   W misce mieszamy oba rodzaje mąki z cukrem. Robimy w środku wgłębienie, stopniowo  wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto uzyska jednolit ą  konsystencję, dodajemy jajko oraz szczyptę soli . Na koniec dodajemy miękkie masło,  po  kawałku, nie wrzucamy  całości.  Wyrabianie ciasta powinno(...)trwać ok. 15 minut. Ciasto  przykrywamy  ściereczką i odstawiamy w ciep ł e miejsce do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. **** PREPARAZIONE Fate sciogliere il lievito di birra in latte tiepido, mescolando bene il tutto.  Setacciate in una ciotola le farine con lo zucchero. Versate il composto di lievito al centro della fontana di farina

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania