ciasto - 160969 przepisów (strona:1748/10732)

Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 132

Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z soczystą gruszką. Miękkie i wilgotne, z dodatkiem kakao i cynamonu. Uczta dla podniebienia zapewniam! Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 50 minut  Koszt: Tanie/Średnie Ostatnio wróciłam do ciast typowo bezglutenowych, ponieważ zostałam obdarowana takimi produktami i jakoś muszę je dobrze spożytkować. A co może być lepszego niż deser, a dokładnie pyszne ciacho? Z dodatkiem(...)świeżych i soczystych gruszek, które nadają wilgotności ciastu oraz kakao, które świetnie przeplata się ze smakiem cynamonu. Trzy główne aromaty, które zapewniają naprawdę świetny efekt. Mimo że ciasto jest na mące bezglutenowej, to dzięki masłu jest ono miękkie i nie kruszy się. Właściwie to po części murzynek z gruszkami. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śmiało gruszki możecie zastąpić jabłkami, które również świetnie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto bananowiec 450

wsypać mąkę, dodać cukier, sodę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać masę z rondelka i zmiksować na małych obrotach miksera (dokładnie, ale tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto). Masę wlać do formy i wstawić do piekarnika na ok. 15 minut (lub do suchego patyczka). Wyjąć, ostudzić, nasączyć mieszanką kawy i likieru lub syropu. Posmarować powidłami. Krem budyniowy Odlać(...)dokładnie ostudzić (np. w chłodnym miejscu). Miękkie masło ubić z cukrem pudrem na puszystą i jasną masę. Wciąż ubijając dodawać, w krótkich odstępach czasu, po łyżce ostudzony budyń. Złożenie ciasta Banany obrać i przekroić na połówki, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na wierzchu ciasta przecięciem do dołu. Przykryć kremem kawowym. Przez sitko posypać kakao. Śmietankę przed ubiciem należy bardzo

KUCHNIA POLSKA
Sernik z musem rabarbarowym na czekoladowym spodzie 124

takie piękne chwile w życiu, że do pełni szczęścia brakuje już tylko czekolady, prawda? I wtedy może pojawić się to ciasto – sernik na czekoladowym spodzie, który zamyka w sobie smak rabarbaru z dzieciństwa – kwaśny posmak przemijającego lata. Rozpieszcza swą twarogową delikatnością, pozwala odpłynąć w czekoladowym aromacie i jednocześnie pobudza lekko kwaśnym rabarbarowym musem. Idealny dodatek do kawy(...)wsyp mąkę, kakao, zmielony ksylitol i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj olej kokosowy i miksuj tak by powstała dość drobna kruszonka. Dodaj jajko i dłońmi energicznie wyrób ciasto a potem zlep w kulę. Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm – wyłóż ją papierem do pieczenia lub posmaruj dno i boki olejem kokosowym. Spód i boki blaszki wylep ciastem, wstaw

Eat me! Fit me!
Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 197

Bananowa krówka to dziecinnie proste ciasto bez pieczenia, którego przygotowanie nie zajmie nam więcej niż 15 minut! Poza tym jest obłędnie pyszne w smaku i uda się nawet komuś, kto w ogóle nie potrafi gotować. Ciasto składa się z biszkoptów, pysznego kremu z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i masą krówkową oraz bananów. Jest idealne na każdą okazję, z pewnością zasmakuje(...)każdemu! [embed]https://youtu.be/GuP1HlOo0Ew[/embed] Składniki na bananową krówkę – błyskawiczne ciasto bez pieczenia: Krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 30% 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku czekoladowym) Dodatkowo: około 150 g biszkoptów 3 banany sok z połowy cytryny około 2 łyżki kakao Przygotowanie Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżówki z serem i jeżynami 106

popołudniowej kawy. Drożdżowe wypieki wielu osobom sprawiają kłopot. Sądzę, że jest to jedynie kwestia wprawy. Dodam, że chociaż pieczemy według przepisu to i tak trzeba zwrócić uwagę na konsystencję ciasta. Oczywiście wszystko zależy od mąki. Zawsze podkreślam, że mąka mące nierówna. Mąka chłonie wodę różnie w zależności od jej rodzaju. Najlepiej więc kontrolować ciasto podczas wyrabiania. Jeśli jest elastyczne(...)Lukier 100 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Rozpuść drożdże w mleku razem z cukrem. Dodaj kardamonu i część mąki. Resztę mąki dosypuj w trakcie wyrabiania ciasto. Ciasto będzie powinno odchodzić lekko od brzegów naczynia ale też powinno być bardzo elastyczne lekko lepkie. Dodaj teraz miękkie masło i sól i wyrabiaj ciasto do połączenia składników. Pozostaw

codojedzenia
Cytrynowiec 160

Upały nie odpuszczają więc cytrynowiec będzie dobrym wyborem na deser . Mocno orzeźwiające, cytrynowe, kremowe czego chcieć więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może(...)Ubijać do momentu, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodać kolejno żółtka i ubić tylko do połączenia się składników. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe przelać do blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 st. z termoobiegiem. Ostudzony biszkopt przełożyć do czystej blaszki, wyłożonej

Pieguskowa Kuchnia
BISZKOPT Z MALINAMI, BITĄ ŚMIETANĄ I MASCARPONE + FILMIK 122

Letnie ciasto z malinami, dzisiaj przygotowałam na biszkopcie z śmietaną i mascarpone. Jest nadzwyczaj pyszne i bardzo efektowne. Ciasto z malinami smakuje dzieciom i nie tylko, polecam do kawki lub herbatki.  BISZKOPT :  4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju  1 szklanka mąki pszennej 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  MASA(...)PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt - całe jajka ubijamy z cukrem na puszysto, dodajemy olej, dalej miksujemy i na koniec wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę 25/30 cm, lub troszkę większą. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po ostudzeniu przecinamy wzdłuż,  na dwie połówki. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy.  Żelatynę rozpuszczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
ciasto francuskie z budyniem i owocami 170

garach czy piekarniku. Ale na deser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :)  Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu  1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta(...)francuskiego :)  formę wysmaruj masłem i rozłóż na niej ciasto  ciasto nakłuj widelcem tak żeby nie wyrosło  - piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok 20 min) budyń ugotuj w mleku zgodnie z informacją na opakowaniu i ostudź - aby nie powstał kożuch przykryj budyń folią spożywczą gdy już ciasto i budyń ostygną na ciasto wyłóż budyń i ułóż owoce

Gotowanie z pasją
Ciasto z gruszkami i cukinią 101

Polecam Wam rewelacyjne ciasto z gruszkami i cukinią. Wilgotne, delikatne i korzenne w smaku. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Najlepsze do ciasta będą gruszki twarde, ale można zamienić je również na jabłka. Koniecznie wypróbujcie i napiszcie swoje opinie w komentarzach. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA, które Wam polecam. W te upały, które ostatnio(...)panują polecam również ciasta bez pieczenia, które również w tej zakładce wyszukacie. Składniki 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka wielkości L 3/4 szklanki cukru kryształu 150 ml oleju 1 średnia cukinia (dałam żółtą) 4 małe gruszki Cukinię zetrzeć

O kuchni z uczuciem
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 177

Rewelacyjne ciasto! Lekkie, nie za słodkie, bardzo delikatne. Kruche ciasto, lekka pianka i owoce w niej zatopione, które smakują rewelacyjnie. Smak uzależnia ;) Dobrze smakuje także z innymi owocami, nie tylko z malinami. Pewnie znacie to ciasto, ale i tak je polecam, rozpływa się w ustach ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij(...)adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Dodać cukier i żółtka, całość

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto muffinowe z borówkami (Blueberry Muffin Cake)... 129

Ciasto jest bardzo gęste. Na tyle, że przy pierwszym podejściu próbowałam bardzo mocno rozłożyć je na większej blaszce i najzwyczajniej w świecie się nie udało. Ratowałam eksperyment przekładajac całość do mniejszej - kwadratowej 20cm. I wyszło niestety wyokie. Pyszne, ale za wysokie...  Ale takie ma być! Gęste, a nie za wysokie :). Zawiera sporo borówek i jest dla nich, i dodatkowego(...)soku, 'rusztowaniem'. Naprawdę nie potrzeba dolewać dodatkowego mleka, czy dorzucać jajek... Tyle tylko, że wolałabym większe, ale cieńsze ciasto, dlatego następnym razem spróbuje jeszcze raz rozklepać je w większej foremce.       Przepis z bloga Cookies and Cups . Składniki: (tortownica 23cm, lub blaszka kwadratowa 23cm, a w ostateczności 20cm) na kruszonkę 3/4 szklanki cukru granulowanego 1/3 szklanki + 3 łyżki

Lejdi of the house
Bûche au chocolat - czekoladowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i porzeczkami 112

możemy roladę nadziać świeżymi owocami i ozdobić w nieco inny sposób. Przepis ten jest wbrew pozorom bardzo prosty. Jeśli tylko potrafimy upiec biszkopt, to na pewno się uda. Dodatkowo ciasto wymaga odpalenia piekarnika na maksymalnie 15 minut, więc nawet w tak gorące dni, jak teraz, możemy się za niego zabrać. * SKŁADNIKI na 10-12 porcji Rolada biszkoptowa: 4 jajka(...)cukru 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 30 g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Jadalny mech: 100 g upieczonego ciasta szpinakowego Krem śmietankowy z porzeczkami: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru pudru z wanilią 150 g czerwonych porzeczek Ganache czekoladowy: 100 ml śmietany kremówki

Food Square
KRUCHA ROLADA Z MIĘSEM MIELONYM I OGÓRKAMI 193

zupełnie na nic nie mam ochoty , jest upalnie .  Dlatego postanowiłam przygotować szybki obiad , gdzie nie będę musiała za długo być w kuchni.  Pyszna rolada na gotowym kruchym cieście z mięsem mielonym i ogórkami idealnie wpasowała się w mój dzisiejszy nastrój.  Polecam Wam Serdecznie , nie dość , że jest łatwa w przygotowaniu , szybka  to również smakuje rewelacyjnie(...)polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : 1 opakowanie ok 380 g ciasta kruchego 300 g mielonego mięsa ja dałam wołowe 1 cebula 3 ogórki małosolne 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 15 dag sera żółtego tartego 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki przyprawy

Gotowanie Patki
Maślankowe drożdżówki z truskawkami 114

tłuszcz do posmarowania blaszki 1 małe jajko 1 łyżka mleka Jajka i maślanka powinny być w temperaturze pokojowej, wyjmij je z lodówki na co najmniej 5 godzin przed robieniem ciasta. Masło rozpuść w rondelku. Odstaw do wystudzenia. Mąkę przesiej do dużej miski. Na środku mąki zrób dołek sięgający dna miski. Do dołka rozkrusz drożdże, posyp je 1 łyżką cukru(...)rozpuść cukier i cukier waniliowy. Do miski z mąką i zaczynem wlej maślankę, dodaj sól i wbij jajka, wymieszaj. Dodaj ostudzone masło, mieszaj łyżką, aż tłuszcz wchłonie się w ciasto. Wyrabiaj ciasto łyżką drewnianą, starając się "wpompować" w nie jak najwięcej powietrza (około 15 minut). Miskę z wyrobionym ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Przygotuj

Delicious Place