tarta - 42848 przepisów (strona:1707/2857)

Pizza wg Jamiego Olivera 182

papryką ostra i słodką, czubrycą, czosnkiem). kukurydza świeża papryka czerwona i żółta świeże pomidory/ pomidory suszone grzyby leśne lub pieczarki podsmażone z cebulą szynka konserwowa mozzarella sos pomidorowy tarty

Humanistka w kuchni
Sernik Zebra 306

można dodać drobno pokrojoną kandyzowana lub otartą skórkę z pomarańczy (co nie jest koniecznie, ale robi dobry aromat). Do dobrze wysmarowanej tłuszczem tortownicy średnicy 26cm (można wysypać bułką tartą lub wyłożyć formę pergaminem), wlewamy kolejno warstwy sernika. Na środek formy wlewamy po około 2 łyżki białej masy, na środek białej masy wlewamy 1 łyżkę czarnej, po czym

Smakowy Raj
Lekka cytrynowa babka z białek 218

kandyzowanej skórki z cytryny lub z limonki  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę do babki - najlepiej ze stożkiem po środku, posmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Mąkę przesiać. Masło pokroić na małe kawałki, wrzucić do rondelka i roztopić na małym ogniu. Lekko przestudzić. Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier wciąż miksując. Delikatnie, stopniowo

maniapieczenia
Babka cytrynowa z rodzynkami (bez miksowania) 278

mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką lub szpatułką, ale krótko i niezbyt dokładnie (jak przy muffinkach). Mogą pozostać grudki. Formę posmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec przez 42-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu. 2-3 łyżki soku

Ze smakiem i z pasją
Babka czekoladowa 167

dolewamy mleko. Całość miksujemy bardzo krótko, tylko do momentu połączenia składników. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej* i lekko przestudzamy. Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką pszenną lub bułką tartą. Na dno formy dajemy kilka kleksów jasnego ciasta (możemy pominąć jeśli chcemy by cała babka była ciemnego koloru). Pozostałe ciasto mieszamy z roztopioną czekoladą przy pomocy szpatułki. Wylewamy

Kolizje Smaków
Wielkanocne babeczki z pisankami 155

pomarańczową i czekoladowe dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu

Ciastkozercy
Najlepsza babka piaskowa 203

proszku do pieczenia 250 g masła (lub 200 g masła i 50 g oliwy)   1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dwie keksówki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek przesiać do miski. 2. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier z cukrem waniliowym. 3. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku

UgotujmyTo.pl
Babka piaskowa 315

masa będzie bardzo puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z ciastem. Połowę ciasta wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Drugą część ciasta połączyć z kakao, wyłożyć na jasne ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Obsypać cukrem pudrem lub oblać polewą

Praktyczna pl
Domowa Kanapka Drwala; Hamburger z mięsa wołowego z serem zapiekanym w panierce i bekonem 274

cebuli posiekana natka pietruszki 8 plastrów boczku ser żółty 4 plastry każdy po około 4-5 mm sos: śmietana 36% musztarda dijon  2-3 łyżeczki panierka: bułka tarta  2 jajka olej do smażenia Przygotowanie: Ser włożyć do zamrażalnika na około 30 minut. Przygotować sos: 50 ml śmietany połączyć z 2-3 łyżeczkami musztardy. Boczek podsmażyć

KreatywnePiny
Pizza na spodzie drożdżowym z sosem porowym, kurczakiem i pomidorami 176

czym dodać oliwę i wyrobić przez chwilę. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos. sos: Por umyć, pokroić w plastry. Na patelni podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy

KreatywnePiny
Ciasto na pizze z jajkiem, Pizza po hawajsku z szynką i ananasem 165

około 30-45 min pod przykryciem. Przykrywamy miseczkę folią spożywczą, bądź ściereczką.Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć na nią papier do pieczenia (opcjonalnie posypać blachę bułką tartą, by ciasto nie przywarło do dna). Po wyrośnięciu ciasta  formować okrąg o średnicy około 30 cm, nałożyć sos i podane składniki.  Piec: 15-25 minut w temperaturze

KreatywnePiny
Calzone 179

czym dodać oliwę i wyrobić przez chwilę. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos tylko na połowie ciasta. farsz: Suszone grzyby zalać odrobiną wody i dusić

KreatywnePiny
Pizza na cieście drożdżowym, Pizza Cinque Formaggi (pięć serów) 190

czym dodać oliwę i wyrobić przez chwilę. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos. Na sos nałożyć starty ser wędzony, plastry mozzarelli, plastry sera brie, ricottę, posypujemy

KreatywnePiny
Gorąca czekolada piernikowo-korzenna 131

czekoladę oraz przyprawy. Cały czas mieszając poczekać aż czekolada się rozpuści a następnie zgęstnieje. Czekolada musi mieć gładką, jednolitą i gęstą konsystencję.  Przelać do filiżanek i przyozdobić tartą czekoladą i pokruszonymi ciasteczkami piernikowymi. Smacznego

KreatywnePiny
Pizza na cieście z otrębami owsianymi, Pizza ze szpinakiem, ricottą i słonecznikiem 124

czym dodać oliwę i wyrobić przez chwilę. Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy ( bądź 2 po 15 centymetrów każdy). Nakładać sos. farsz: Szpinak umyć i położyć na patelni

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania