dokładnie wymieszać. Rozdrobnić na drobne kawałeczki czekoladę , dodać do ciasta i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec około 35 minut ( sprawdzić środek patyczkiem ) w nagrzanym do 170 ° C piekarniku. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO
zielonacukinkacebulę i przyprawy. -Dokładnie wymieszać , doprawić do smaku i odstawić na ok.20 minut. -Jeśli masa wydaje się zbyt rzadka należy zagęścić ją płatkami lub bułka tartą. -Wilgotną ręką formować kotleciki. -Obtoczyć je w otrębach i smażyć na rumiano z obu stron . -Kotleciki podawać z dowolną surówką
Zakamarki mojej kuchniNastępnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy mak, jeszcze chwilę miksujemy, po czym przelewamy ciasto do dobrze wysmarowanych tłuszczem i ewentualnie wysypanych bułką tartą, dwóch podłużnych form na babki (średniej wielkości około 11 x 25cm). Babki makowe pieczemy w 180 ⁰ C około 60 – 80 minut. Uwaga: podczas pieczenia najlepiej nie otwierać piekarnika
Smakowy Rajbułką, w maszynce do mięsa , przez sitko o najmniejszych oczkach. Dodaję przyprawy, wbijam jajka , całość dokładnie wyrabiam, do uzyskania jednolitej masy. Blaszki ( keksówki) smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Nakładam pasztet, piekę w piekarniku nagrzanym do 180 st C około 90 minut. Studzę, następnie zawijam w folie i chłodzę w lodówce. Jeżeli przygotowałaś/eś danie
Takie tam pichceniepewno będzie pysznie. SKŁADNIKI: 7 jajek przepiórczych 0,5kg. mięsa mielonego drobiowego(u mnie mielony filet) pęczek koperku sól, pieprz (świeżo mielony), vegeta 1 jajko kurze bułka tarta oliwa WYKONANIE: Mięso mielimy, łączymy z przyprawami, jajkiem kurzym i drobno posiekanym koperkiem, jajka przepiórcze gotujemy(od zagotowania wody 4 min.), zimne jajka oklejamy niezbyt grubą warstwą mięsa, obtaczamy
Kuchnia Beatygęsty kogel mogel. Dodać majonez i stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać 3 łyżki masy krówkowej. Wymieszać. Blaszki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kaszą manną . Przełożyć ciasto do 2 foremek lub jak już pisałam zrobić ciasto z połowy porcji i upiec w foremce z kominkiem. Piec w temperaturze 190 stopni około
Sama słodycz i szczypta chilipęczku szczypiorku Kukurydza konserwowa bez GMO 4 plastry pomidora (Najlepiej malinowego) 25g sera feta z mleka owczego i koziego Majonez Śmietana 30% tł Płatki migdałowe Chrzan tarty w słoiczku Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy w mocno osolonej wodzie 1 minutę a następnie studzimy 2/ Umyty szpinak rozkładamy równomiernie na talerzu, nakładamy dookoła nacięte plastry pomidora, następnie
Kuchnia PROzdrowotnałyżki kaszy manny, po to by podczas pieczenia masa nie zrobiła się zbyt ciapowata, bo wtedy mógłby zrobić się zakalec. Spód ciasta na którym rozłożyłam jabłka posypałam bułką tartą. Do ciasta użyłam jednego dużego jajka. Po jego dodaniu wmieszałam je wpierw widelcem, a potem już krótką chwilę mokrymi rękoma. Ciasto na blogu z którego zaczerpnęłam przepis ma kilka
Proste Potrawyjogurt, mąkę, proszek do pieczenia, sok z 1 wyciśniętej pomarańczy, olej, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec około 35 minut ( sprawdzić środek patyczkiem ) w nagrzanym do 170 ° C piekarniku. Drugą pomarańczę pokroić na duże plastry i przesmażyć z 2 łyżkami miodu aż do uzyskania pomarańczowego
zielonacukinkapołącz z ciastem, by odrobinę je rozrzedzić. 7. Następnie dodaj resztę piany i delikatnie wymieszaj łopatką do połączenia składników. 8. Ciasto przełóż do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszą manną formy. 9. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. 10. Ostudź na kartce, a następni
Apetyczna babeczkaHelio ) Wykonanie: Przygotować dwa naczynia. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, tj.: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier. W drugim naczyniu zmiksować jajka, jogurt, śmietanę olej oraz tartą marchew. Do składników mokrych dodać składniki suche - wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto muffinkowe, do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C przez
kolorowotorcikowozawinąć w folię aluminiową i wystudzić. Zimną polędwicę rozciąć formując płaski płat mięsa. Na jednym brzegu rozsmarować konfiturą (pasek 2 cm), na konfiturę wyłożyć owoce i posypać tartą skórką cytryny, zrolować. Polędwicę położyć na ciasto posmarowane rozmąconym jajkiem, szczelnie owinąć mięso, końce zlepić i podwinąć pod spód. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć
SzczyptaSmaQmleko i aromat waniliowy. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować, wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 24x27 cm, można również utworzyć rant. Nakłuć widelcem. Piec około 20-25 minut w temp. 200st. Ostudzić. Dodatkowo: puszka masy krówkowej o smaku orzechowym (użyłam
Z miłości do słodkościnaturalnego 1 łyżka siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki sosu sojowego świeżo mielony pieprz sól ziołowa czosnek granulowany zioła prowansalskie oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Siemię lniane zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy siemię, bułkę tartę, sos sojowy i pozostałe przyprawy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej
Truskawkowa FiestaWszystkie składniki ze sobą połączyć, np. za pomocą miksera na niskich obrotach. Przygotowaną masę wylać do formy na babkę (można ją wcześniej posmarować masłem i delikatnie obsypać bułką tartą). Upieczoną babkę przełożyć na talerz. Ostudzić. W międzyczasie przygotować lukier - do cukru pudru dodać na samym początku 2 łyżeczki wody. Jeśli masa będzie zbyt gęsta to dolać kolejną
Ugotować