TUTAJ koperek świeży parmezan w płatkach czarnuszka W wersji numer dwa, dla drugiej osoby użyłam dodatkowo -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny -jagody goji -czarny sezam -parmezan tarty Ugotuj makaron orkiszowy al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pokrój selera w kawałeczki, a pomidorki na połówki. Umyj sałatę i szpinak baby i wyłóż na talerz
Z Kuchni Do KuchniPewne produkty już miałam w domu takie jak oliwa, jajka. Bułki kupie świeże z pełnego ziarna i z takich sama zrobie sobie bułkę tarta. * jeżeli w poście sa jakies błędy i haos to przepraszam ale pierwszy raz pisze posta z telefonu :) POST NIE JEST SPONSOROWANY
ClauditteMissCookingbiałego Supreme natka pietruszki - pęczek 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa 1 bułka z pełnego ziarna (w gazecie jest to bułka tarta) 1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu greckiego Tolonis 3 łyżki oliwy z oliwek (gazetka zaleca olej rzepakowy) cebula
ClauditteMissCookingriso 1 jajko 1 płaska łyżeczka Aglio & Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley Dodatkowo: Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach ponieważ wiem, że moje dziecko będzie miało ochotę na mięsne kuleczki jak i muszelki. jako, że danie jest bardzo proste
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 cebula 2 duże ziemniaki 2 l bulionu warzywnego 2 łyżki masła 40 g boczku wędzonego sól, pieprz, majeranek czerstwe pieczywo na grzanki oliwa z oliwek tarty parmezan 40 g boczku wędzonego 8 -10 ząbków czosnku
w mojej kuchniczosnkiem. Ciasto rozciągam rękami na natłuszczonej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia ( blaszka z wyposażenia piekarnika 30 x 36 ) Wykładam sos i rozsmarowuję . Układam kolejno dodatki , na wierzchu rozkładam tarty ser. Piekę w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20 – 25 minut. Podaję z ketchupem lub dipem czosnkowym. Od jutra Tydzień azjatycki w Lidlu , polecam gazetkę , świetne produkty
Takie tam pichceniegłównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku baby 2 czerwone cebule śmietana słodka tarty parmezan 1 lekko czerstwa bułka pszenna sól, pieprz kmin rzymski i starta gałka muszkatołowa opcjonalnie przygotowanie Szpinak opłukać, wrzucić do garnka, podgrzewać aż zwiędnie. Odcedzić. Obciąć skórkę
Stare Garynajczęściej podawane z sosem pieczarkowym. Coś a'la kopytka. Spróbujcie bo warto;) Składniki: 1 kg ugotowanych, wystudzonych ziemniaków 200 gram maki pszennej 1 jajko szczypta soli bułka tarta masło klarowane do smażenia 2 łyżki roztopionego masła Wykonanie: Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę do czosnku bądź maszynkę do mielenia mięsa. Następnie połączyć je z mąką, jajkiem i szczyptą
Krakowskie smaki Anibędzie to dietetyczna przekąska bo taka nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki maluśki grzeszek;) Składniki: 3 małe, młode cukinie 5 jajek bułka tarta wegeta do smaku olej do smażenia Wykonanie: Jajka roztrzepujemy, bułkę wsypujemy do miseczki. Cukinie myjemy, obieramy i kroimy na 0.5 centymetrowe krążki. Każdy plasterek opruszamy wegeta. W między czasie
Krakowskie smaki Anidołek" powoli się podnosi, nasze ciasto jest gotowe. Ciasto pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. W między czasie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, delikatnie smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto delikatnie przerabiamy i wykładamy na blaszkę, następnie układamy przepołowione i odpestkowane śliwy (skórką do dołu), pozostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika
Krakowskie smaki Aniciasto ma być jednolite i gładkie, uformować je w kulę, przykryć i pozostawić do podwojenia objętości. W między czasie przygotować foremki: należy je wysmarować oliwą i obsypać bułką tartą. Gotowe, wyrośnięte ciasto wyciągamy i wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy. Z ciasta wykrawamy kwadraty (musza być znacznie większe niż dołek naszych foremek) i układamy je w foremkowych dołkach, następnie
Krakowskie smaki Anikoniec delikatnie wmieszać do masy. Gotową masę wyłożyć do foremki na babkę (jeżeli używamy innej niż silikonowa należy ją dokładnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą), piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Po wystudzeniu obsypać cukrem pudrem. Smacznego
Krakowskie smaki Aniwyszła całkiem smaczna pasta :) Jednak ja trzymałam się planu, miał być przecież pasztet :) Tak więc foremkę keksówkę dziecko mi ładnie wysmarowało olejem, wyłożyło papierem i lekko posypało bułką tartą, a ja do tej foremki wlałam zmiksowaną masę i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekłam około 50 minut. Po upieczeniu lekko przestudziłam w foremce, potem przełożyłam
Blondynka Gotujeogonka, a z daktyli wyjmujemy pestki). Orzechy siekamy drobno. Obtaczamy wszystkie bakalie w mące. Następnie w małym rondelku rozpuszczamy masło z miodem. Przekładamy bakalie do foremki od tarty wyłożonej papierem do pieczenia. Zalewamy nasze ciasto gęstym syropem z miodu. Pieczemy około 30 minut w 150 stopniach. Taki deser jest bardzo słodki, ale bardzo smaczny
Aga w kuchni