ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami, mąką oraz paprykę. Przekładamy na sylikonową formę do tarty i pieczemy 20 min. w 180 stopniach. Mieszamy składniki na sos, a dodatki myjemy/obieramy/kroimy. Podpieczony spód wyciągamy z piekarnika i smarujemy sosem. Wykładamy dodatki i posypujemy dowolnymi przyprawami. Ponownie
Czarnawisienkakoszulce na szparagach Pełnoziarnisty makaron świderki ze szparagami i oliwkami Sałatka ze szparagami i miętą Krem ze szparagów białych Jajka ze szparagami, beszamel Tarta ze szparagami Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkitruskawkami 2. Cytrynowy deser alla tiramisu 3. Oszukane marchewki 4. Lemoniada truskawkowa 5. Truskawki pod kruszonką 6. Truskawkowa rynienka 7. Eton Mess 8. Ciasto drożdżowe z truskawkami 9. Tarta z truskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami
Przepisy AleksandryNieustające love dla rabarbaru, przynajmniej z mojej strony. Ciasta , placuszki, konfitury, tarty, a może macie jakiś ciekawy przepis na fajne danie z rabarbarem ? Wpiszcie koniecznie pod postem a ja wykorzystam i zamieszczę zdjęcia. To ciasto jest pyszne, miękkie, maślane i lekko budyniowe, kwaskowatość rabarbaru cieszy podniebienie, polecam. Budyniowe ciasto z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewsypałam mąkę, wlałam łyżeczkę ekstraktu waniliowego i dodałam bakalie - wszystko delikatnie, ale dokładnie wymieszałam. Gotową masę przełożyłam do keksówki o wymiarach 31x12x8 - wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piekłam w 180 stopniach przez około godzinę. Właściwie najlepiej po 45 minutach sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest upieczone. * 250 g mąki to 1,5 szklanki ** Dobrze jest
apetytnapieczenieproszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać, składniki mają tworzyć jednolitą masę bez grudek. Foremkę (33 x 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku 29 minut. Piec dokładnie 29 minut, gdyż dłuższe pieczenie wysuszy ciasto, zaś krótsze to będzie surowe. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem
Kuchcik gotujeSkładniki: 0,5 kg pieczarek 3 cebule 7 grahamek kilka plasterków wędzonego boczku tarty ser sól, pieprz, papryka kilka kropli sosu sojowego Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą i obranymi pieczarkami w ćwiartki.. Doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką i sosem sojowym. Z bułek wydrążyć środek, nafaszerować - posypać serem i zapiec
Gaździnka warzykuleczek zrobić wałeczek i kroić jak kopytka. 4. Kluseczki wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Gotować ok 1 minutę od wypłynięcia. Podawać np. z masłem i bułką tartą lub dowolnym sosem. Inspiracja: Olga Smile
Kto ugości moich gości?przez sodę lub mąkę kukurydzianą których chyba nigdy nie używałam czy przez moje kukurydziane wariacje (nawet dodałam trochę tej "wody" z puszki) czy przez nie posypanie blachy bułką tartą tylko smarowanie samą margaryną.. Babeczki wyszły nawet smaczne, ale się porozpadały. To że były płaskie to nawet mnie nie zaskakuje.. ale miały takie jakby skorupki na wierzchu
W kuchni bez szafekPrzygotować bitą śmietanę. Żelatynę rozpuścić dokładnie w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Posypać kawą rozpuszczalną, tarta czekoladą. Widelcem zrobić delikatne rowki. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewydodajemy 1/4 pokruszonych ciasteczek i ponownie mieszamy łyżką, aż uzyskamy gładką masę. Ciasto przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (opcjonalnie: wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mąką), wyrównujemy i rozsypujemy pozostałe pokruszone ciasteczka. Pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Studzimy na kratce, kroimy zimny. Rady: Aby ciasteczka się nie przypaliły
Kolorowy Przepisownikkrateczkę. Układamy na cieście, lekko wciskamy. Posypujemy cukrem trzcinowym i cynamonem. Całość pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni. Rady: Tortownicę można nasmarować masłem i wysypać bułką tartą lub tak jak ja to zrobiłam - wyłożyć papierem do pieczenia
Kolorowy Przepisownikmiksujemy na gładką masę (będzie raczej gęsta). Ciasto przelewamy do przygotowanej foremki do babek z kominem (ja użyłam silikonowej, metalową należy wysmarować masłem i wysypać mąką lub bułką tartą). Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach (do suchego patyczka). Ostudzoną babkę ozdabiamy polewą: mleko z czekoladą połamaną na kostki podgrzewamy na małym ogniu lub w kąpieli wodnej
Kolorowy PrzepisownikKalafior w nieco innej odsłonie zamiast tradycyjnie podany z bułką tartą i roztopionym masłem. W tej postaci jest pełnowartościowym obiadem a połączenie kalafiora z serem żółtym jest nie tylko bardzo smaczne, ale też sycące
Milion SmakówWyjątkowa tarta "na słono". Sycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion Smaków