tarta - 42848 przepisów (strona:1693/2857)

Ciasto marchewkowe dla gości i nie tylko 177

marchew. W wersji na bogato możemy na tym etapie dodać do ciasta pokrojonego w kostkę ananasa oraz ulubione orzechy i rodzynki. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą blachy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (bez termoobiegu) przez ok 45-50 min do suchego patyczka. Po upieczeniu dajemy ciastu "odpocząć" w wyłączonym piekarniku z uchylonymi

Zawsze głodna!
Łosoś Teriyaki 213

Yamasa (od  DeCare.pl  ) Sok z całej limonki 3-4 łyżki miodu (ja daję 3 do marynowania ryby i 1 podczas redukowania sosu) Duży ząbek czosnku Tarty świezy imbir (ok 1 czubatej łyżeczki) 2 łyżeczki oleju sezamowego Papryka ostra do smaku 4 łyżki sezamu Łososia myjemy i osuszamy, jeśli ma ości, to usuwamy je pęsetką. Kroimy

Zawsze głodna!
Kluski leniwe 238

kawałki (tak, jak kopytka). Kluski wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy do czasu, aż wypłyną na wierzch. Podajemy z roztopionym małsłem i cynamonem lub zrumienioną bułką tartą

Zawsze głodna!
Cukinia faszerowana musem z sera ricotta i pesto 179

brązowymi pieczarkami i kozim serem ). Musem napełnić cukinie i zamknąć właściwymi "wieczkami". Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Podawać zamknięte lub bez "wieczek" - posypane tartą mozzarellą lub przyozdobione świeżą bazylią. Tuż przed zamknięciem piekarnika Gotowe

W SMAK
Ciasto serowe z bitą śmietaną 480

spód ciasta smarujemy jednym słoiczkiem dżemu, przykrywamy masą serową. Następnie przykładamy drugą połówką ciasta, smarujemy dżem, na który wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy tarta czekolada. Smacznego

kgwjanczewo
Babka piaskowa 245

pieczenia i przesiać do jaj z cukrem. Dodać ekstrakt. Wymieszać. Masło roztopić i gdy zacznie wrzeć wlać do pozostałych składników. Wymieszać. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przelać do formy. Powinno stanowić 2/3 formy, żeby nie wylało się w trakcie pieczenia. Piec w temperaturze 165 stopni około 50 minut. Wyjąc z piekarnika

dom-agi.pl
Biszkopt z jabłkami 151

pieczenia, wymieszać szpatułką. Jabłka obrać i pokroić w plastry. Część jabłek zostawić do dekoracji a resztę dodać do ciasta i wymieszać delikatnie. Formę natłuścić i posypać bułką tartą, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze około 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions

dom-agi.pl
Bułki z pieczarkami 6046

przyprawiając paprykami. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy do nich cebulę i jeszcze chwilę razem dusimy. Z bułek odkrawamy końcówkę, wydrążamy miąższ, który można wysuszyć i wykorzystać jako bułkę tartą. Bułeczki smarujemy ketchupem, wkładamy do połowy farsz pieczarkowy, posypujemy serem i dopełniamy pieczarkami. Zapiekamy w piekarniku 3-5 minut. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest

dom-agi.pl
Placek ze śliwkami 139

jajka oraz stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko cały czas miksując. Formę o wymiarach 25×25 cm natłuścić i wysypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto, na wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki. Oprószyć cukrem wanilinowym i cynamonem. Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 35 minut. Smacznego function load(url, callback

dom-agi.pl
Jabłecznik 205

lodówki na 30 min. Jabłka obrać, wyjąć gwiazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części. Wyłożyć spód i boki tortownicy, lub formy do tarty. Ułożyć jabłka, posypać cynamonem i cukrem wanilinowym. Od drugiej część ciasta oderwać kawałek na listki. Ciasto rozwałkować i przenieść na formę. Docisnąć i wyrównać brzegi, tak, żeby zamknąć szczelnie

dom-agi.pl
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 250

stopni. Na dno tortownicy o średnicy 20 cm położyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz pozostawiając papier na zewnątrz. Dno i boki posmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Żółtka ucierać z 2/3 cukru pudru, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka z resztą cukru pudru przez około 7 minut, aż powstanie lśniąca piana. Mąkę pszenną

dom-agi.pl
Gruszkowe babeczki 185

zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do ciasta. Formę (ja mam silikonową, więc nic z nią nie robiłam, w innym przypadku posmarować masłem i posypać bułką tartą), nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec ok. 20 minut. Babeczki wyjąć z formy i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze. Smacznego function

dom-agi.pl
Babka twarogowa 236

Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i miksować do połączenia składników. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut. Proste i pyszne Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest

dom-agi.pl
kisielowe cynamonowe jabłka w ucieranym cieście... 201

wymieszać jajka, miękka palma, cukier, cukier wanilinowy ubic mikserem z 5 minut - wsypać mąkę z proszkiem i mikserem z 1 minutę wymieszać - tortownica 24 cm, wysmarować masłem i tartą bułką obsypać - do blaszki dać 3/4 ciasta, wyłożyć jabłka rozsmarować resztę ciasta na jabłkach i piec w 200C około 45 minut ciasto z blaszki wyjąć całkiem wystudzone, posypać pudrem

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto 197

cukrem, dosypać mąkę. Szybko zagnieść ciasto. 2.)Piec około 15 minut w temp. 200"C. Do momentu, aż ciasto stanie się złote. P.S Ciasto może byś spodem szarlotki, tarty makowej, czy służyć jako baza do kruchych babeczek z masą karmelową Bakalland posypanych prażonymi migdałami. Smacznego

Luźna Kuchnia